Zeytinyağı ve yumurta maskesi Bir kabın içine 2 yumurta kırın. Üzerine göz kararı zeytinyağı ekleyin.Çok iyi karıştırdıktan sonra yine saç diplerinize masaj yaparak sürün. Bir saat sonra yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saçlarınızı düzleştirirken saçlarınıza yumuşak bir yapı kazandıracaktır.
Saçların uzamasının yanı sıra dökülme sorununun da karşısında duran yumurta, saç derisini uyarıyor ve kökleri besleyerek güçlendiriyor. Fön, saç düzleştirici, boya gibi etkenlerden ötürü kırılan saçların onarımına yardımcı oluyor, içeriğindeki faydalı yağlar ile saç dokusunu iyileştiriyor.
Fön fırçası ve saç kurutma makinesi kullanmak düzleştirici kullanımı yerine tercih edilebilir. Bu şekilde düz fön etkisi yaratılacaktır. Ancak saçlarına ısı vermek istemeyen kişiler doğal yöntemler de arayabilir. Aloe vera jeli kullanımının da saçları düzleştirdiği bilinmektedir.
Süt ile Saç Düzleştirme Yöntemi
Sütle saç düzleştirmek için; 1,5 bardak süt ve 1,5 bardak suyu karıştırın. Bir sprey şişesine koyun. Saçlarınızın hepsine sıkın ve tarayın. 30 dk boyunca bu karışımın saçınız tarafından emilmesini bekleyin. Sonra şampuan ve bakım kremi sürüp, durulayın.
Kurutma makinesi ve fırçayla saçınızı fön çekerek kurutun. Bu işlem hem düzleştirme etkisini başlatır hem de saçı kurutarak düzleştiricinin daha etkili olmasını sağlar. “Kıvırcık saç nasıl düz olur?” dediğinizde başrolü düzleştirici oynayacaktır. Doğru ısı ayarında saçlarınızı tutam tutam düzleştirin.
İlgili 18 soru bulundu
Yüksek ısı saçları daha da kabartır
Kabarık saçları kontrol etmenin en kolay yollarından biri kuruturken düz ya da büyük yuvarlak fırça kullanmaktır. Kullandığınız fırça ne kadar büyük olursa saçınız o kadar daha düz olur. Saçınızın kabarmasını önlemek için saç kurutma makinesinin ucunu aşağıya doğru tutarak kullanın.
Sütün en doğal bakım ürünü olmasının yanı sıra hazırlanan süt maskesinin saçları uzun vadede düzleştirdiği de doğrudur.
Saçlarınızın tepesinden bir tutamı tokayla tutturun.Böylece hareket alanınız genişleyecektir. Yanlarını dipten uca doğru saç kurutma makinesi yada saç düzleştirici makineler yardımıyla fön çekerek şekillendirin. Tüm işlemi bitirmeden uçlarını bir kez daha fönle düzleştirin.
Yapmanız gereken tek şey; yarım fincan dilediğiniz ısıtılabilir yağ ile aloe vera jeli karıştırıp saçınıza sürmek. Bir krem kıvamında olacak bu karışımı 30-40 dakika saçınızda beklettikten sonra yıkayın. Bu yöntem saçlarınızı gerçekten parlak ve düz hale getirecektir.
Her gün saç düzleştirici kullanmayın. Saçlarınız nemini kaybeder, dökülebilir ve kırılabilir.
Bakım sırlarını ise pirinç suyuna borçlular. Asya ülkelerinden Çin ve Japonya'da pirinç suyu uzun yıllardır saç bakımı için kullanılıyor: saçlarınızın uzamasına izin veriyor ve yumuşatıyor. Buna Japon geleneğinde yu-su-ru adı veriliyor.
Japon Düzleştirici:
Nedir: Saça verdiği hasar açısından Kimyasal Düzleştirici ile Brezilya Keratin işlemleri arasında bir işlem olan Japon Düzleştirici işlemi saçın protein bağlarını kırarak, saçın yapısını ve dokusunu değiştirmek için kimyasal amonyum tiyoglikolat kullanır.
Uygulamanın son aşamasında saçlara fön çekildikten sonra düzleştirme yapmazsanız kıvırcık saçı bozmadan saçlara keratin bakımı yapabilirsiniz.
1) Saçlarınızın Beslenmesi İçin
Bunun için 1 adet yumurtanın akını ve sarısını çırpın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uçlardan başlayarak yedirin. 30 dakika bekleme süresinden sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp durulayın.
Yumurta'nın içerisinde bulunan bileşikler, saç derisini uyararak ve besleyerek saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Düzenli kullanımda saç dökülmelerinin önüne büyük ölçüde geçilebilir. Yumurta sarısı saçlarınızı nemlendirmeye ve elastikiyetini artırmaya yardımcı olan biyotin açısından oldukça zengindir.
Yumurta akı doğal saç proteinine benzeyen mükemmel bir protein kaynağıdır. Saç büyümesini artırır ve ipeksi yumuşaklık kazandırır. Hindistancevizi yağı saçları ve saç derisini besler. Limon yağı ise saç köklerini temizler, besler ve saçların uzamasına yardımcı olur.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Saç diplerinin beslenmesini sağlayan protein ve kalsiyum içeriğine sahip olan süt, aynı zamanda nemlendirici özelliğe sahiptir. Kuru ve yıpranan saçların onarımını sağlar. Sütte bulunan kazein ve whey proteinleri saç foliküllerini uyararak saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Saçlar ıslatıldıktan sonra saç kremi gibi bir kayganlaştırıcı uygulanarak saçlar sık dişli taraklarla yaklaşık 15-30 dakika süreyle taranır. Bu tarama işlemi 2 hafta kadar her 3-4 günde bir bitler tamamen uzaklaşıncaya kadar tekrarlanır.
Saç yıkandıktan sonra, geniş fırçalar yardımıyla nazik hareketlerle taranmalı, sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Saçları günde bir kez taramak güçlendirmek için yeterlidir.
Kabarık saçlar; saç kurutma makinesi ile taranmamalıdır. Saç kurutma makinesi saçların daha fazla kabarmasına neden olur. Saçlar doğal haline bırakılarak kurutulmalıdır.
Islak veya nemli saçı şekillendirme
Philips Saç Şekillendiriciyi kuru saçta kullanmanızı öneririz. Bunun nedeni, ıslak saçın yüksek sıcaklıkta hasar görmeye daha meyilli olmasıdır. Islak saçı düzleştirdiğinizde istediğiniz sonuçları alamazsınız ve saçınıza zarar verirsiniz.
Yağlı saçlar nişastalı saç maskesi deneyebilir; çünkü bu maske saçtaki fazla yağı emebilir. Keratin bakımı etkisi gösteren nişasta saç maskesi düzenli uygulandığında saçta düzleştirici rol oynar. Eğer düzenli olarak saç maskesinde kullanılırsa; kırılma problemini önleyebiliyor.
Gelelim saçların en temel ihtiyacına: Nem! Bal, içeriğinde doğal nemlendirici özelliğe sahip bileşenler barındırır. Nemsiz kalan saç telleri, yumuşaklığını ve canlılığını kaybeder. Bal içeren bir saç bakım rutini sayesinde saçlarınızın ipeksi yumuşaklığını koruyabilir, saç tellerinize nem desteği sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri