Ya evde yumurta kalmamışsa?! Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz. Pastaların daha gevrek olması için, tatlı veya tuzlu fark etmez, hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Böreğe yüzüne yumurta yerine ne sürülür? Böreğin iyi kızarması için, üzerine yumurta sürülür. Evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu 1 yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.
Yumurta yerine kullanabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri de yağ-su-kabartma tozu karışımıdır. 2 yemek kaşığı su, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ ile elde edeceğiniz karışım 1 adet yumurtaya denk gelir.
Keke yumurta yerine yoğurt konur mu? 1 küçük çay bardağı kadar yoğurt, bir yumurta yerine geçiyor. Bu miktarı tarife göre ayarlayabilir kek, kurabiye gibi tariflerinizde kullanabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Aquafaba, fasulye veya baklagillerin pişirilmesinden kalan sıvıdır. Konserve nohut veya fasulyede bulunan sıvı ile aynıdır. Sıvı, çiğ yumurta beyazına çok benzer bir kıvama sahiptir ve böylelikle yumurta ikamesi olarak iyi bir seçimdir. 3 yemek kaşığı aquafaba, tariflerde yumurta yerine kullanılabilir.
Hem temizlik hem de mutfak alanında vazgeçilmez malzemelerden biri olan sirke ve karbonattan yumurtanın etkilerini elde edebilmek için kullanabilirsiniz. 1 çay kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırdıktan sonra birçok tarifte yumurta yerine kullanmak mümkün hale gelir.
Poğaçaya yumurta yerine ne konulur? Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp kek ve hamurişi birçok tarifte bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.
Yumurtaya karşı alerjiniz varsa, yumurtanın kokusuna bile katlanamıyorsanız ya da evde yumurta olmadığında da enfes hamur işleri hazırlayabilmek istiyorsanız bu yumurtasız hamur işleri ile bir an önce tanışmalısınız!
Bunun dışında yumurta sarısı özellikle hamur işlerinin ve fırına verilen tatlıların üst kısımlarını daha güzel renk alması için de kullanılır. Yumurta sarısı sürülen poğaça, kurabiye, tart gibi hamur işleri ya da fırın sütlaç gibi tarifler göze hitap eden, nar gibi kızaran bir görüntüye kavuşur.
Tepsinin üzerine serilmiş yağlı kağıdın üstüne hazırlanan börekler yerleştirilir. Tekrar böreklerin üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı sürülür.
Haşlanmış yufka katmanları arasına su böreğinin çeşidine göre kıyma veya beyaz peynir harcı serpiştirilir, üzerine sürülen yumurta sarısıyla fırına verilir...
Yapılışı Yumurtayı 10 dakika kadar kabuğuyla kaynatın. Beyazını çıkarıp sarısını bir kaba alın, çatalla ezin. İçine iki kaşık yoğurt ya da aldığı kadar anne sütü ekleyip malzemeyi iyice birbirine yedirin.
YAPILIŞI: 10 dakikalık bir sürede yumurtayı kaynattıktan sonra beyazını çıkartıp sarısını kaseye alın. Çatalla ezdikten sonra yoğurt ya da anne sütü tercih edin. Malzemeleri güzelce birbirine yedirin... NOT: Yumurta sarısının çiğ kalmamasına dikkat edin.
Peki, organik yumurta sarısı ne renk olur? İşte bu sorunun yanıtı sayesinde yumurtaları ayırt edebilirsiniz. Çünkü organik yumurtanın sarısı diğer yumurtalara göre oldukça koyu olur. Yumurta haşlandığında sarı kısım, beyazlı alana göre daha küçük görünür.
Hamurları yağın içine tek tek koyup, hızlı bir şekilde kabarmaları için üzerlerine yağından kaşık kaşık dökün. Kabarmaya başlayıp, alt tarafları hafifçe kızardığında hamurları ters çevirip, diğer tarafını da pişirmeye devam edin. Kızaran yumurtasız pişileri servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Hamurumuzu hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştıralım. Ardından kabımızın üzerini streçleyelim ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
Un ve su hariç malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Üzerine ılık su eklenir, bir kez daha karıştırılır, un da eklenerek yoğrulur (un kontrollü ekleyiniz). Hafif ele yapışır, yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra poğaçalara şekiller verilir ve tepsiye dizilir.
Vegan yumurta, yumurta yerine tüketilebilecek olan bitkisel bazlı kaynakları ifade eder. Örneğin yumurta ikamesi olarak en çok keten tohumu, chia tohumu, tofu, nohut suyu, ezilmiş muz, elma sosu gibi gıdalar kullanılmaktadır. Bu alternatifleri ev ortamında hazırlayabilirsiniz.
Merve Öz, şu örnekleri verdi: “Yumurta sevmeyen ya da kokusundan hoşlanmayan bir çocuğun, yumurtayı sevebilmesi için omlet ya da menemen şeklinde denemesi sağlanabilir. Omleti yiyen bir çocuğun haşlanmış yumurtayı yemesi daha kolay olacaktır.
– 2 yemek kaşığı (30 ml) nohut suyu 1 yumurta akının yerine geçmekte.
Yumurta içerdiği lipoproteinler sayesinde normalde birbirinden ayrılan yağ ve suyu birbirine bağlar. Bu şekilde hamurda hassas bir bağ doku oluşur. Bu dokunun arasındaki boşluklarda sıkışan hava ısının etkisiyle genişler ve dolayısıyla hamurun kabarmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri