Merve Öz, şu örnekleri verdi: “Yumurta sevmeyen ya da kokusundan hoşlanmayan bir çocuğun, yumurtayı sevebilmesi için omlet ya da menemen şeklinde denemesi sağlanabilir. Omleti yiyen bir çocuğun haşlanmış yumurtayı yemesi daha kolay olacaktır.
En basiti bir yoğurt bile yumurtanın baskın tadını ortadan kaldıracaktır. Yumurtayı suda haşla. Haşlanan yumurtanın sarısını çatalla ezdikten sonra üzerine yoğurt ekleyip karıştır.
Yumurtayı iyice yıkadıktan sonra suda pişiriyoruz. Pişen yumurtanın sarısını çatalla ezip üzerine yoğurdu ekleyip karıştırın. Ilık olarak yedirmenizi tavsiye ederim.
Uzmanlar, 6. aydan itibaren bebeklere yumurta yedirilebileceğini belirtiyor. Başlangıçta bebeğe iyi haşlanmış yumurta sarısının 1-2 çay kaşığı kadar verilmesi, yumurta beyazının ise 1 yaş civarı beslenmeye dâhil edilmesi öneriliyor. Zira yumurtanın beyazı bebekler için daha alerjik olabiliyor.
İlgili 30 soru bulundu
YAPILIŞI: 10 dakikalık bir sürede yumurtayı kaynattıktan sonra beyazını çıkartıp sarısını kaseye alın. Çatalla ezdikten sonra yoğurt ya da anne sütü tercih edin. Malzemeleri güzelce birbirine yedirin... NOT: Yumurta sarısının çiğ kalmamasına dikkat edin.
ANNE SÜTÜNDEN SONRA GELEN MUCİZE BESİN: YUMURTA
Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta, sabah tüketilirse gün içerisinde alınacak olan kalori değerini de azaltmaktadır. Böylelikle gün boyu daha az yemek yiyecek ve daha az ihtimalli kilo alacaksınız.
Yoğurt: Yumurtanın bir diğer alternatifi de yoğurt. Elbette yoğurt kullanımı vegan beslenenler için uygun değil ama alerji veya diğer nedenlerle yumurta tüketmeyenler için son derece pratik ve her an ellerinin altında olan bir bağlayıcı. 1 küçük çay bardağı kadar yoğurt, bir yumurta yerine geçiyor.
Yumurtayı sabahları orta düzeyde suda haşlayarak tüketmeniz en ideal yeme şeklidir. Yumurtayı kabuğuyla birlikte haşlayın. Yumurtanın kabuğunu soyduktan sonra yumurtayı çevreleyen zarı çıkarmayın, bu şekilde yumurtayı tüketin.
Tavamıza sıvı yağ koyduktan sonra 4 kaşık yoğurdu ekliyoruz ama karıştırmıyoruz. Üstüne hemen yumurtayı kırıyoruz, tuzunu da ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz. Dibi pişmeye başlayınca karıştırmayı bırakıyoruz kendiliğinden pişsin. İstediğiniz kıvamda pişince ocaktan alıyoruz.
Ailesinde kalp hastalığı olsun olmasın, her bebeğin eğer yumurta alerjisi yoksa her gün tüketebileceği en kaliteli protein kaynağı yumurtadır.
Bebekler için süt ve süt ürünleri kadar önemli olan bir diğer besin kaynağı da hiç şüphesiz yumurta. Özellikle uzun süre tok tutmasıyla ilk dönem beslenmede annelerin kahvaltı listesinde ilk sıralarda yer alan yumurta, bebekler için zengin bir demir, çinko ve kalsiyum kaynağı.
- Sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve bağırsak mide sorunlarının ortadan kalmasına yardımcı olur. - Göz hastalıklarına karşı oldukça etiklidir. - Böbreklerin taş ve kumdan temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Böbrek ağrılarına engel olarak daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Ancak terbiye yaparken terbiyesi kesilebiliyor ya da içerisinde yumurta olmadan da terbiye yapılabiliyor. Süt ya da yoğurtla enfes terbiyeler hazırlayabilirsiniz.
Süt ile Beraber Tüketilmemesi Gereken Gıdalar
Kendisi gibi protein grubundan başka besinlerle birlikte tüketilmemesi gerekir. Örneğin; tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt süt ile birlikte tüketildiğinde alınan fazla protein vücutta toksik etki yaratabilir.
hafif karabiber serpistirin,biraz da tuz.Seviyorsaniz kirmizi biber de olabilir. Sonra bir de yanina domates,salatalik dograyin. Harika bir tadi oluyor inanin. Ekmek arasina koyup yiyin.
Bir adet haşlanmış yumurtanın altı saat tokluk etkisi var. Bu nedenle kahvaltınıza yumurta gibi protein yönünden zengin yiyecekleri dahil etmek, kilo verme konusunda size faydalı olabilir. 9. Günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.
Yumurta tadım günlerinde mutlaka 3 gün kuralını uygulamalısınız. Yumurta sarısını 6 aydan itibaren tadım günlerinde maksimum 1 çay kaşığı tam haşlanmış olarak deneyebilirsiniz. Eğer bir alerjik reaksiyon gözlemlenmez ise o halde yavaş yavaş arttırarak yumurta sarısını vermeye devam edebilirsiniz.
2 yumurta sarısı, yoğurt ve beyaz peynir bir kaba alınarak çatalla karıştırılır. Baharatı ve unu eklenip tekrar karıştırılır. Zeytinyağ tavaya alınır ve ısıtılır. Isınan tavaya omlet karışımı istenilen boyutta yayılır. arkalı önlü pişirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri