Yumurtlama genellikle bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir, ancak adetinizden önce 12 ila 18 gün arasındaki dönemde meydana gelmesi de normaldir.
Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
Düzenli adet döngüsü olan bir kadında yumurtlama, beklenen adet kanamasından 14 gün önce gerçekleşir. Gebe kalmak isteyen anne adaylarının beklenen yumurtlama gününden önceki ve sonraki 2 gün içerisinde ilişkiye girmesi gebelik şansını artırır.
Döllenmenin gerçekleşmemesi durumunda ise 24 saat canlı kalabilen yumurta, vücut içinde çözünür. Yaklaşık olarak 14 gün sonra oluşan adet kanaması sırasında rahim dokusu ile birlikte vücuttan atılır.
Normal bir döngüdeki adette, adetin ilk 5-6 gününde girmiş olduğunuz ilişkiden hamile kalma olasılığınız yok denecek kadar azdır. Fakat uzayan bir adet döngünüz varsa veözellikle 10. günden sonra bu sürede bir ilişkiye girdiniz ve sizin yumurtlamanız da erken oldu işte o zaman gebe kalma ihtimaliniz var.
İlgili 45 soru bulundu
Normal bir döngüdeki adette, adetin ilk 5-6 gününde girmiş olduğunuz ilişkiden hamile kalma olasılığınız yok denecek kadar azdır. Fakat uzayan bir adet döngünüz varsa ve özellikle 10. günden sonra bu sürede bir ilişkiye girdiniz ve sizin yumurtlamanız da erken oldu işte o zaman gebe kalma ihtimaliniz var.
Adet döneminden hemen önce hamile kalma şansı çok düşüktür. Döngüleri düzenli olan kadınlarda, yumurtlama dönemi kanamanın başlangıcından bir süre önce meydana gelir. Yumurtalar ise yalnızca 12 ila 24 saat boyunca aktiftir. Adet döneminden önceki günlerde cinsel ilişkinin güvenli olduğu söylenebilir.
Ancak yumurtlama sonrası dönem yani sekretuvar dönem o ay gebelik oluşmamışsa 14 gün sürer ve ardından normal adet kanaması oluşur ve bu 14 gün sabittir.
Yumurta çatlaması, kadınların ovulasyon dönemlerinde yumurtanın yumurtalıktan dışarıya çıkması durumuna denmektedir. Yumurtlama gününün yaklaştığı zamanlarda akıntıda artış olur. Yumurta çatlaması kasık bölgelerinde ağrıya neden olurken göğüslerde şişlik ve vücut ısısında artma gibi tepkimelere de yol açabilmektedir.
Genelde her ay sırasıyla bir yumurtalığınızdan yumurtlama olur. Çok nadiren de 2 adet yumurtlama olur. Bunların ikisi de spermler tarafından döllenirse, çift yumurta ikizleri oluşur.
Doğurganlık çağındaki bir kadında yumurtlama beklenen adetten ortalama olarak 14 gün öncedir. Bu nedenle hiç bir kadında adete 2 gün kala gebelik oluşmaz. Korunmayı gerektirmeyen bir tarihtir.
Bu eylem, genellikle bir sonraki adet döneminden yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir. Örneğin; 28 günlük bir adet döngüsü olan kadınlarda yumurtlama 14. gün meydana gelir ve doğurganlığın yüksek olduğu dönem 9. günde başlar. 35 günlük bir periyotta ise, yumurtlamanın 21. gün civarında olması daha olasıdır.
Yumurtanın döllenme süreci kadın tarafından hissedilebilmektedir. Yumurta başarıyla döllenir ise kadın, alt karın bölgesinde kramp ve karın ağrısı yaşayabilmektedir. Ancak bu etkiler daha çok ağrı eşiği düşük kadınlarda hissedilebilmektedir.
ÖNEMLİ: Yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir. Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir.
Döllenmeden yaklaşık 7-10 gün sonra kanda beta hCG dediğimiz gebelik hormonu yükselmeye başlar. Bu durumda kanda ya da idrarda bakılan gebelik testleriyle gebe olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Vücut ısısının yükselmesi, vücutta şişkinlik, memelerde hassasiyet, duygusal durum değişikliği yumurta çatladıktan sonra salgılanan progesteron hormonu ile ilişkilidir. Yani bu belirtilerin başlaması yumurtanın sağlıklı bir şekilde çatlamasının göstergesidir.
Embriyonun rahme tutunması herhangi bir belirtiyle anlaşılamamaktadır. Ancak embriyonun rahme tutunması sürecinde lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir. Bu lekelenme tarzındaki kanamalara “tutunma kanaması” denilmektedir.
Adet döneminin ortalarına doğru, yani döngünün 13.-16. günlerine denk gelen dönemde sağ veya sol kasıkta hissedilen ağrı, ovulasyon (yumurtlama) ile ilgili dönemi kapsar. Bunun nedeni, yumurtanın, yumurtalıktan çatlayarak açığa çıkmasıdır. Ani başlayıp saatler içinde dinebileceği gibi, 2-3 güne kadar da uzayabilir.
Yumurtlama döneminde kanama, damla ya da lekelenme şeklinde görülebilir. Kişi bu durumu çoğunlukla iç çamaşırında oluşan kahverengi leke ile fark eder.
Beyaz ve sarım renk tonlarında vajinal akıntı görülür
Bu dönemde yaşanan akıntıların rengi beyaz ve sarımsı tonlarda olur. Bu süreçte iç çamaşırının kirlenmesinden hoşlanmayanlar ped kullanımına başlayabilir. Vajinal akıntı ortaya çıktıktan sonra 6-8 ay içinde adet kanaması görülecektir.
Bu sorulardan biri ise yerleşme kanamasının kaç gün sürdüğüdür. Belirli bir zaman aralığında görülen bu kanama oldukça hafif ve kısa süren bir durumdur. Lekelenme tarzında gerçekleşen bu kanama döllenmeden 10 veya 14 gün sonra meydana gelir.
Bu genelde hamileliğin en erken belirtilerinden biri olarak gösterilir. Hamilelik belirtilerinin başladığı gebeliğin ilk 1-2 haftası olarak bilinen dönem, aslında döllenme süreci de dikkate alındığında hamileliğin 4-6. haftalarına denk gelmektedir.
Bunun için şunu söyleyebilirim, adet döneminden bir hafta öncesi ve adet dönemi dahil ve adet döneminden bir hafta sonrası en koruyucu olan dönemdir. Bu dönemlerde gebe kalmanız hemen hemen imkansız denebilir.
Erkek Bebek
Seyrek ilişki ve ovülasyondan 10 gün önce kesinlikle ilişkiye girmeyin. Ovülasyonun olduğu gün ya da ovülasyondan 1-2 gün sonra birleşme. Daha hızlı olan erkek sperm hücreleri (Y) yumurtaya daha önce varacaklardır. Boşalmanın sayısı az olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri