Yumuşatıcı genellikle makine çalıştırılmadan eklense de çoğu zaman durulama aşamasında eklenmesi önerilmektedir. Makineye göre değişmekle birlikte, genellikle programın yaklaşık yarısında veya yarısından biraz önce durulama aşamasına geçilir.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir.
Yumuşatıcıyı koyduğunuz renkli bölüme Max (Maksimum) çizgisinin altında kalacak miktarda yumuşatıcı koyun ve çekmeceyi yavaş bir şekilde kapatın. Deterjan çekmecesinin hızlı kapatılmasından dolayı yumuşatıcı gözünde dalgalanma ve çekime neden olacağı için makine yumuşatıcıyı erken alır.
Ön yıkama programında, makine su aldığı sırada deterjan çekmecesinin I no'lu ön yıkama gözüne deterjan koymadan sadece yarım (1/2) çay bardağı çamaşır suyu ekleyin. Buna alternatif olarak ilave durulama programında çamaşır suyu kullanabilirsiniz.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN YUMUŞATICI BÖLÜMÜNDE SU BİRİKMESİ
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Bu bağlamda, hiçbir zaman deterjan gözüne yumuşatıcı koymamalısınız. Çünkü yumuşatıcı kullanımı deterjanla aynı anda gerçekleşmez. Yumuşatıcıyı doğru göze koymazsanız doğru sonuçlar alamazsınız.
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın! Ön yıkamasız program kullanıyorsanız, ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) deterjan koymayın. Ön yıkamalı programda ön yıkama gözüne (“1” no'lu göz) sıvı deterjan koymayın.
En iyi sonuç için çamaşır yumuşatıcılar durulama sırasında kullanılmalıdır. Eğer çamaşır makinenizin yumuşatıcı haznesi varsa, buraya koyduğunuz yumuşatıcı durulama sırasında otomatik olarak eklenecektir.
Çamaşır makinelerinde deterjan koymak için makinenin üst kısmında özel bir çekmece ayrılmıştır. Bu çekmecede deterjan ve yumuşatıcı konulmak üzere üç adet bölme bulunmaktadır. Bölmeler sayılarla numaralandırılmış olup numaralar genellikle bölmelerin ön tarafında belirtilmiştir.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür. Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Çamaşır makinenizi temizlemek ve kötü kokuları yok etmek için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 yemek kaşığı kadar beyaz sirke eklemeniz yeterli olacaktır. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan 1 yemek kaşığı beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Genellikle ön yıkama işlemi 15-30 dakika arasında sürer.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Çamaşır makinesi yumuşatıcısı genelde makinede yumuşatıcı bölmesine yerleştirilir. Özellikle Max yazan seviyede kalması ile beraber, yumuşatıcı gerekli zamanda çamaşır makinesi tarafından kullanılır. Ancak bazı çamaşır makinelerinde yumuşatıcı bölmesi bulunmaz.
Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır. Kullandığınız yumuşatıcı konsantre ise ya da kıvamında katılaşma olduysa, akışkanlığını kaybettiği için makineniz yumuşatıcıyı alamaz.
Ön yıkama nedir? Eskiden kirli çamaşırları temizleyebilmek için bir gün önceden yapılan çamaşır suyunda bekletme ve ıslatma işlemlerinin günümüzde makineler tarafından yapılan gelişmiş çeşidine "Ön Yıkama" adı verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri