YER TEMİZLİĞİ Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız. Tozdan, kirden kurtulmanın yanı sıra evinizde hoş bir koku oluşacak ve zeminin yumuşadığını göreceksiniz.
Duyunca çok şaşıracaksınız! Çamaşır yumuşatıcıları, sadece giysilerinizi yumuşatmakla ve temizlemekle kalmaz aynı zamanda yerleri de pırıl pırıl yapar. Ilık suya yüzey temizleyicinizle birlikte bir kovaya yaklaşık 2 kaşık kadar yumuşatıcı koyup yerleri temizleyebilirsiniz.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Doğru kullanıldığı sürece yumuşatıcı çamaşırlara zarar vermez.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
İlgili 24 soru bulundu
Yumuşatıcı, çoğunlukla çamaşırlarınızı yumuşacık bir dokuya ve hoş bir kokuya kavuşturduğu için tercih edilir. Oysa, çamaşırlarınızın çok daha kısa sürede kurumasını ve çok daha kolay ütülenmesini sağlayarak zamandan tasarruf ettirir.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır. Kullandığınız yumuşatıcı konsantre ise ya da kıvamında katılaşma olduysa, akışkanlığını kaybettiği için makineniz yumuşatıcıyı alamaz.
Bunun aksine yumuşatıcılar, deterjanı yıkayıp gideren en son durulama döngüsünde devreye girer, statik yapışmayı nötrler ve kumaşı yumuşatır, aynı zamanda aşınmaya karşı korur, rengi sabitler ve taze bir koku ekler. Tıpkı deterjan kullanarak kumaşı yumuşatamayacağınız gibi lekeleri de yumuşatıcı ile çıkaramazsınız.
Ferah Bir Koku Sağlayın
Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın. Durulama suyunun içine güzel kokulu bir yumuşatıcı katarak hem koltuk yüzeyini yumuşatabilir hem de hoş bir koku elde edebilirsiniz.
Yarım kova suyun içine sıvı sabunu ya da rendelenmiş kalıp sabunu ekleyin. Eğer suyunuz biraz ılık olursa sabunun çözünme hızı artar ve suya daha çabuk karışır. Duvarı temizlemek için bir temizleyici sünger ya da uzun saplı temizleme bezlerini kullanabilirsiniz. Erişemediğiniz detaylar için mop kullanabilirsiniz.
Yumuşatıcıdan oda parfümü Yapımı: Yumuşatıcımızı, karbonat ve sıcak su ile berabar sprey şişemizin içine yukarıda belirtilen ölçeklerde koyalım ve iyice çalkalayalım. Biraz soğumasını bekledikten sonra ev yapımı oda spreyimiz kullanıma hazırdır.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Bulaşık deterjanı ve temizlik ürünleri ile birlikte kullanılabilirler. Ayrıca ihtiyacınız olan zeminleri etkili bir şekilde temizlemek için cam ve yüzey temizleyicileri ve mikrofiber el bezleri de kullanabilirsiniz.
Deterjan kalıntılarıyla vedalaşmanızı sağlıyor
Deterjan kalıntılarının çamaşırlarda kalması cildinizi tahriş etmesi, çeşitli alerjilere yol açması açısından pek hoş değil, farkındayız. Bunu önlemenin yolu ise yumuşatıcı kısmına yarım su bardağı beyaz sirke dökmekten geçiyor.
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Çamaşırların Yumuşatıcı Kokması İçin Yapılabilecekler
Yumoş Extra veya Yumoş Uzman Serisi ile giysileriniz yumuşacık olurken diğer yandan da uzun süre güzel kokacaktır.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
Çamaşır makinesinin nemli ve karanlık tamburu, iç aksamı kötü kokuya neden olan bakteriler için elverişli bir ortam hazırlar. Bu nedenle makinenizi de düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Çamaşır sıklığına göre ayda ya da birkaç ayda bir çamaşır makinenizi yüksek ısıda boş olarak çalıştırın.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Aynı zamanda siyahlara uygun olan deterjanları seçmek gerekir. Siyahların yıkanması sırasında yumuşatıcı kullanmanız tavsiye edilmez. Çünkü yumuşatıcılar siyah üzerinde beyaz lekeler bırakabilir.
Konsantre yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcıyı almalıdır. Makineniz son durulama adımında yumuşatıcı gözünden su alıyorsa tam zamanında alıyor demektir. Farklı bir marka yumuşatıcı deneyebilirsiniz.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri