Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Yumuşatıcı kullanımı, temelde tüm yıkama programlarında tercih edilebilir. Ancak, hassas veya renkli giysiler için özel yıkama programları kullanılıyorsa, yumuşatıcıyı bu programlarda da kullanmak önerilir. Yumuşatıcı genellikle makine çalıştırılmadan eklense de çoğu zaman durulama aşamasında eklenmesi önerilmektedir.
Yumuşatıcıyı koyduğunuz renkli bölüme Max (Maksimum) çizgisinin altında kalacak miktarda yumuşatıcı koyun ve çekmeceyi yavaş bir şekilde kapatın. Deterjan çekmecesinin hızlı kapatılmasından dolayı yumuşatıcı gözünde dalgalanma ve çekime neden olacağı için makine yumuşatıcıyı erken alır.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Deterjan, yumuşatıcı ve diğer temizleme maddeleri
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın!
İlgili 45 soru bulundu
Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır. Kullandığınız yumuşatıcı konsantre ise ya da kıvamında katılaşma olduysa, akışkanlığını kaybettiği için makineniz yumuşatıcıyı alamaz.
ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN YUMUŞATICI BÖLÜMÜNDE SU BİRİKMESİ
Makinenizin deterjan çekmecesi tıkanmış olabilir. Yerinden çıkarıp temizleyin. Ayrıca yumuşatıcınız katılaşmışsa sulandırarak tekrar kullanın. Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.
Bu bağlamda, hiçbir zaman deterjan gözüne yumuşatıcı koymamalısınız. Çünkü yumuşatıcı kullanımı deterjanla aynı anda gerçekleşmez. Yumuşatıcıyı doğru göze koymazsanız doğru sonuçlar alamazsınız.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun.
Çamaşır makinesi yumuşatıcısı genelde makinede yumuşatıcı bölmesine yerleştirilir. Özellikle Max yazan seviyede kalması ile beraber, yumuşatıcı gerekli zamanda çamaşır makinesi tarafından kullanılır. Ancak bazı çamaşır makinelerinde yumuşatıcı bölmesi bulunmaz.
Çamaşır makineniz her deterjan kullanımında su almaktadır. Durulama öncesi durulama sonrası.
İşte çamaşır makinesi deterjan nereye konur sorusunun cevabı: Her çamaşır makinesinin içerisinde deterjanlar için ayrılmış özel gözler mevcuttur. Bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Ortada kalan küçük kısma bir kapak kadar yumuşatıcı dökülür.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
Makinelerde üç adet deterjan bölmesi bulunur. Bu bölmelerden ikisine deterjan koyulurken bir tanesine yumuşatıcı koyulur. Bu gözlerin sırası ve hangi deterjanın nereye konulacağı oldukça önemlidir. Ortadaki bölmeye yumuşatıcı konulurken diğer iki bölmeye ise deterjan konulur.
Tıkanıklığı açmak için, kanalları ılık su ve bir fırça ile yıkayıp temizleyin. Çamaşır yumuşatıcı deterjan çekmecesinden tambur içine suyla çekilecektir. Bu kanallar tıkalı olabilir. Tıkanıklığı açmak için, kanalları ılık su ve bir fırça ile yıkayıp temizleyin.
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Özellikle kirli suyu boşaltan tahliye hortumunun yerden en az diz boyu kadar yüksekte olması gerekmektedir. En çok ise 100 cm kadar yukarıda olması önemlidir. Eğer yükseklik bu seviyeler doğrultusunda ayarlanmaz ise yeni çamaşır makinesi sulu bırakma sorunu ortaya çıkabilir.
Çamaşır makinesi durdurulmuş olsa bile suyu içine alınmasının , nedeni su vanasındaki kir olabilir. Bu sorun çoğu durumda, bir hızlı yıkama programının başlatılması ve vanadan su geçirilmesiyle çözülebilir.
Çamaşır yumuşatıcı olarak sirke kullanmak isteyenler öncelikle elma sirkesi ya da beyaz sirke tercih etmelidir. Bu sirke çeşitlerinin herhangi birinden bir çay bardağı kadar alınarak çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne her yıkamadan önce eklenmesi sonucunda çamaşırlar yıkandıktan makineden yumuşacık çıkar.
Yıkama sırasında kumaş yüzeyi sert bir şekilde eğilip büküldüğü için, yumuşatıcı kullanılmadığı takdirde sonradan havayla buluşan bu kumaşlar sertleşir ve giyildiğinde rahatsız edici bir his verebilir.
Aynı zamanda siyahlara uygun olan deterjanları seçmek gerekir. Siyahların yıkanması sırasında yumuşatıcı kullanmanız tavsiye edilmez. Çünkü yumuşatıcılar siyah üzerinde beyaz lekeler bırakabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri