Çamaşırları yumuşatma amacıyla, çamaşır makineleri için üretilen yumuşatıcılar haricinde sıvı deterjan veya temizleyici özellikli başka maddeler kullanmayın.
Sıvı deterjanlar özel formülü ile çamaşırlarınızda leke bırakmaz ve her yüzeyine kolaylıkla işler. Yağı ve kiri temizleme özelliği bulunan sıvı çamaşır deterjanlarını ana yıkama yapacağınız tüm ürünlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- Sıvı deterjan toz deterjana göre çamaşırlarda olan inatçı lekeleri çıkarmada daha etkilidir. - Toz deterjan sıvı deterjana göre daha uygundur. Sıvı deterjan daha pahalıdır. - Toz deterjan hava geçirmediği süre daha çok uzun süre saklanabilir.
Aynı şekilde spor eşyaları ya da mikrofiber bezlerin temizliği esnasında da yumuşatıcı kullanmak doğru olmayacaktır. Spor eşyalar ter emme özelliğini kaybetmemeleri, mikrofiber bezler için ise toz ve kiri hapsetme özeliğini kaybetmemesi için bu eşyaların yıkanması esnasında yumuşatıcı kullanılmaması tavsiye edilir.
İlgili 35 soru bulundu
SİRKE VE KARBONAT İKİLİSİ HER YERDE
Derin bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat ve 100 ml sıcak su ekleyip karıştırarak karbonatı eritin. Suyun üzerine yarım litre beyaz sirke ekleyin. Karışımı yumuşatıcı gözüne koyun ve yumuşacık çamaşırlarınızı kucaklayın.
Sirke ve karbonat çamaşırları yumuşatır
Çamaşırların yumuşatılmasında sirke sıklıkla tercih edilir. Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir. Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı beyaz sirke ekleyerek çamaşırlarınızı yıkabilirsiniz.
Sıvı deterjanlar, avantajları ve dezavantajları
Farklı bileşenlere sahip olan sıvı deterjanlar özellikle yağ lekeleri gibi güçlü lekelerde iyi bir performans gösterdiği için oldukça yaygın. Eğer yağlı iş kıyafetleri biriktiriyorsanız kumaş liflerinin en derinine nüfuz edebilen sıvı deterjanları kullanabilirsiniz.
Çamaşır makinesinde sıvı deterjan bölmesi ya da gözü yoksa, makine su almaya başlayınca “II” sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne sıvı deterjan koyulabilir. Sıvı deterjanı "I" sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözüne koymamaya özen gösterin.
Öncelikle çamaşır çamaşırdır şeklinde ifade etmek gerekir. Yani elbette renkliler için özel olarak kullanılan bir deterjanı beyazlar için de kullanmak mümkün.
Perwoll Renk & Doku Renkliler için Sıvı Deterjan 16 Yıkama 1 lt.
Elde Yıkama İçin Sıvı Deterjan Kullanılmalıdır
Özellikle aşırı hassas çamaşırların elde, düşük sıcaklıklarda yıkanması oldukça önemlidir, elde yıkama yaparken de doğru ürünlerin seçilmesi gerekir. Elde yıkama yaparken toz deterjan seçilmesi, kalıntı oluşmasına ve lekeli görünüme neden olur.
Renkli çamaşırlarınızda ise daha uzun süre parlak renklere sahip olmaları için ağartıcı içermeyen toz deterjanlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak toz deterjanlar çok fazla miktarda kullanıldığında, çamaşırlarınızda kalıntı bırakabilir. Ayrıca toz deterjanlarla düşük sıcaklıklarda yıkama yapmak uygun değildir.
Ayrıca mikrofiber bezler, spor kıyafetleri, aleve ve yanmaya dayanıklı kıyafetler ve su geçirmez kumaşlarda yumuşatıcı kullanmamak gerekir.
Sıvı Deterjan Kabı Yoksa…
Eğer ki kullanılan makinede bu tür bir bölme ya da göz bulunmuyor ise, sıvı deterjan ana yıkama gözüne koyulabilir. Fakat dikkat; ana yıkama gözüne sıvı deterjan konulurken makinenin su alma zamanına denk getirilmesi çok önemlidir.
90-100ml kadar Perwoll ekliyorum. Zaten fazlasını kullanırsam köpük taşması oluyor :) Toz deterjan kullanırsam sonuç nispeten daha iyi oluyor.
Bulaşık makinenizde sadece bulaşık makineleri için üretilen temizlik malzemelerini kullanmanız gerekir. Granüllü ya da toz formda olan deterjanları, tablet ya da jel paketleri ve sıvı deterjanları bulaşık makinenizde kullanabilirsiniz.
Not: Ön yıkama bölmesinde sıvı deterjan kullanmayın.
Sıvı deterjanı çamaşır makinesinin deterjan gözüne dökebilir veya tambura doldurduğunuz çamaşırlarınızın üstüne bir yıkama topu yerleştirerek tamburun içine koyabilirsiniz. Kapsül ve tablet kullanın.
Makineye Yumuşatıcı Ne Zaman Konur? Makinenizi çalıştırmaya başlamadan evvel, ilgili gözlere deterjanla birlikte leke çıkarıcı ve kireç koruyucu gibi yardımcı ürünlerin yanı sıra yumuşatıcıyı da koymanız gerekir.
Sıvı deterjanlar da yine birçok alanda kullanıma müsaittir ve büyük kolaylıktır. Sıvı formlu deterjanların içinde toz deterjanlardaki gibi köpük ve dolgu malzemeleri bulunmamaktadır.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
- Portakal veya limon yağının miktarını, sıvı deterjan bölümüne eklemeden önce lekeli kıyafetlerin yoğunluğuna göre ayarlayınız. Lekeli olan kıyafetleriniz üzerinde leke çıkarıcı görevi üstlenecek ve keskin kokularıyla uzun ömürlü bir koku etkisi de sağlayacaktır.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri