Yunan matematiğinin en dikkat çeken ve önemli olan karakteristik ürünü Helenistik dönemde, Apollonius tarafından geliştirilen konik kesitlerin teorisiydi. Kullanılan bu yöntemler, ne cebir ne de trigonometriyi doğrudan kullanmadı.
Yunan matematiğinin en karakteristik ürünü, büyük ölçüde Helenistik dönemde, öncelikle Apollonius tarafından geliştirilen konik kesitler teorisi olabilir. Kullanılan yöntemler, ne cebir ne de trigonometriyi açıkça kullanmadı, ikincisi Hipparchus zamanında ortaya çıktı.
İYONYALILAR ÖZELLİKLERİ
Merkeziyetçi olmayan iyonların siyasi yapılanması şehir devleti şeklindeydi. Koloniciliğe önem veren iyonyalılar özelliklerinden bir diğeri ise deniz ticareti alanında ileri gitmeleridir. Yunanları etki altına alan İyonlar Foça, Efes, İzmir ve Milet çevrelerinde kurulmuştur.
Antik Yunan'daki matematik çalışmalarının çoğu geometri alanında yapılmıştır. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri yaklaşık 2000 yıl boyunca okullarda ders kitabı olarak kullanılan Öklit'in Elementler eseridir.
Cevap: Yunan Matematiği En Çok Hangi Alanı Işlenmiştir? Yunan matematiği, matematik tarihinde önemli bir dönem oluşturur: geometri ve biçimsel ispat fikri açısından temeldir.
İlgili 29 soru bulundu
Tales ve Pisagor Yunan matematiğinin babası olarak bilinmektedir.
Yunan matematiği gerçekte bu dönemden daha önce baş- lamıştır. İki kişi -Tales (M.Ö. 624-547) ve Pisagor (M.Ö.569- 475)- Yunan matematiğinin babası olarak kabul edilir.
Yunan matematiğinin en dikkat çeken ve önemli olan karakteristik ürünü Helenistik dönemde, Apollonius tarafından geliştirilen konik kesitlerin teorisiydi. Kullanılan bu yöntemler, ne cebir ne de trigonometriyi doğrudan kullanmadı.
Yazılı matematiğin en eski kanıtı, Mezopotamya'daki en eski uygarlığı inşa eden eski Sümerler'e dayanır. MÖ 3000'den itibaren karmaşık bir metroloji (ölçme bilimi) sistemi geliştirdiler.
İki kişi, Tales (M.Ö. 624-547) ve Pisagor ( M.Ö.569-475), Yunan matematiğinin babası olarak kabul edilir.
İyonya (Grekçe: Ἰωνία Ionia), Anadolu'da bugünkü İzmir ve Aydın illerinin sahil şeridine Antik Çağ'da verilen addır.
İyonya, antik dönem boyunca Yunan dünyasının en önemli merkezlerinden biri olan günümüz Türkiye'sinin Küçük Asya bölgesinde, Anadolu'nun Ege kıyısındaki orta bölgeye verilen isimdir.
İyonların en önemli edebi eserleri ünlü şair Homeros' un yazdığı İlyada ve Odysseia' dır. Yunan edebiyatının bu eserlerle birlikte İyonya' da başladığı söylenir. İyonların ilgilendiği bir başka edebi tür de tiyatrodur.
Matematik doğayı, yeryüzünü, bilimselliği vb. konuları anlayabilmek için üretilen semboller bütünüdür. Bu semboller ile denklemler, formüller elde edebiliriz. Formül ve denklemler sayesinde de soyut kavramları somutlaştırabiliriz.
Matematik, ardışık ve yığmalı bir bilimdir; önşartlılık ilişkisi çok güçlüdür. Matematiğin özellikleri (Baykul, 2011): Matematik büyüklük, sayı, uzay, şekil ve bunlar arasındaki ilişkilerin bilimidir. Bütün insanların kullandığı sembollere dayanan bir dildir.
Matematik, temeli mantığa dayanan bir sistemdir ve zihni geliştiren bir araç olarak kişiye rasyonel bakış açısı kazandırır. Kişiye özgür ve ön yargısız bir düşünce ortamı yaratır. İnsanın sistemli, mantıklı, tutarlı düşünmesini sağlar.
Hârizmî (Farsça: خوارزمی) ya da tam adıyla Ebû Ca'fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizmî (d. 780, Harezm - ö. 850, Bağdat); matematik, gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanı. Hârizmî 780 yılında Harezm bölgesinin Hive şehrinde dünyaya gelmiştir. 850 yılında Bağdat'ta ölmüştür.
780 senesinde Harezm'de doğduğu kabul edilir. Harezmi, ilk defa birinci ve ikinci dereceden denklemleri analitik metotlarla, bir bilinmeyenli denklemleri de cebirsel ve geometrik metotlarla çözmenin kurallarını ve usullerini tespit etti. Matematikte ilk defa sıfır rakamını kullandı.
1095 yılında oldukça disiplinli bir öğretmen olan Roberto Nevilis ilk ev ödevi kavramını ortaya atmıştır. Venedik'te yaşayan Roberto Nevilis öğrencilerinin performanslarını beğenmiyordu. Okulun çocuklar açısından verimli olmadığına kanaat getirmeye başlamıştı.
Yunan matematiği gerçekte bu dönemden daha önce başlamıştır. İki kişi, Tales (M.Ö ) ve Pisagor ( M.Ö ), Yunan matematiğinin babası olarak kabul edilir.
İşaretler. Babil sistemi, belirli bir basamağın değerinin hem basamağın kendisine hem de sayı içindeki konumuna bağlı olduğu bilinen ilk konumsal sayı sistemi olarak kabul edilir.
830 yılında el-Hârizmî onluk sistem ile ilgili işlemlerin nasıl yapılacağını gösteren bir kitap yazmıştır. Kendisi Bicâye'de yetişmiş olan ünlü matematikçi Fibonacci 1202 de yayınladığı Liber Abaci adlı eserinde bu sistemi Avrupa'ya tanıtmıştır. Şu anda dünya üzerinde en çok kullanılan sayı sistemidir.
Geleneksel olarak Antik Yunan döneminin başlangıcı MÖ 776'da ilk Olimpiyat Oyunları'nın yapılması olarak alınır. Ama birçok tarihçi Yunan Kültürü'nün geçmişini MÖ 1000'lere kadar yayar. Fakat çoğunlukla kabul gören bitiş tarihi MÖ 323'te Büyük İskender'in ölümüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri