Unutmayın ki vizenizi reddeden Yunanistan Konsolosluğu, başvurunuz hakkında olumsuz bir görüşe sahiptir ve tekrar başvuruda bu olumsuz görüşün olumlu bir kanaate çevrilmesi gerekecektir. Tecrübeli vize danışmanlarının çizebileceği bu strateji doğrultusunda başvuru dosyanız yeniden hazırlanmalıdır.
Yunanistan Konsolosluğu Yunanistan vizesi başvurusunda bulunan kişinin seyahat için yeterli maddi imkana sahip olmadığını ya da sahip olduğu maddi olanaklara yasal yollarla kavuşmasının mümkün olmadığına kanaat getirmesi durumunda, bu kişilerin Yunanistan vize başvurularını reddetmektedir.
Vize reddi almanız halinde Yunanistan dahil tüm schengen ülkeleri vize harcı iadesi yapmamaktadır. Vizenize itiraz etmek için vize reddi aldığınız maddenin aksini kanıtlayacak evraklar ve detaylı bir dilekçe ile iletmelisiniz.
Yunanistan vize reddine Yunanistan idari mahkemeleri aracılığıyla itiraz edilebilir. Yunanistan vize reddine yapılacak itirazın sonuçlanma süresi 3-6 ay arasında değişiklik gösterir. Vize reddi 2. maddesi "planlanan seyahatin şartı amacı belgelenmemiştir" şeklindedir.
Yunanistan vizesi 3. madde vize reddi “ Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.” ...
İlgili 39 soru bulundu
Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir. Ret alan kişiler, başvuru dosyasındaki eksikleri tamamlayarak yeniden başvuru yapma yoluna gidebilir.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
9.VİZE BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yoluyla bildirilir. Konsoloslukların vize reddi sebepleriyle ilgili listeleri vardır. Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Eğer sizin de vizeniz red konusundaysa, red kararından en çok 1 ay içinde itiraz etmeniz gerekir. Elbette bu süre geçerse itiraz edemiyorsunuz. Siz vize reddi itiraz talebi için başvuru yapınca en fazla 3 ay içerisinde konsolosluktan dönüş alacaksınız.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar. Schengen Anlaşması'na dayanan Yunan vize rejimi, havalimanlarında uçak değiştirecek, yani Yunanistan'dan transit geçecek olan umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımıza dahi vize zorunluluğu getirmektedir.
Yunanistan, bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir. Hizmet pasaportu, diplomatik ve hususi pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen Yunanistan seyahatlerinde vizeden muaftır.
Vize Reddi 10. Madde: Planlanan seyahatin kalış amacının inandırıcı gelmemesi ya da anlaşılamaması. Eksik evrak teslim edilmesi, uçak/otel rezervasyonlarının inandırıcı gelmemesi, ülkeyi turist vizesi ile transit olarak kullanmak, ibraz edilen belgeler ile sözlü ifadenin uyuşmaması.
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir. Bu sebepler başlıca: Sahte veya eksik evrakla başvuru yapılmıştır.
*Yunanistan Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.
Vize konusunda rahatlık sağlayan Akdeniz ülkelerden biri. Belgelerinizi tamamladığınız takdirde büyük terler dökmeniz gerekmeyecek. Avrupa'da vize alınması en kolay ülkelerin başındaysa Yunanistan geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Normal şartlarda vize başvuruları reddedilenler, bir ay içinde ilgili diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvuru yapabiliyordu. Açıklamada vize başvuru sürecinin değişmediği, gerekli şartlar sağlandığı halde vize başvurularına olumlu yanıt verileceği belirtildi.
Her ülke sizin başvurmuş olduğunuz ve vize reddi almış belgelerinizi gözlemleyemez. Bu durumu şöyle açıklamak gerekir. Schengen ülkeleri ortak Schengen veri tabanını kullanmaktadırlar. Bu veri tabanı herhangi bir Schengen ülkesi için vize başvurusu yaptığınızı gözlemleyebilir.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2023 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Dosyanizin durumunu web sitemizden veya ceac.state.gov sitesinden kontrol edebilirsiniz. Tüm göçmen vize başvuru sahipleri (K vize başvuru sahipleri de dahil) idari işleme tabi tutulabilir.
Yunanistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı 1 . Yunanistan'a seyahat edecek (diplomatik, hususi ve hizmet pasaport hamilleri hariç) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen vize rejimine göre vizeye tabidirler.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Dışişleri Bakanlığı 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşlarımız, askerlik, pasaport, nüfus, evlenme, vatandaşlık, noterlik gibi konsolosluk işlemlerinin yanısıra, vize, seyahat uyarıları gibi çok çeşitli konularda yönelttikleri sorulara cevap alabilmektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri