6) Yurda her tür yanıcı, parlayıcı, patlayıcı madde sokmak ve bulundurmak yasaktır. 7) Odada alkol bulunması, sigara içilmesi vb. gibi durumlarda şahıs belirlenemez ise, odada bulunan herkes sorumlu sayılır. 8) Hijyen ve temizlik için, odalara yemek çıkarılamaz. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği yemek salonunda yenir.
5727 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereğince yurt binaları içerisinde, öğrenci odalarında ve diğer tüm alanlarda sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı yasaktır.
İşte 2023 kapalı alanda sigara içmek cezası... Polis ve Jandarma tarafından gözlemlenerek işletme sahibine ve sigara içenlere de dahil olmak üzere, 365 TL'den başlayarak 617 TL'ye kadar kurallara uymayan işletmelere ise 8.540 TL'den 42.858 TL'ye kadar para cezası yazılacaktır.
Sigara kullanımının yasak olduğu her yerde elektronik sigara kullanımıda yasaktır. Yanınızda bulundurmanıza kimse birşey diyemez, el koyamaz.
İlgili 24 soru bulundu
Yurtlarda sigara içmenin cezası yönetmeliğe göre uyarma veya kınama değil yurttan geçici olarak çıkarılmadır.Ödeyeceğin 109 lira ceza kapalı alanda sigara içme cezasıdır para cezası siciline işlemez ancak uyarma,kınama,yurttan geçici veya kalıcı olarak çıkarılma ve disiplin notu düşüklüğü yüzünden yurttan çıkarılma ...
Diğer kurallardan bahsetmem gerekirse; yurdumuzda elektrikli cihazlar, su ısıtıcısı, üçlü priz gibi cihazlar yasak.
MADDE 9- (1) Öğrencilerin yurdun kapalı alanlarında sigara içmelerine izin verilmez.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Sigara içme idari para cezası Mal Müdürlüklerine ödenir.
Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
a) Yurttan ayrılırken veya yurt idaresince gerekli görülen durumlarda dolap, bavul ve benzeri özel eşyalarının aranması için, yurt idaresinin gerekli işlemleri yapmasına engel olmak.
İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.
KYK 2023-2024 YURT FİYATLARI BELLİ OLDU
2023-2024 eğitim öğretim yılı için aylık KYK yurt ücretleri şu şekilde açıklandı: TİP 1: 345 ₺ TİP 2: 405 ₺ TİP 3: 405 ₺
TİP 3 - 4 KYK YURDU: 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 4-6 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, tuvalet ortak kullanım alanıdır. Aylık ödemesi 405 - 480 TL'dir.
TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
Yurtta Kalanlar için Faydalı Bilgiler
Yurda götürdüğünüz terliğiniz oda içinde ve banyoda kullanmak üzere 2 tane olmasında fayda var. KYK yurtlarında nevresim, yastık, yorgan veriliyor.
Saç kurutma makinesi, düzleştirici-maşa, tıraş makinesi gibi eşyaları yanınızda götürmelisiniz. Çünkü bunlar gittiğiniz şehirde idarelik alınabilecek eşyalar değil.
Kurutma makinesi kullanmak istemeyenler için ayaklı kurutma telleri, ütü ve ütü masaları bulunmaktadır. Yurtta elektrikli alet kullanımı yasaktır, yemek yapmak veya ısıtmak için ayrılan herhangi bir alan yoktur. Öğrenci odalarının temizliği öğrenciler tarafından yapılmaktadır.
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir. Ayrıca götürmeniz gereken kişisel bakım eşyalarınız için küçük bir liste verelim.
Erkek katılımcılarımız için KYK Sultan Çelebi Mehmet Yurdu (Erkek Yurdu) tahsis edilmiştir. Not: Yurtlar sadece konaklama hizmeti vermekte olup, kahvaltı ve yemek hizmeti vermemektedir. Ayrıca yurtlarda kişisel bakım ürünleri (sabun, tuvalet kağıdı, şampuan, terlik, havlu vb.) bulunmamaktadır.
Yurtlarda genellikle saç kurutma makineleri bulunmuyor. Bu nedenle yurda saç kurutma makinesi almak gerekebilir. Özellikle seyahat tipi saç kurutma makineleri hem yer kaplamayacak hem de ihtiyacı karşılayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri