Yurt dışı çıkış harcı ödenmezse ne olur ? Yurt dışı çıkış harcını ödemezseniz pasaport kontrol noktasından geçemezsiniz. Başka bir deyişle yurt dışına çıkışınıza izin verilmez.
Yurt Dışı Çıkış Harcı Kaç Gün Geçerli? Yurt dışı çıkış harcına yapılan zamlardan sonra en çok tartışılan ve sorulan sorulardan birisi de yurtdışı çıkış harcı olarak yapılan ödemenin kaç gün geçerli olduğu konusudur. Bu konuda açıkça belirlenmiş olan herhangi bir geçerlilik süresi yoktur.
Yurt dışı çıkış harcı için Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkarken ödenmesi gereken bir çeşit vergi diyebiliriz. Seyahate çıkacakların, yurt dışı çıkış harcı ödeme yapması zorunludur.
Yurtdışına çıkış harcı, Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ile Türkiye dışına çıkan tüm Türk vatandaşlarının ödemesi zorunlu olan bir bedeldir. 2023 yılı itibarıyla 150 TL tutarındadır.
(2) Yurt dışına çıkış harcının mükellefi, yurt dışına çıkış yapan kişilerdir. beyanname ile bildirmek ve üç gün içinde ödemekle yükümlüdürler.
İlgili 41 soru bulundu
Bununla birlikte, talep edilmesi durumunda https://ivd.gib.gov.tr adresinden kullanıcı girişi gerçekleştirildikten sonra “Ödeme ve Borç İşlemleri-Yurt Dışı Çıkış Harcı Sorgulama" menüsü aracılığı ile tutarın EGM'ne aktarılma durumu sorgulanabilmektedir.
Yurtdışı Çıkış Harcını Bankalardan Ödeme
Havalimanında telaşa düşmemek için vaktiniz varsa aşağıdaki bankalara da harç pulu bedeli ödeme yaptığınızda size verilen dekont pul yerine geçmektedir. Unutmadan söyleyelim aldığınız bu dekontlar bir aylığına geçerli.
Yurtdışı çıkış harç ücretinden muaf kişiler şunlardır: Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar, Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı.
Yurt dışı çıkış harcının belli bir geçerlilik süresi yoktur. Ödemiş olduğunuz harç pulunu herhangi bir seyahatiniz için kullanabilirsiniz. Harç pulunu sizin adınıza başkası alabilir ya da siz de başkası adına alabilirsiniz. Aynı zamanda birden fazla harç pulu alıp bir sonraki seyahatiniz için de kullanabilirsiniz.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin resmi internet adresi olan “ivd.gib.gov.tr” adresine giren kişiler ana sayfada yer alan hızlı hizmetler arasından “Harç ve değerli kağıt bedeli ödeme” sekmesine tıklayabilirler. Ardından karşılarına çıkacak olan sayfadan "yurt dışı çıkış harcı ödeme” seçeneğine tıklayabilirler.
Yurt dışı çıkış harcı Türk vatandaşlarının yurt dışına seyahat etmek istedikleri takdirde ödemekle mükellef oldukları bir harç türü.
Ülkemizde, Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir.
Yurt dışı çıkış harcı, yurt dışına seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının ödemekle yükümlü olduğu vergiyi ifade ediyor. Yurt dışına çıkışta ödenen bu harç bankalar, vergi daireleri ve PTT'den yatırılabildiği gibi havalimanı, sınır kapıları ve liman hudut kapılarından pul şeklinde de alınabiliyor.
Pasaporta "yurt dışına çıkış harç pulu" yapıştırılarak veya makbuz karşılığı ödenen yurt dışına çıkış harçları, yurt dışına çıkılmaması halinde, mükellefler tarafından vergi daireleri veya ilgili gümrük saymanlıklarına başvurulması ve ilgili belgenin ibrazı ile iade edilecektir.
Harç pulu: 7 yaşından küçük çocuklar için yurt dışı harç pulu parası alınmıyor.
Bunun için E-Devlet sistemi üzerinden direkt olarak https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-yurda-giriscikis-belge-sorgulama linki üzerinden sorgulama gerçekleştirebilirsiniz.
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Katkı payı zamanında ödenmezse öğrenci kayıt yaptıramaz ve o yarıyıl öğrenim hakkını kaybeder. İlgili döneme ait katkı payını ödemeyen öğrenciler o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamaz ve herhangi bir işlem yaptıramazlar.
Maliye Bakanlığı yurtdışı çıkış harcını, şehir merkezlerindeki vergi daireleri ve yetkili banka şubelerinden yatırabilirsiniz. Ayrıca Maliye Bakanlığına ait harç bürolarından, ve havalimanlarının dış hatlar gidiş terminallerindeki ödeme noktalarından ve 7/24 açık banka şubelerinden de ödeme yapabilirsiniz.
İnteraktif Vergi Dairesi'nin resmi internet adresi olan “ivd.gib.gov.tr” adresine giren kişiler ana sayfada yer alan hızlı hizmetler arasından “Harç ve değerli kağıt bedeli ödeme” sekmesine tıklayabilirler. Ardından karşılarına çıkacak olan sayfadan "yurt dışı çıkış harcı ödeme” seçeneğine tıklayabilirler.
Yurt dışı çıkış harcı havalimanlarında yer alan otomat ve veznelere, gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı'na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara ve vergi dairelerine ödenebilmektedir.
Yurt dışına çıkışın ilk adımı hatta ilk şartı pasaport denebilir. T.C. Dışişleri Bakanlığının “Pasaportsuz Giriş Anlaşması” yaptığı ülkeler dışında tüm ülkelere girerken öncelikle pasaporta sahip olmanız gerekiyor.
UYAP Portalı üzerinden yapılan harç ve e-vekalet pulu ödenmelerinizi Bankamız kredi kartları ve vadesiz mevduat hesaplarınızdan hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Yargı harcı ve e-vekalet pulu ödemeleriniz için sadece VakıfBank yeter.
Yurt dışı çıkış harcının geçerlilik süresi yoktur. Aynı anda birden fazla harç pulu alınıp başka seyahatlerde de kullanılabilir. 2022 pasaport fiyatları hakkında detaylı bilgiyi pasaport fiyatları sayfamızdan edinin.
Kimlik Kartı sahibi yabancılar, Türkiye'ye giriş ve Türkiye'den çıkış bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişim sağlayabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri