Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil.
“Türkiye'de garanti süresi 2 yıl”
Tüketiciler için çok ciddi bir avantaj olan uygulama, yurt dışı satın alımlarında geçerli değil. Üstelik sadece 1 yıllık ek avantajı değil, cihazın satış sonrası garantili hizmetlerinden de hiç yararlanamadıkları için 2 yıllık garanti süresinin tamamını kaybediyorlar.” dedi.
Bunun için bir kayıt ücreti ödeyeceğinizi ve telefonu 3 yıl boyunca pasaport sahibi adına alınmış sim kartlar dışında kullanamayacağınızı unutmayın. Ayrıca yurt dışından satın alacağınız iPhone'ların Türkiye'de garantisi olmayacaklarını ve sadece 1 yıl geçerli global garantiden yararlanabileceklerini unutmayın.
Yurtdisi iphonelarin tr'de garantisi gecerlidir. Trde satilan model numarasi olmak zorunda ve kesinlikle orijinal fatura olmak zorunda.
Garanti için fatura şart arkadaşlar... Kullanabilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Bu konuda bilgi veren Apple Türkiye temsilcisi, “Haber doğru. Uluslararası garanti artık Türkiye'de geçerli değil.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Ayrıca, aygıtınızın garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmek için mysupport.apple.com adresini de ziyaret edebilirsiniz. Apple Kimliğinizle giriş yapın, ardından aygıtınızı seçin. Bilgiler yanlışsa veya AppleCare planınızı görmüyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
Eğer telefonunuz Türkiye için üretilmemiş bir iPhone ise, bu telefonunuzun kayıtsız ve yurtdışından getirilmiş bir cihaz olduğu anlamına gelmez. Kayıtsız ve yurtdışı bir cihaz olduğunu öğrenmek için IMEI numaranızı e-Devlet üzerinden sorgulamanız gerekmektedir.
Türkiye garantisini kullanamazsın. Kargoyla göndersen bile kullanamazsın. Garanti sadece Almanya'da geçerli olur.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
Tebliğin 12 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına; “(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
YURT DIŞI TELEFON KAYIT ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında IMEI kayıt ücreti 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
IMEI ödemesini İnternet Vergi Dairesi (https://intvd.gib.gov.tr) üzerinden kredi kartıyla hızlı şekilde yapabilirsiniz. IMEI kayıt işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılırken, harç ücretlerinin vergi dairesi veya bankaya gidilerek ödenmesi gerekiyordu.
En İyi Cevap. Apple cihaza imei atılmaz anca pert bi iphone 8 anakartının çalışıyorsa rom entegresi senin cihazının anakartına takılabilir. Bunu da her telefoncu yapamaz. Bilgin olsun ve bu işlem için senden anakart parası isterler oda aşağı yukarı pasaport kayıt ücretinden 300-500 lira aşağı fiyata olur.
2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti 6.091,30 TL'yi ödemek. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu. Yurda giriş yapan belge sahibi şahsına ait pasaport yada kimlik bilgileri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri