İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kısaca kimliksiz uçağa binmek imkânsız. Kimlik yerine geçen bazı belgeler sayesinde uçuşunuza izin verilse dahi bazı durumlarda güvenlik ve tedbir amaçlı; havayollarının değişen kurumsal prosedürlerinden dolayı kimliksiz uçmanıza izin verilmeyedebilir. Siz siz olun evden çıkmadan çantanızı 10 defa kontrol ediniz.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Seyahat sağlık sigortası gibi işlemler, seyahat güvenliği açısından avantaj sağlar ve o işlemler için de çeşitli belgelere ihtiyaç duyulabilir. Ancak yurt dışına çıkmak için gereken belgeler kendi içinde; pasaport, vize ve bilet olarak sıralanabilir.
Yurt dışına fotoğrafsız kimlikle gidilemeyecek - Son Dakika Haberleri.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı misafirlerimizin tebliğ ettikleri resmi seyahat dokümanı mutlaka TC kimlik numarasını içeriyor olmalıdır. c.Yukarıda belirtilen kimlik ve kimlik yerine geçen tüm belgelerin fotokopileri, kimlik olarak kabul edilmemektedir.
T.C. kimlik kartı; vize muafiyeti olup anlaşma yapılan ülkelere gerçekleştirilecek seyahatlerde seyahat belgesi olarak kullanılabilmektedir. Vize muafiyeti olmayan ülkeler için geçerli bir pasaport hamili olunması gerekmektedir.
Bileti almadan önce kimlik göstermek zorundasınız. Eğer yanınızda bir kimlik yok ise "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği"nden "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik belgesi" alabilirsiniz. Ancak bu işlemi uçağa binmeden en az 30 dakika önce yapmanız şart.
Geçici Kimlik Belgesi!
Havalimanında İç Hatlar Emniyet Büro Amirliğine gidiyorsunuz, size bir belge doldurtuyorlar. Daha sonra bu belgeyi GBT ve Mernis sistemlerinden kontrol edip bilgiler doğru ise size Geçici Kimlik Belgesi veriyorlar.
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
kimlik kartınız ile de seyahat edebilirsiniz. Çocuk yolcularında fotoğraflı yeni tip T.C. kimlik kartının olması gerekmektedir. Geçici kimlik belgesi kullanılamaz.
En az 30 dakika öncesinde biniş kapısında bulunmak gerekmektedir. - Havalimanı personeli taşıma talimatlarına uygun olunduğuna emin olmak için bagaj kontrolü yapmaktadır. - Uçağa binerken biniş kartı ve kimlik hazır bulundurulmalıdır. - Personel kimlik ve biniş kartı kontrol ettikten sonra uçağa binilebilir.
Ad, soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik No ve HES Kodu uçak bileti almanız için sizden istenen diğer bilgiler. Bu bilgileri girişinizin ardından ödeme adımına geçiyorsunuz ve orada da kart bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Uçak bileti alabilmeniz için sizden istenen bilgiler yalnızca bu kadar.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Böyle bir durum söz konusu olduğunda nüfus müdürlüğünden başvuru esnasına geçici kimlik belgesi talep edilmiş olmalıdır. Alınan geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuşlarında seyahat etmek mümkün olur.
e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kimlik kartının kayıp kart bildirimi yapılmalı ya da nüfus cüzdanı/kimlik kartı kaybı nedeniyle yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize yeniden kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Türk sürücüler, Avrupa Birliği ile uyum için yapılan düzenlemelerin ardından çipli ehliyet olarak da anılan yeni tip ehliyete kavuştu. Eski sistemden farklı olarak 5 ya da 10 yılda bir yenilenen çipli ehliyetler ile herhangi ekstra bir işlem yapmadan dünyanın hemen her ülkesine gitmek mümkün.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Pasaport ücreti: 25 yaşa kadar -öğrenciyse- sadece defter bedeli ödeniyor. Buna anaokul dönemi dahil. Çocuğunuz anaokuluna gidiyorsa öğrenci statüsüne giriyor ve sadece defter bedeli ödüyorsunuz. Harç pulu: 7 yaşından küçük çocuklar için yurt dışı harç pulu parası alınmıyor.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Paris, Roma ya da Amsterdam; ilk kez yurtdışı tatiline çıkacaklar için oldukça ideal destinasyonlar. Eğer daha ekonomik bir destinasyon arıyorsanız ve vize işleriyle de uğraşmak istemiyorsanız Belgrad, Saraybosna ve Tiflis tercih edebileceğiniz şehirler arasında.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri