Bugüne kadar yurtdışından iPhone veya iPad aldığınızda, global garanti sayesinde belli bir süre ürünleri Türkiye'de garanti kapsamında onarım veya değişim yapılabiliyordu. Bundan böyle yurtdışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek.
Zira, telefon üreticileri, yurt dışından alınmış cihazları eğer uluslararası garanti belgeleri yoksa Türkiye'de geçerli garanti kapsamına dahil etmiyorlar.
Bunun için bir kayıt ücreti ödeyeceğinizi ve telefonu 3 yıl boyunca pasaport sahibi adına alınmış sim kartlar dışında kullanamayacağınızı unutmayın. Ayrıca yurt dışından satın alacağınız iPhone'ların Türkiye'de garantisi olmayacaklarını ve sadece 1 yıl geçerli global garantiden yararlanabileceklerini unutmayın.
Yurt dışından telefon aldığınız zaman sadece Türkiye'ye gelince bir kayıt parası ödemeniz gerekmektedir. Eğer ödemez iseniz telefonunuz 120 gün içerisinde mobil hat kullanıma kapanacaktır. Bunun dışında da yurt dışında alınan telefonlar 1 senelik global garantiye tabidir.
Apple'ın resmi web sitesi olan https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ girerek “Servis ve Destek Kapsamınızı Kontrol Edin” ekranını açın. Ardından “Seri numaranızı girin” kısmına iPhone'nizin seri numarasını girin. “Lütfen kodu girin” kısmına ise ekrandaki güvenlik kodunu girin.
İlgili 36 soru bulundu
Bundan böyle yurt dışından cihaz alan kullanıcıların, cihazlarına bir şey olduğunda mutlaka para ödeyerek tamir veya değişim yaptırması gerekecek. Bir diğer alternatif, Apple'ın uluslararası garantisinin geçerli olduğu bir ülkeye giderek bu işlemleri garanti kapsamında bu ülkede yaptırmak.
Yurtdisi iphonelarin tr'de garantisi gecerlidir. Trde satilan model numarasi olmak zorunda ve kesinlikle orijinal fatura olmak zorunda.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin. IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.
Tebliğin 12 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarına; “(3) Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilir.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Türkiye garantisini kullanamazsın. Kargoyla göndersen bile kullanamazsın. Garanti sadece Almanya'da geçerli olur.
Kısacası,Türkiye'den alınmayan yurtdışından alınan(firma farketmez) hiçbir telefon Türkiye şartlarında ve uluslararası alanda garanti kapsamında sayılmaz.Telefon sadece alındığı ülkede garanti kapsamında sayılmaktadır.
IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
IMEI Kaydet E Devlet sayfasına giderek hesabınıza giriş yapın. Karşınıza çıkan ekrandaki bilgileri okuyarak 'Devam Et'e tıklayın. Yine, Yurda Giriş Yapılan Belge Türü kısmında “Nüfus Cüzdanı veya ID Kayıt” seçeneğini seçin. Son olarak ilgili belge numaralarını da doldurarak formu tamamlayın.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Yurt dışından gelen telefon kaydı pasaportsuz yapılır mı? Pasaportsuz kullanılan telefonlarda IMEI numarası Türkiye'ye resmi olarak kayıt edilmediğinden cihaz bir süre sonra kullanılamaz hale gelir. Dolayısıyla pasaport olmadan telefon kaydı yapmayı sağlayan herhangi bir yol bulunmuyor.
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür.
Yurtdışından bir telefon satın aldığınızda, telefonun kaydını yapabilmek için fatura ve satın alma belgelerine sahip olmanız gerekmektedir. Bu belgelerle birlikte kayıt ücretini ödedikten sonra telefonu kullanmaya devam edebilirsiniz ve telefonun kaydı tamamlanmış olur.
Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.
Ayrıca, aygıtınızın garanti kapsamında olup olmadığını öğrenmek için mysupport.apple.com adresini de ziyaret edebilirsiniz. Apple Kimliğinizle giriş yapın, ardından aygıtınızı seçin. Bilgiler yanlışsa veya AppleCare planınızı görmüyorsanız ne yapmanız gerektiğini öğrenin.
NOT 2: İçeriğimizde referans model olarak iPhone 14'ü almamızın nedeni, telefonun bedeli ne olursa olsun IMEI kayıt ücretinin tüm telefonlar için sabit olması. Dolayısı ile yeni IMEI ücreti ile 'uygun fiyatlı' herhangi bir telefonu yurt dışından almanın hiçbir kârlı yanı olmadığını söyleyebiliriz.
fatura şart değil. sonuçta garanti belgesi varsa ürünün Türkiye'ye resmi ithalatla geldiği belli oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri