Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurtdışı telefon süresi bitince ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurtdışı telefon süresi bitince ne olur?

Yurt dışından getirilen cihazlar, yurda giriş tarihinden itibaren 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemi gerçekleştirilmeyen cihazlar kayıt dışı olmaları sebebiyle iletişime kapatılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Yurt dışı cihaz kullanım süresi bitince ne olur?

120 günlük süreden sonra, bu cihazların kaydı yaptırılmamış ise bu cihazlar kara listeye alınarak iletişime kapatılıyor ve artık kullanılamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI süresi dolduktan sonra ne olur?

IMEI kayıt harcı 6091 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. BTK tarafından yurt dışından getirilen telefonlar yaklaşık 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılıyor. 120 günlük süre dolduktan sonra ise telefonlar yurt içi kullanımına kapanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Yurtdışı telefon kayıt 120 günü geçerse ne olur?

Yurt dışından getirilen telefon 120 günü geçerse ne olur? Yurt dışından getirilen telefonların kayıt süresi mevzuatta belirtilen süreyi geçerse iletişime kapatılıyor. Bu süre sim kartı telefona taktığınız an itibariyle başlar. 120 gün sonrası kayıt yapma imkanınız var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

Yurtdışı telefon kayıt süresi uzatma bitti mi?

Bir pasaport için IMEI sınırı bulunmuyordu ve bu nedenle şartlar karşılayan bir kişinin pasaportu ile çok fazla sayıda telefonun IMEI süresi kolayca uzatılabiliyordu. “14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Yurt Dışı Telefonu 16 Ay Kayıtsız Kullanma - imei Kaydı Yapmadan Kayıtsız Kullanma

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI uzatma kaç TL?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Yurt dışı telefon kapandıktan sonra açılır mı?

IMEI pasaport kaydı kaç günde açılır

Telefon kaydı işlemleri BTK yani Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yönetiliyor. Bu kurumun sisteminde kayıt yapılıp ve ücret yatırıldıktan sonra yurt dışından gelen telefonlar kullanıma açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Kayıtsız telefon kullanım süresi her yıl yenilenir mi?

IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Yurtdışı telefon kayıt 3 yıl sonra ne olur?

Yerli ve yabancı farketmeksizin yurtdışından 3 yılda sadece 1 adet telefon getirme hakkınız var. Yurtdışından 1 adet telefon getirirken gümrükte kontrole takılırsanız, kayıt altına alınıp yurtdışından telefon getirme hakkınız düşmüş oluyor. 3 yıl daha yurtdışından telefon getiremezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yoldaolmak.com

Kapanan telefon tekrar açılır mı?

1 yıl boyunca kullanılmaması ve IMEI sinyali alınmaması dolayısıyla iletişime kapatılan cihazlar, en son takılan hat ile kullanılması halinde yeniden iletişime açılacak. Bu işleme rağmen iletişime açılmayan cihazlar için BTK'ya başvuru yapılması gerekecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

IMEI süresi bitince tekrar açılır mı?

Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz. Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Yurtdışı telefon kayıt süresi nasıl uzatılır?

e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin. IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Telefon kayıt yaptırmazsam ne olur?

120 gün içinde telefon kayıt harcını ödemiş olsanız dahi, kaydını yaptırmazsanız telefon kullanıma kapatılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.obilet.com

Yurt dışından gelen telefonu açtırmak kaç TL?

2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Yurtdışından alınan telefon kaç ay sonra kapanır?

Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Yurt dışından gelen telefonlar nasıl Açtırılır?

Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

Yurtdışı telefon kaç sene sonra açılır?

IMEI İşlemleri

Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir. 120 gün geçtikten sonra yapacağınız başvurular kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vodafone.com.tr

Pasaporta kayıtlı telefonu başkası kullanabilir mi?

Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi?

Bu işlem sonucunda, telefonunuz Türkiye'de kullanılabilir hale gelir. Ancak, bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır: Bir pasaporta sadece bir telefon kaydedilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Yurt dışından getirilen telefon 3 yıl sonra satılabilir mi?

Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Yurt dışı telefon kaç yıl satılamaz?

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce, 30 Mayıs 2019 tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre iki yıldan üç yıla çıkarılmış ve yurt dışından getirilen telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı” da eklendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kayıtsız telefon kullanım süresi nasıl öğrenilir?

Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurtdışı telefonlar kaç ay açık kalır?

Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Yurtdışından gelen telefon pasaportsuz nasıl açılır?

Birçok kişi, çeşitli nedenlerle telefonunu pasaportsuz olarak aktif hale getirmek istiyor olabilir. Ancak bu durum, mevcut yasalarımıza göre suç kapsamına giriyor. Yani, pasaportunuzu ibraz etmeden bir telefonu aktif hale getirmenin herhangi bir yasal yolu bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rotasenin.com

IMEI ücreti ne kadar?

Yeni IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023 senesinde telefon IMEI kayıt ücreti, 2 bin 732 TL'den önemli bir artışla 6 bin 91 TL'ye yükseltilmiştir. Ancak Resmî Gazete'de 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücret dikkate değer şekilde arttırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pwc.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT