Yurt dışına ürün satacak kişilerin öncelikle şahıs şirketi açması gerekiyor. Şahıs şirketi açmayan kişilerin yurt dışı e-ticaret sitelerinde mağaza açmaları çok zordur. Ayrıca ülkemizin vergilendirme, e-fatura zorunluluğu gibi ihracat adımları için de şirket lazımdır.
İhracat yapmak için vergi numarası gerekmektedir. Gerçek Kişiler, yani şahısların ihracat yapabilmesi için ya tüzel kişilik oluşturmaları (yani bir şirket kurmaları) gerekmekte yahut Ticaret Odasına kayıt yaptırmak suretiyle Şahıs Şirketi iştigal etmeleri gerekmektedir.
Yurt dışına ürün satmak için genel olarak iki farklı seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerin başında tüm dünya ülkelerine satış yapabilmenizi sağlayan sanal Pazar yerleridir. Diğer yöntem ise e-ihracat sitesi kurmakla başlamaktadır.
Şahıs şirketi sahibiyim ihracat yapabilir miyim? İhracat yapabilmek için tek vergi numarası ve İhracatçı Birliği'ne kayıt yeterlidir. Şirketinizin şahıs veya ortaklık şirketi olup olmadığının bir önemi bulunmamaktadır. Yani şahıs veya ortaklık tüm şirketler serbestçe ihracat yapabilir.
Genellikle ülkemiz pazarında faaliyet gösteren işletmeler kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak yurt dışına da satış yapmaya başlamaktadır. Bunula beraber birçok işletme Aliexpress, Amazon, Ebay ve ETSY gibi pazaryeri platformları üzerinden de yurt dışına ürün satmaktadır.
İlgili 32 soru bulundu
İhracat nedir sorusuna yanıt olarak bir ülkede kişi ya da kurumların ürettiği mal veya da hizmetlerin yurtdışına satılması yanıtı veriliyor. İhracatın tanımı kısaca “yurt dışına satış” ya da “dış satım” olarak da biliniyor.
Vergi mükellefi olmak için ise şirket kuruluşu gerekir. Bu noktada şirketin ölçeği önemli değildir. Anonim ve limited şirketleri gibi şahıs şirketleri ile de mikro ölçekli ihracat yapabilmek mümkündür. Yani bireysel olarak ihracat yapmak istiyorsanız, mikro model bunu da mümkün kılar.
Bireysel ihracat işlemlerinde kişilerin herhangi bir firma adı altında işlem yapmasına da izin verilmektedir. İhracat yapmak isteyen kişilerin şirket sahibi olmadan bu işlemleri gerçekleştirebilmesi için vergi dairesinden kendine özel vergi numarası alması, T.C kimlik numarası ile ihracat yapabilmesi için yeterlidir.
✓ İhracat yapmak isteyen, ancak gerekli personel ve kaynağı olmayan şirketler, komisyoncular, acenteler, SDŞ (Sektörel Dış Ticaret Şirketleri), DTŞ (Dış Ticaret Şirketleri), lokal alım ofisleri vasıtasıyla ihracat yapabilir.
Halihazırda Almanya'daki müşterilerimize özel trendyol.com/de ve Avrupa'da 27 ülkeden ulaşılabilen trendyol.com/en aracılığı ile yerli üretim ürünlerimizi yurt dışındaki müşterilerimize ulaştırıyoruz. 2021 yılında 150 milyon dolar hacminde doğrudan e-ihracat gerçekleştirdik ve toplamda 6 milyon sipariş aldık. 2021'de ...
· Mikro İhracat yapabilmek için öncelikle bir şirket kurulmuş olması gerekir, şirket vergi mükellefi ise mikro ihracat yapılabilir. · Şahıs, limited ya da anonim şirketler mikro ihracat yapabilir.
Mikro İhracat Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Mikro ihracat için fatura kesmek ve vergi bildirimleri gerekir. Bunun için şirket kurulmalıdır. Mikro ihracat için şahıs şirketi kurmak yeterlidir.
İhracat yapabilmek için her zaman bir şirket sahibi olmanıza gerek yoktur. TC kimlik numaranız ile birlikte vergi dairesinden vergi numarası alarak, bir muhasebeci tutarak, bir gümrük müşavirine yetki vererek ve bulunduğunuz bölgede faaliyet gösteren bir ihracatçı birliğine üye olarak ihracat yapabilirsiniz.
Belge almak isteyen firmanın başvurusu üretim tesisinin bulunduğu ilin bağlı olduğu Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğüne yapılmaktadır.
Klasik ihracattan farklı olarak mikro ihracatta yurt dışında satış yapmak için İhracatçılar Birliği kaydına gerek yoktur. Ayrıca, gümrük müşavirliği hizmetleri veren bir firma ile çalışmak gerekmez. Bu sebeple küçük çaplı ihracat gönderileri için yaygın olarak tercih edilen bir ihracat modelidir.
Mikro ihracat kapsamında, bir seferde ihracatını yapacağımız eşyanın brüt (ambalajlı) ağırlığının en fazla 300 kg olması ve değerinin de en fazla 15.000 Euro olması gerekiyor.
Ürün gümrükten çıktıktan sonra varış gümrüğüne ulaştığında o ülkenin gümrük muafiyet sınırının altında ise sadece KDV ödenir. -ihracat yapan şirketler Türkiye'de de gelir vergisi öder. Gümrük muafiyet sınırının üstünde olan ürünlerde gümrük vergisi ile birlikte KDV ödemesi yapılır.
İhracat bir ülkede üretilen malların başka ülkelerde ki alıcılara satılan mal ve hizmetlere ihracat denir. Diğer bir ifadeyle ihracat, bir ülkeden ürün veya hizmetin yurt dışına döviz karşılığında satılması olarak tanımlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri