*Öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden BEP Planı hazırlanır. *BEP Dosyasının saklanmasından BEP Ekibi Başkanı ve Sınıf/Sınıf Rehber Öğretmeninin sorumludur. *Öğrencinin dersine giren tüm öğretmenler, alanı (dersi) ile ilgili performans almalıdır.
BEP Hangi Öğrenciler İçin Hazırlanır? BEP, değerlendirme sürecinin basamaklarını oluşturan gönderme öncesi, gönderme ve ayrıntılı değerlendirme süreçleri sonunda özel eğitim hizmetlerinden yararlanması uygun görülen çocuklar için hazırlanır. Akranlarından farklı olan öğrenciler belirlenir.
BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; Rehberlik öğretmeni, Öğrencinin sınıf öğretmeni, Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, Öğrencinin velisi ve Öğrenciden oluşur.
BEP ekibi içerisinde, okul müdür ya da müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehber öğretmen, sınıf öğretmeni, aile ve gerekli görüldüğünde çocuğun eğitim ve gelişiminden sorumlu uzmanlar yer almalıdır.
BEP Geliştirme Birimi, aile ve öğrencinin sınıf ya da branş öğretmeni BEP'i hazırlar.
İlgili 33 soru bulundu
Eğitim öğretim yılı başında okullara destek eğitim odaları ile ilgili bilgilendirme yapar. Destek eğitim odalarının açılış ve işleyiş sürecinde (Odanın dizaynı, BEP hazırlanması) okul ve kurumlara danışmanlık hizmeti verir.
BEP'i Kim Hazırlar? BEP özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciyle çalışan okuldaki tüm öğretmenlerin dâhil olduğu BEP geliştirme birimi koordinesinde hazırlanır.
BEP YAPILMASI ZORUNLU MUDUR? Evet, yapılması gerekmektedir. En kısa sürede BEP Geliştirme Birimi oluşturulur ve öğrencinin yetersizlik türü, ihtiyaçları ve eğitsel performansı göz önüne alınarak öğrenci için BEP hazırlanır.
Öğretim programlarını geliştirme çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Öğretim programları ilgili genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilciler, öğretmenler, eğitim uzmanları ve akademisyenlerden oluşturulan komisyonlarca hazırlandı.
BEP ekibi ve aile tarafından imzalanacak.
Öğrencinin aldığı her ders için BEP hazırlanır. Bu BEP'ler toplu halde öğrenci dosyasında bulunur.
BEP, öğrencinin değişen gereksinimlerine göre yeni düzenlemelerin yapılabildiği bir planlamadır. BEP' in etkililiği, bu gereksinimler doğrultusunda düzenlenerek; izleme ve değerlendirme sürecinin işletilmesi ile mümkündür. BEP, bir öğretim yılı için hazırlanır.
Özel bir eğitim modelini ifade eden BEP ile hususi olarak eğitim alması gereken öğrenciler hedeflenir. Bireyselleştirilmiş program her çocuğa özel olarak hazırlanır ve bu sürece öğretmen, aile ve çocuğun kendisi de dahil edilir. Böylece her kesimi tatmin eden ve öğrencinin en makul eğitim planı hazırlanır.
(3) Bireyselleştirilmiş eğitim programı, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu ve BEP geliştirme biriminin iş birliğiyle hazırlanır. (4) Bireyselleştirilmiş eğitim programı, öğrenci için hedeflenen amaçların gerçekleşme düzeyi doğrultusunda değerlendirilir.
Millî Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı
Ölçüt: Her Bep' in kendi özelliklerine göre mutlaka bir ölçütü olmalıdır. Öğrencimiz çalıştığımız basamaklardaki beceri veya davranışları yapar hale geldiğinde değerlendirme oturumlarında sorduğumuz sorularda koymuş olduğumuz ölçütümüzü karşılıyorsa bir sonraki basamağın öğretimine geçebiliriz demektir.
a. Çocuğun özel eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi; tanılama, izleme ve değerlendirme ekibi tarafından mümkün olduğunca ev gözlemleri ve gelişim ölçekleri kullanılarak yapılır. b. Eğitsel tanılama, izleme ve değerlendirme ekibi tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme çalışmaları, en az altı ayda bir yinelenir ...
BEP'in Amacı
Çocuğun eğitsel değerlendirmesini yaparak, tüm gelişim alanlarındaki güçlü ve zayıf yönlerini ve gereksinimlerini belirlemek; aynı zamanda çocuğun tüm gelişim alanlarında sahip olduğu becerileri dikkate alarak uygun eğitim ortamlarına yerleştirmek ve çocukların uygun eğitim almalarını sağlamaktır.
CEVAP : Evet yapılacaktır. Öğrenci ile ilgili İl/İlçe Özel eğitim Hizmetleri Kurulu Kararı okula geldiğinde en kısa sürede BEP Geliştirme Birimi oluşturulur ve öğrencinin BEP´i hazırlanır.
Her Dersten BEP Hazırlamak Zorunlu mu? Her dersten BEP hazırlamak zorunlu değildir. Çünkü BEP'in amacı, öğrencinin geliştirilmesi gereken yönlerini kendi öğrenme kapasitesine ve gelişim düzeyine uygun olarak geliştirmektir.
Özel eğitim öğretmeni 30 saate ek 8 saat destek eğitim odasında görev alabilir. Bu kapsamda normal müfredat kapsamında girdiği dersler de dâhil olmak üzere toplam da 38 saat ders görevi alabilir.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM'da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve ku- rumlardaki öğretmenler görevlendirilir.
b) Özel eğitim sınıflarında görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri görev yapar. Bu sınıflara, öğrencilerin yetersizlik türüne göre öğretmen görevlendirmesi yapılır.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi
BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; a) Rehberlik öğretmeni, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, ç) Öğrencinin velisi, d) Öğrenciden oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri