Kaydı silindikten sonra borcunu ödeyen öğrenci yurtlara başvuru süresi içerisinde yeniden başvuru yapabilir. Aynı nedenle yurt kaydı iki kez silinen öğrenci bir daha yurtlara alınmaz.
Bu istisna ise eğer öğrencinin kaydı “yurt ücretini ödemediği” için silinirse ve bu öğrenci kaydının silindiği aynı öğretim dönemi içinde tekrar müracaat eder ve yurt yerleştirmesi yapılırsa güvence bedeli iki kat olarak alınmaktadır. Talep eden öğrenciye öğretim yılı bitiminde güvence bedelinin bir katı iade edilir.
İkinci öğrenim görme hakkı kazanan öğrenciler, devlet yurtlarında konaklamak için başvuru yapabilir. Öğrencilerin yaptığı başvurular onaylanmazsa ikinci öğretim öğrencilerinin alternatif yurt seçenekleri arasında özel yurtlar mevcut olabilir.
Kayıt Sildirme ve Depozito İade
Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Lisans Öğrencileri: Dört yıllık programlarda, programa başladıkları dönemden itibaren normal süresi içinde toplam sekiz yarıyıl, beş yıllık ve çift ana dal programlarında ise, programa başladıkları dönemden itibaren normal süresi içinde toplam on yarıyıldır.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
4. Öğrencinin yurttan ayrılması ya da kaydının silinmesi nedeniyle kalan güvence bedeli tutarları öğrencinin banka hesabına iade edilir.
Kayıt sildirme başvurusu, herhangi bir sebeple fakültemizdeki öğrenimine son vermek isteyen öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.
MADDE 24 – (1) Yurttan çıkarma cezası; öğrencinin, öğrenimi süresince Bakanlık yurtlarından herhangi birine alınmamak üzere yurtla ilişiğinin kesilmesidir.
8. Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi? Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrencilerin tekrar yurt başvuru hakkı bulunmaktadır.
Yönetmelikte özel yurtlar için birçok değişiklik bulunurken en göze çarpan artık özel yurtlarda 2 öğrencinin bir odada kalamayacak olması. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğrenciye hitap eden yerlerin odalarında ya 1 ya da 3, 4, 5, 6 öğrenci kalabilecek.
ı) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Öncelikle, KYK yurtlarında kayıtlı olduğunuz ilgili yurt müdürlüğüne gitmeniz gerekiyor. Yurt müdürlüğüne gitmeden önce, yurt kaydı silme işleminin yapılabilmesi için gerekli belgeleri hazırlayın. Bu belgeler genellikle öğrenci kimlik kartı ve yurt kayıt belgesi gibi belgelerdir.
Güvence bedelini tamamlaması için izleyen ayın 10'u mesai bitimine, ayın 10'unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar süre verilir. Verilen bu sürenin sonunda güvence bedelini tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de güvence bedelinden mahsup edilerek öğrencinin kaydı silinir.
Öğrenci kaydını sildirip yurttan ayrılırsa depozito ücretinin iadesi ortalama 1 hafta içerisinde hesaba yatırılır. Bazı öğrencilerin ise hem yurt hem de depozito ücreti ödemesi zorunlu değildir.
Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
Kaydınızın silinmesi ile birlikte öğrencilik hakkınız sona erer. Bu takdirde, ödemiş oldukları harç ve ücretler iade edilmez. Yeniden kayıt olma hakkı elde etmeleri halinde, kayıt sildiren öğrenciler isterlerse, 11 inci madde hükümlerine göre intibak ettirilir.
Bunu en kolay olarak, E-devletten girip öğrenci sorgulama kısmından öğrenebilirsiniz. Kaydınız silinse bile bu yeni gelen öğrenci affı ile tekrar kayıt olabilirsiniz.
Depozito ücretlerine de 2023 döneminde %100 oranında bir zam gelmiş ve KYK depozito ücretleri 1250 TL seviyelerine yükselmişti. 2024 döneminde de aynı şekilde %100 oranında bir zam gelmesi bekleniyor ve fiyatların 1300 TL ile 2500 TL arasında olması tahmin ediliyor.
Akademik takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinden itibaren bir ay içerisinde yurtlara kayıt olduğu halde yerleşmeyen öğrencilerin kaydı silinir. 7. 8. Yurttan çıkarılma kararı verilen öğrenciler, zimmetlerine verilen tüm eşyaları teslim etmek zorundadır.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
Öğrenci, ön lisans bölümünde iken yurtta kalmak için başvuruda bulunursa, ön lisans eğitimini tamamlayana dek (2 yıl), lisans eğitimi için başvurduysa 4 yıl yurtta kalma hakkına sahip oluyor. Bunun için yeniden başvuru yapılmasına gerek yoktur. OKULUM UZARSA KYK YURDUNA YENİDEN BAŞVURU YAPMAM GEREKİR Mİ?
Tüm KYK yurtlarının girişlerinde ve yurt çevresini gören noktalarda 7/24 kayıtta olan kamera sistemleri bulunur.
Ankara'da devlet üniversitelerinden ODTÜ, Hacettepe ve Ankara üniversitelerinin kendi yurtları bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri