Diode Lazerin ağrı dezavantajını ortadan kaldırmak amacıyla geliştirilen Buz Lazer, yüz bölgesi epilasyonu için ideal bir çözümdür. Buz Lazer ayva tüylerinde tetikleme yapmaz ve tüylerde kalınlaşmaya, yayılmaya neden olmaz. Buz Lazer patentli teknolojilere sahip, FDA onaylı güvenli bir sistemdir.
Merhabalar, Genel olarak yüzdeki ayva tüyleri gibi ince tüyler geleneksel lazer epilasyona yönetemlerine yanıt vermez. Ancak Buz Lazer teknolojisi ile yüzdeki ince tüylerde de başarılı sonuçlar elde edilmekte.
Yüz bölgesi için diode lazerler en ideal seçimdir. Alexandrite lazer yüz bölgesinde tercih edilmemelidir. Koltuk altı, genital ve alt bacak bölgesi lazer epilasyona en iyi cevap alınan bölgelerdir.
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Buz Lazer özel bir yüz ucuna sahiptir.
Kadınlarda ise dudak üstü, çene, yanak gibi alanlarda çıkan tüyler kişiye rahatsızlık verebilir. Yüz bölgesi de vücuttaki diğer pek çok bölge gibi lazer işlemine uygundur. Yüze lazer yaptıranlar, bu alana uygun cihazlarla çalışıldığı takdirde başarılı sonuçlar alabilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon uygulamasında kişiden kişiye ve kıl yapısına göre değişeceğinden dolayı ortalama 6-8 seans gerekmektedir. Yüz bölgesi 4 hafta , vücut ise 6 hafta ara ile uygulanmaktadır.
Burun ve kulak içi gibi ulaşılması güç alanların epilasyonunu da bu uç yardımı ile mümkün olmaktadır. Buz Lazer, ayva tüylerinde aktivasyon yapmadan tüm yüzde güvenle uygulanır. İnce tüyler dahil tüm cilt tiplerinde etkilidir ve bronz ten dahil tüm cilt tiplerinde güvenlidir.
Merhabalar, lazer epilasyonun etkili ve kalıcı olabilmesi için mümkün olduğunca seanslara ara vermemek gerekir. Yaptırılan lazer epilasyon seansları ile kılların bir bölümünde kalıcı azalma sağlanmışsa, seanslara ara vermek bu kıllarda olumsuz bir etki yaratmaz. Yani bu kıllar yeniden çıkmaz.
Lazer epilasyon ile yüzde yüz tamamen ince tüylrden kurtulabilirmiyim,mümkün mü? Dünyada hiçbir lazer epilasyon cihazı kıllar üzerinde yüzde yüz başarı sağlamamaktadır. Vücuttaki kıllar 3 farklı evreden geçmektedir. Bunlar büyüme evresi (anagen), geçiş evresi (katagen) ve dinlenme evresi (telojen)'dir.
Yüzde en çok çene, bıyık ve favori bölgesine lazer yapıyoruz. Bazen boyun bölgesi de eklenebiliyor. Yüz bölgesine lazer yaptıranlar çok iyi sonuçlar alıyor. Biz yüz bölgesinde sadece diode lazeri kullanıyoruz ve öneriyoruz.
Bu analizler baz alınarak epilasyon süreci planlanır. Tüylerde meydana gelen azalmaya göre uygulamanın ilerlemesi takip edilir. Yüz bölgesi için seans aralıkları 4 hafta olmalıdır. Vücut bölgelerinde ise 6 ile 8 hafta arasında seans aralıkları belirlenebiliyor.
Merhabalar, Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinin epilasyonunda etkilidir.. Lazer epilasyonun ince kıllarda etkili olabilmesi için yüksek enerji seviyeleri ile çalışılması gerekir. Buz Lazer, patentli in-Motion tekniği ile cilt üzerinde sürekli hareket ettirilen uygulama metoduna sahiptir.
Merhabalar, buz lazerde kılların artması gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin hormonal bir rahatsızlığı yoksa, uygun dozlarla yapılan lazer epilasyonda kıl artmaz. Yüz bölgesindeki ayva tüylerinin tetiklenmemesi için de uygun dalga boyuna sahip cihazlar kullanılmalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Uygulama sonrasında 15-21 gün aralığında işlem bölgesindeki kıllarda dökülme gerçekleşecektir. Merhabalar, kıllar sıfırlanarak işlem yapıldığından uygulamadan hemen sonra dökülme fark etmek mümkün değildir. Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
Merhabalar, Buz Lazer epilasyon sonrası günlük yaşamınıza hemen geri dönebilirsiniz. Uygulamadan hemen sonra sıcak su ile duş alınmamalıdır. Uygulamadan sonraki 1 hafta boyunca aktif güneşe çıkmamak ve solaryuma girmemek, yine 1 hafta boyunca kese, peeling gibi cildi tahriş edebilecek işlemlerden uzak durmak gerekir.
Buz Lazer, diğer lazer yöntemlerinin göremediği daha ince ve açık renk tüyleri de görebilmektedir. Bu yüzden yüz için en uygun epilasyon yöntemidir.
8 seans lazerin fiyatı da yine seansların yapılacağı bölgeye, seans süresine ve kullanılan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, farklı ve şehirlerin fiyatları da farklı olabilir. Genel olarak, 8 seans lazer epilasyon için ortalama bir fiyat aralığı vermek gerekirse, 800 TL ile 4.000 TL arasında olabilir.
Seanstan sonra ise mutlaka SPF 30 ve hatta SPF 50 uygun güneş koruyucu kullanmanız mutlaka gereklidir. Seanslardan sonra uygulama talimatlarına uymanız ve en önemlisi güneş koruyucu kreminizi kullandığınız takdirde buz lazer epilasyon güneş lekesi oluşmasına neden olmaz, mevcut güneş lekelerini arttırmaz.
Lazer epilasyon sonrası 24 saat yüze sıcak su değdirilmemelidir. Bölge 2 gün boyunca tıraş edilmemelidir. Lazer epilasyon sonrası takip eden 2 hafta içinde yüzde tüylenme meydana gelecek ve bu tüyler dökülecektir. Bu sebeple ağda, cımbız, epilasyon aleti gibi uygulamalardan kaçınılmalıdır.
Esasen yüz bölgesindeki tüyleri almak hiç doğru değildir. Ama bazı durumlarda kişilerin öz güvenini yitirecek derecede çıkan tüyleri almak gerekir. Elbette bunun için tüy alma yöntemlerinin daha iyi bir şekilde tercih edilmelidir. Her tüy alma yöntemi, hem cilde zarar verirken hem de cildin tahriş olmasına neden olur.
Gelmeden önce ise tüylerinizi kesinlikle ağda, cımbız gibi yöntemlerden uzak tutulmalı, jilet yardımıyla kısaltma yapmalısınız. Cildinizi her seans öncesi jilet yardımıyla kıl ve tüylerden temizlemelisiniz. Tüylerinizi genel itibari ile 1-2 mm olacak şekilde kısaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri