Ciltte ideal nemin sağlanması ve hacmin korunmasından sorumlu olan hyalüronikasitin 1/3'ü, her gün yıkılarak yeniden yapılmaktadır. Ancak yaşlanma sürecinde, vücudumuz tarafından doğal olarak üretilen hyalüronik asit belirgin bir biçimde azalmakta ve her gün yıkılıp yeniden yapılması mümkün olmamaktadır.
Dolgu maddeleri uygulama alanında sabit kalmalıdır. Bazı dolgu maddeleri uygulamalarında dolgu maddesi uygulama alanının dışına istemsiz yer değiştirebilmektedir. Bu yer değiştirme yer çekimine ve yüz kaslarına bağlı olarak gelişmektedir.
Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.
Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorusu, yüz dolgu işleminin sonucundan memnun kalmayıp 6-12 ay aralığındaki erime sürecini beklemeden hemen çözüm bulmak isteyen kişilerin sorduğu sorulardandır. Yüze yapılan dolgu eritilir mi sorunun cevabı ise, evet eritilebilir.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir.
İlgili 27 soru bulundu
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Medikal teknolojilerin gelişmesiyle birlikte diş dolgularının ömrü uzamış olsa da her dolgunun sızdırma, kırılma, düşme ihtimali vardır.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Hyalüronidaz Nedir? Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri ile çenenizdeki çukur görünümü hafifletmek, hatta tamamen gidermek mümkün. Ancak dolgu enjeksiyonunun kalıcılığının ortalama altı ay olduğunu belirtmek isterim. Etkinin devamlılığı için bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.
Doğru şekilde uygulanmış olan bir estetik dolgu düşmez. Dolgu malzemesinin dişe mükemmel bir şekilde tutunmasını sağlayacak işlemler yapıldığından dolgunun düşmesi de mümkün olmaz. Ancak hatalı yapılan dolguların ya da dişe darbe alınması gibi durumların dolgunun düşmesine neden olabilme ihtimali de bulunuyor.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Eğer dolgu kalıcı bir dolguysa maalesef bu dolguları eritmek mümkün değil. Bunlardan kurtulmanın tek yolu cerrahi müdahaledir. Bu da kesi izleri anlamına geliyor.
Güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmalar, doğru cilt bakım ürünlerinin dolgu sürelerini +4 ay uzattığını göstermiştir. Mutlaka danışanlarıma önerim, hem anti aging amaçlı hem de yapılan dolgu vb. işlemlerin kalıcılığının uzaması için doğru cilt bakımlarını düzenli yapmalarıdır.
İlk 24 saat içinde ağır ve yoğun spor yapmaktan kaçınılmalıdır. İlk 3 gün boyunca enfeksiyon bulaşma riski sebebiyle havuza girilmemelidir. İlk 3 gün boyunca alkol, sigara, aspirin, ağrı kesici ya da kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, yüksek oranda şeker, kafein ve sodyum içeren gıdalardan uzak durulmalıdır.
Hyalüronik asit içeren dolgular 6-12 ay, Poly L Laktik asit içeren dolgular 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda 3 yıl, Kalıcı dolgular ise ömür boyu devam eder.
En Güvenilir Dolgu Markaları Nelerdir ? Juvederm, Teosyal markaları dudak dolgunlaştırma uygulamalarında en güvenilir seçenekler arasındadır. Hyaluronik asit dolgu için doğal görüntü veren bu dolgu markalarını değerlendirerek avantajlı bir sonuç alabilirsiniz.
Plastik cerrahlar, detaylı bir incelemeden sonra kaç ml dolguyu, yüzün tam olarak hangi noktalarına uygulaması gerektiğine karar verir. Genellikle 2 ile 10 ml arasında dolgu kullanılır. 1 ml dolgu bile çok büyük ve olumlu bir fark yaratabilir.
Diş hekiminize başvurmadan önce, dişinizde herhangi bir acı veya hassasiyet varsa, geçici olarak ağrıyı hafifletmek için bir ağrı kesici alabilirsiniz. Eğer dolgu tekrar yerleştirilebilirse, diş hekiminiz size dolgunun yerleştirilmesi için bir randevu verebilir.
Gerekli önlemler alınmadığı takdirde dolgunun düşme ihtimali bile vardır. Dolgu tedavisi yapılırken bazı durumlarda diş uyuşturulabilir. Eğer diş uyuşturulduysa dolgu tedavisi sonrasında en az 3-4 saat yemek yememek gerekir. Dolgu tedavisi sonrasında bu uyuşukluk hissi ise yalnızca bekleyerek geçmektedir.
Steril ve klinik bir ortamda hazırlanıp hastaya uygulanan diş dolgusu tedavisinde hastalar herhangi bir ağrı veya sızı hissetmezler. Özellikle diş çürüklerine uygulanan diş dolguları sayesinde dişler eski güzel beyaz haline geri dönerler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri