Hyaluronik asit hyaluronidaz denilen bir enzim ile karşılaştığında erir ve vücuttan hızla atılır. Problemin seviyesine, dolguda ki hyaluronik asit miktarına ve partikül büyüklüğüne göre etki seviyesi değişir. Damarsal baskı veya tıkanıklık şüphesinde daha yüksek dozlarda ve ilk 4 saat içinde uygulanması gerekir.
Yüze yapılan dolgu uygulamalarında kullanılan dolgular hyalüronik asit içeren dolgular olup vücutta kalıcı olarak bulunmadıkları için hyaluronidaz enzim uygulaması sayesinde eritilebilmektedirler. Hyaluronik asit yapıdaki dolgular hyaluronidaz enzimi ile karşılaştıklarında hızla eritilerek vücuttan atılırlar.
Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.
Göz altı bölgesine uygulanan en ince dolgular ortalama 9 ay, dudak bölgesine uygulanan biraz daha kalın dolgular ortalama 12 ay, orta yüz bölgesine uygulanan dolgular ortalama 18 ay, çene bölgesine uygulanan en kalın dolgular ise 24 aya kadar kalıcılık sağlayabilmektedir.
Cilt Dolgusu Uygulamanın Etkisi Geçince Yüzüm Sarkar mı? - YouTube. Dolgu uygulamasının etkisi bir ay içinde yavaş yavaş olmaktadır. Etkisi geçince yalnızca eski hale dönülür, sarkma kesinlikle olmaz.
İlgili 32 soru bulundu
Bunun nedeni, klasik dolgu yöntemleri ağız içinde sınırlı şekillendirmeleri yapma imkanı sunmakta iken, inley ve onlay dolgularda ise olması gereken şekil üzerinde çalışılıp uğraşılarak laboratuvar şartlarında hazırlanmasıdır. İnlay ve onlay dolgular, klasik dolgulara göre çok daha uzun ömürlüdür.
Enfeksiyon riskinin olmaması için 24 saat boyunca yüzüne su değdirmemesi, banyo yapmaması yada toz makyaj malzemesi kullanmaması gerekmetedir. İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz.
Güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmalar, doğru cilt bakım ürünlerinin dolgu sürelerini +4 ay uzattığını göstermiştir. Mutlaka danışanlarıma önerim, hem anti aging amaçlı hem de yapılan dolgu vb. işlemlerin kalıcılığının uzaması için doğru cilt bakımlarını düzenli yapmalarıdır.
Yanak dolgusu gibi hyaluronik asit ile yapılan uygulamalarda 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılık süresi değişir. Diğer yüz estetiği uygulamalarında olduğu gibi yanak dolgusu, geçici olan estetik uygulamalar arasındadır. Dolgunun kullanım süresi ortalama 6 - 8 ay olarak belirtilir.
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddeleri ile çenenizdeki çukur görünümü hafifletmek, hatta tamamen gidermek mümkün. Ancak dolgu enjeksiyonunun kalıcılığının ortalama altı ay olduğunu belirtmek isterim. Etkinin devamlılığı için bu süre sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.
Dolgu uygulaması yaptırdıktan sonra egzersiz yapmak ve kilo vermekle dolgu erir mi? Dudak dolgusu veya herhangi bir yere uygulanan hyalüronik asit geçici dolgusu kilo verme gibi durumlara bağlı olarak erime işlemine maruz kalmaz.
Yanlış veya hatalı yapılan dolgu işlemlerini eritmek için kullanılan enzime hyalüronidoz adı verilir. Özel bir enzim olan hyalüronik asit, dolguları sindirerek yok etmeye yarar. Hyalüronik asit içerikli dolguların bu yöntemle parçalanarak eritilmesi mümkündür.
Genelde dudak dolgusu, göz çevresi gibi dolgu işlemleri 1 seansta tamamlanırken, farklı dolgu işlemleri 2-3 seanslık sürelere bölünebilmektedir. Birkaç dakikalık ameliyatsız bir uygulama olan yüz dolguları fiyat olarak da uygulandığı bölgeye farklılaşabilmektedir.
Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Yanak dolguları, sonsuza kadar kalıcı olan uygulamalar değildir. Bu nedenle belirli bir süre sonra yeniden yapılması gerekir. Dolgunun etkisi geçtikten sonra tekrarlama işlemi yapılır ve yeniden iyi bir yanak ve yüz görüntüsüne sahip olunur. Tekrarlama için bir sınır bulunmuyor.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Hyaluronik asit dolgular yer değiştirmez. Ancak Calcium Hydroxylapatite ve Polyacrylamide içerikli dolgular da yer değiştirme gibi sorunlar görüldüğü bilinmektedir.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Hyalüronik asit bazlı dolgu maddelerinin kalıcılığı ortalama 8-12 ay kadardır. Bu süre enjeksiyon yapılan bölgeye göre de değişiklik gösterebilir.
Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır. Tek dişin ortalama yarım saat sürdüğünü düşünürsek en doğrusu da bu şekilde yapmak olacaktır.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
İşlem sonrası yüzünüzde yaklaşık 24 saat içinde geçecek hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Morluk oluşursa, buz uygulanabilir veya Arnica veya Hirudoid krem uygulanabilir. Lütfen başka bir şey kullanmayın.
Sıcak su dudak dolgusunu eritir mi? Hayır, sıcak su dudak dolgusunu eritmez. İlk iki gün dudak dolgusu için oldukça önemlidir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra dudakları bir darbeye maruz bırakmamak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri