KPSS P1 puan türüyle Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı, Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı, BİST Uzman Yardımcısıİller Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli, Bakanlıkların mühendislik kadroları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı kadrolarına alım ...
KPSS P1, kamu kurum ve kuruluşlarında memur, uzman, müfettiş, denetçi, kaymakam, vali yardımcısı gibi kadrolara atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır. **KPSS P1 sınavı, 120 sorudan oluşmaktadır. Bu soruların 60 tanesi genel yetenek, 60 tanesi de genel kültür alanından gelmektedir.
P1 KPBB sonucunda oluşan puan türlerinden biridir. P1 lisans mezunlarını ilgilendirir. P1; Genel Yetenek - Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır.
KPSS P1; Genel Yetenek - Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir.
İlgili 39 soru bulundu
P1 yetki belgesi ticari amaçla il içi dağıtım işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir.
KPSS P3 PUAN TÜRÜ İLE İLGİLİ ALIM YAPAN KURUMLAR
B Grubuna; memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, psikolog, sosyolog, mimar, ebe gibi kadrolar örnek verilebilir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı.
KPSS P1 puan türüyle Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı, Merkez Bankası Uzman Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı, BİST Uzman Yardımcısıİller Bankası Uzman Yardımcısı, Sermaye Piyasası Kurulu Bilişim Personeli, Bakanlıkların mühendislik kadroları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı kadrolarına alım ...
Siyasal Bilgiler bölümü mezunları P1,P6,P8,P11,P35,P40,P42,P43,P44,P45,P46,P47,P48 puan türünde KPSS tercihinde bulunabilirler.
Lisans düzeyinde kamu personeli seçme sınavı her yıl yapılmaktadır. Tekli yada çiftli yıl ayrımı yapılmamaktadır.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. Adaylar KPSS B Grubu Lisans atamaları için 'çift' Yıllarda KPSS lisans sınavına girerek bu puanı almak zorundadırlar.
P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanmaktadır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS'ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz. Yani en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanır.
KPSS P3: KPSS P3 puan türü Genel Kültür-Genel Yetenek testleri denk bir şekilde Lisans B Grubu kadroları atamasında bu puandan yararlanılmaktadır.. KPSS P3 hesaplaması yapılırken Genel Kültür yüzde 50, Genel Yetenek yüzde 50 oranındabaz alınır.
Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür.
KPSS P10 puan türü mesleği öğretmenlik olan adayların kamuya öğretmen olarak atanmaları için işe yarayan bir puan türü olarak bilinmektedir. KPSS P10 puan türü ile Müzik Öğretmenliği, Resim Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Bilişim Öğretmenliği gibi branşları atanmaktadır.
Düz Memur Ne İş Yapar? Düz memur, çalıştığı kamu kuruluşunda temel bilgisayar kullanma becerilerini gerektiren görevlerden ya da kurumun çeşitli hizmetleri sağlamak amacıyla yaptığı saha faaliyetlerinden sorumludur.
HANGİ KURUMLAR P4 PUAN TÜRÜYLE ALIM YAPAR? Genel yetenek, genel kültür ve hukuk ağırlıklı olan, lisans mezunlarının ve hukukçuların tercih ettiği puan türüdür. Bu bakımdan hukuk ve diğer bölümlerin bu puan türüyle sınava girerek çeşitli kurumlarda atamasının yapılması mümkün görünüyor.
En az 85-86 oluyor. Kendi bölümünden alım varsa puanlar düşebiliyor 81'lere kadar. Hatta bazı bölümler 69 puan ile kapatanlar var.
3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.
KPSS P3 Puanı B grubu kadrolara atama için kullanılmaktadır. Lisans mezunlarının kamu kurumlarına ÖSYM tarafından yapılan atamalarında kullanılır. ÖSYM tarafından yapılan atamalarda mülakat yoktur. KPSS P10 ve P121 ise MEB tarafından yapılan öğretmen atamalarında kullanılmaktadır.
KPSS Puanı ile alımlar Memur ve Kamu Personeli statüsünde yapılmaktadır. Bu yönde Belediyeler genelde 60 KPSS Puanı ile, Üniversiteler 50 KPSS Puanı ile ve Bakanlıklar 60 - 70 KPSS Puanı ile alım yapmaktadır.
KPSS P1; Genel Yetenek-Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSS P1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi yüzde 70, Genel Kültür testi ise yüzde 30 etkilidir. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. P2 puan türü KPSS'den sonra hesaplanır.
Memur alımı ilanlarında çokça geçen KPSS P3 puan türünün açıklaması yukarıda verilmiştir. Memur alımlarında aranan P3 puan türüne sahip olmak için lisans düzeyi KPSS'ye girilmesi gerekir. Ortaokul mezunu, lise mezunu ya da ön lisans iki yıllık üniversite mezunları KPSS P3 puan türüne sahip olamaz.
KPSS'ye girdiği düzeyden henüz mezun olmayanlar, sınava girdikleri düzeyden KPSS tercihi yapamaz. Bu kişiler, KPSS tercihi yapabilmek için mezun olmayı beklemek zorundadır. Bilindiği üzere, KPSS'ye lisans, önlisans ve ortaöğretim olmak üzere 3 düzeyden girilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri