Bazı kalıcı dolgu maddelerinin içeriğinde bulunan maddelere yüz tepki verir ve şişlikler görülebilir. Bunun sonucunda ise doku tahribatı oluşur. İşlem sonrasında ortaya çıkabilecek en ciddi yan etki granülom oluşmasıdır. Bu durum sentetik içerikli dolgularda sık iken hyalüronik içerikli dolgularda daha nadir olur.
İşlemden hemen sonra oluşan şişlik iğne reaksiyonuna işlemin süresine ve damarsal yapıların etkilenmesine bağlı olarak gelişir ve hızlıca birkaç gün içinde geçer.
Güneşten korunmak ve ödem oluşan bölgelere 2-3 gün boyunca buz uygulamak yeterli olabilmektedir. 1 hafta içerisinde şikayetler sona ermezse uygulama yapılan kliniğe başvurmak faydalı olabilir.
Ama drediğim gibi hafif bir şişkinlik, bazı durumlarda makyajla kapatılabilecek morluklar oluşması normaldir. Ancak hepsi de birkaç gün, en fazla bir hafta içinde tamamen geçecektir.
Dolgu işleminden sonra hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve 2-3 gün içinde kaybolur.
İlgili 38 soru bulundu
Yüze dolgu kaç günde oturur? Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.
Bu nedenle dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra bol su içmek, ödem atılımını hızlandıracaktır. Dudak dolgusu enjeksiyonunun ardından soğuk havlu, buz gibi kompreslerin nazikçe uygulanması dudak dolgusundan sonra oluşması olası konfor eksikliğini önler.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Merhabalar öncelikle endişelenmek için henüz çok erken. Enjeksiyonlu işlemlerden sonra böyle yan etkiler görülebilir. Bunlar normaldir. Bazı hastalarda yüzün oturması, iğne yerlerindeki ödem ve morlukların geçmesi için en az bir on gün geçmesi gerekebilir.
İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer. Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder.
Enfeksiyon riskinin olmaması için 24 saat boyunca yüzüne su değdirmemesi, banyo yapmaması yada toz makyaj malzemesi kullanmaması gerekmetedir. İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz.
Dudak ve dudak üstü, yanak, elmacık kemikleri bölgelerine yapılan prosedürlerin iyileşme süreleri de birbirinden farklı olabilir. Yüz dolgusu enjeksiyonundan sonra karşılaşılması olası yan etkilerden biri ödemdir. Yüz dolgusu prosedüründen sonra şişliklerin azaltılması için bol miktarda su tüketilmelidir.
Yüz dolgusu işlemi sırasında, dolgu maddeleri cildin altına enjekte edilir. Bu enjeksiyon, dokuların hafif bir tahriş yaşamasına neden olabilir ve buna bağlı olarak bir miktar şişlik ortaya çıkabilir. Ayrıca, enjeksiyon yapılan bölgedeki kan dolaşımı artabilir ve bu da dokuların şişmesine yol açabilir.
Uygulamadan sonra çok hafif şişlik ve ödem oluşması normaldir ve 48 saat içerisinde kendiliğinden geçecektir.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
İşlem sonrası yüzünüzde yaklaşık 24 saat içinde geçecek hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Morluk oluşursa, buz uygulanabilir veya Arnica veya Hirudoid krem uygulanabilir.
Cilt Dolgusu Uygulamanın Etkisi Geçince Yüzüm Sarkar mı? - YouTube. Dolgu uygulamasının etkisi bir ay içinde yavaş yavaş olmaktadır. Etkisi geçince yalnızca eski hale dönülür, sarkma kesinlikle olmaz.
İlk 24 saat içinde yüz ovuşturulmamalı, yüze masaj yapılmamalı, kaş aldırılmamalı, saç boyanmamalı ve makyaj yapılmamalıdır. İlk 24 saat içerisinde yüzde kızarıklığa sebep olabileceği için, sıcak banyo ve duş yapılmamalı, yoğun güneşe maruz kalınmasından kaçınılmalıdır.
sırasında dolgu maddesi bu damarlardan birine. gelirse ve damarı tıkarsa. yuzde damarın besledigi alanda. doku kaybı olusur.
Yüzde herhangi bir genişleme durumu oluşmayacaktır.
Dr. Mustafa Karataş: Merhabalar Gülçin Hanım, Dolgu maddelerinin olası yan etkileri, uygulama sırasında oluşabilecek kızarıklık ya da morarmalar dışında granülom dediğimiz sertlik oluşmasıdır. En ciddi yan etki, granülom oluşmasıdır ki bu hyalüronikasit içeren dolgularda çok nadiren görülür.
Dolgu uygulaması sonrası oluşan sertlik şeklinde hissedilen topaklanma olduğunda dağılması için tarafınızdan gün içinde hafif şekilde masaj uygulayabilirsiniz. Dağılmadığı zamanlarda doktor tarafından masaj yapılır. Bundan sonra masaj yapılmasına gerek yoktur.
Cildin normal bir yapı taşı olduğu için hyalüronik asit kökenli dolgular çok güvenlidir. Hyalüronik asit kökenli dolguları eritmek için hyalüronidaz enzimi kullanılır. Bu enzim hyalüronik asidi parçalarına ayırmaktadır ve bu parçalar vücut tarafından kolayca elemine edilmektedir.
Dudak dolgusu sonrası topaklanma normal mi? Dudak dolgusu sonrası topaklanma çoğu zaman dolgunun yüzeye yakın enjekte edilmesi nedeniyle oluşur ve genellikle de kendiliğinden geçer. Ancak 2 hafta sonra da devam eden topaklanma durumunda doktora başvurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri