Yüz maskeleri ciltteki ölü deriyi temizleyerek cildi arındırmakta ve sivilce, siyah nokta gibi sorunları gidermektedir. Düzenli kullanımda akne oluşumunu engellemekte ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Bazı maske tipleri cildi gerginleştirerek kırışıklık sorununu da azaltmaktadır.
Yüz maskeleri, özel cilt sorunlarını hedeflemek için için kullanılan herhangi bir cilt bakımı rutinine katkı sunar. Maskeler, evde, rahatlatıcı spa benzeri bir deneyim sağlarken cildi nemlendirmeye, fazla yağları uzaklaştırmaya ve gözeneklerin görünümünü geliştirmeye yardımcı olabilir.
Evet, maske takmalısınız; çünkü maskeler işe yarıyor. Maskeler, SARS-CoV-2 virüsünün yayılımını büyük oranda engelleyerek salgını yavaşlatıcı etkiye sahip. En basitinden, pandemi-harici bağlamlarda da savunma sistemini ilgilendiren ve hijyeni gerektiren ortamlarda hekimlerin maske takma zorunluluğunu düşünün.
Hassas cildinizi nemlendirmek, sakinleştirmek ve canlandırmak amacıyla kullanılır. Haftada bir, en fazla üç defa uygulanabilir. El maskeleri, ellerdeki kuruluğu gidermek, cilt tonunu eşitlemek ve nemlendirmek amacıyla kullanılır. Yoğun kuruluk ve tahriş varsa haftada üç kez kullanabilirsiniz.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez.
İlgili 26 soru bulundu
Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür. Tonikten sonra uygulanan ürünler, serum, nemlendirici ve kil maskeleridir.
Cildinizde zaten yağ, bakteri ve ölü deri hücreleri bulunmaktadır. Ancak maske taktığınızda bu maddeler daha fazla birikebilir ve gözeneklerinizi tıkayabilir. Maske ayrıca nefes alıp vermenizden dolayı nemi hapseder ve bu da akne riskini artırabilir. Bir başka olası neden ise maskenin yarattığı sürtünmedir.
Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece)
Ciltten durulanan maskeleri temizlenmiş cilde, tonik veya serumdan önce uygulamak gerekiyor. AHA/BHA içeren eksfoliasyon maskeleri veya kil, aktif kömür gibi bileşenlere sahip arındırıcı maskeler bu kategoriye girebilir.
Hormonlara ve beslenmeye bağlı olarak gelişen sivilceler, vücutta meydana gelen yağ artışı nedeni ile oluşur. Bu bakımdan sivilceler için yüz maskesi hazırlayarak sivilce oluşumunu önleyebilir veya sivilce izlerinden doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz.
Kuru ve nemsiz ciltler için su bazlı ve zengin içerikli nemlendirici maskeler kullanılmalı ve kil maskelerinin kullanımından kaçınılmalıdır. Yağlı ve gözenekleri tıkanmış ciltler için arındırıcı maskeler kullanılmalıdır. Kil maskeleri yağlı ve sivilceye (akneye) eğilimli ciltler için en iyi seçeneklerden biridir.
Gün boyu maske ile örtülü olan kısımlarda ısı artışı gözlenir. Artan ısı ile birlikte cilt damarlarında genişleme ve kızarıklık meydana gelir. Ciltte oluşan bu kızarıklıklar bir süre sonra kalıcı hale gelerek Roza (gül hastalığı) dediğimiz ciltte kızarıklık ve sivilcelenme ile ortaya çıkan bir tabloya neden olabilir.
Kil maskesi düzenli olarak kullanıldığı vakit sivilce ile beraber akne gibi sorunların önüne geçiyor. Özellikle bu problemleri engelleme konusunda yardımcı bir etken olarak ifade etmek mümkün. Bununla beraber üstelik düzenli kullanımı sivilceden sonra kalan lekelerin de tamamen ortadan kalkmasına fırsat tanımaktadır.
Siyah maske sivilcelere iyi gelir mi? Siyah maske akne oluşmasını engelleyebilir ve var olan sivilcelerin geçmesine yardımcı olabilir. Akne, cildinizdeki gözeneklerin içine sıkışan ölü cilt hücreleri, yağ ve bakterilerin birikmesinden kaynaklanır.
Yüz maskeleri ciltteki ölü deriyi temizleyerek cildi arındırmakta ve sivilce, siyah nokta gibi sorunları gidermektedir. Düzenli kullanımda akne oluşumunu engellemekte ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Bazı maske tipleri cildi gerginleştirerek kırışıklık sorununu da azaltmaktadır.
Aydınlık ve güzel bir cilt için cilt temizliği her gün rutin olarak yapılmalıdır. Gece uyku öncesi ciltteki tüm, kir yağ ve makyajın derinlemesine temizliğinin yapılması gerekir. Cildiniz kuru ise günde bir kere temizleme işlemi yapmanız yeterlidir.
Bir seferde kullandıktan sonra, tek kullanımlık maskeyi yıkamak yerine atmak daha mantıklı bir durumdur. Özellikle kullandığınız maskenin bulunduğunuz ortama göre dış kısmı virüs toplamış olabilir. Bu tarz tela maskelerin özellikle yıkanma esnasında bozulabileceğini unutmamak gerekir.
Kil maskesini yüzünüzde uzun süre tutmayın
Maskeyi cildinizde 20 dakikadan fazla tuttuğunuzda cildiniz susuz kalmaya, hatta su kaybetmeye başlayabilir. Özellikle kil maskesi uygularken maskenin tamamen kuruması, cildinizin de kurumaya başladığı anlamına gelebilir.
Çünkü serumlar ince bir yapıya sahiptir ve uygulama sonrasındaki birkaç dakika içerisinde cilt tarafından emilebilir. Böylece cildinizin kağıt maske bakımına daha uygun bir hale gelir. Serum sonrası kağıt maskenizi hazırlayarak uygulama işlemine geçebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri