Maske (Haftada 1 veya 2 defa, Gece) Ciltten durulanan maskeleri temizlenmiş cilde, tonik veya serumdan önce uygulamak gerekiyor.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
Kâğıt maske kullanımı için ideal sayı haftada 2 ya da 3'tür. Yüz bakımY konusunda cildi arındırmak amaçlı kullanılan kâğıt maskeler de en fazla haftada 2 kez kullanılmalıdır. Aynı maskeyi her gün yapmanın kısa vadede olumsuz bir etkisini görmeyebilirsiniz ama cildiniz için en doğrusu çok fazla kullanmak değildir.
Gündüz maskelerinin içerikleri, maske uygulamasının ardından güneşe çıkıldığında cilde zarar vermeyecek etken maddelerden oluşuyor. Gece maskeleri ise hem bütün gece ciltte kalabilen hem de cilt soyucu özellikte olan çeşitlerden oluşuyor ki bunlar uykuyla kendisini yenilemeye geçen cildin en büyük destekçileri.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
İlgili 27 soru bulundu
13.Yüz maskesi duştan önce mi yapılır, sonra mı yapılır? Genel olarak yüz maskesini duştan sonra yapmak daha etkilidir.
Gün boyunca yüzünüze hücum eden ter ve doğal vücut yağları, toz ve diğer kirleticiler cildimizin en dış tabakasında birikir. Bu tabakayı gece yatmadan önce temizleyerek cildimizin nefes almasını sağlamış oluruz.
Yüz maskesini akşam saatlerinde ya da duş sonrası yaparak daha iyi sonular almanız mümkün. Ancak duş yapmadan cildinizi maske öncesi temizleyerek de cilt maskesini uygulayabilirsiniz.
Bu nedenle nemlendiricinin maske öncesi kullanımı doğru bir uygulama değil. Önce kağıt maske, masajla özün emilimini arttıran fraksiyon işlemi, daha sonrasındaysa nemlendirici kremle cilt yüzeyinde elde edilen mükemmel bir pürüzsüzlük.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaş ve üzerindeki çocukların maske takmasını, 6 ile 11 yaş arasındakilerin ise bulundukları yerlere ve taşıdıkları riske göre maske takması gerektiğini belirtti. DSÖ, 5 yaşından küçük çocukların ise genel olarak maske kullanmasına gerek olmadığını kaydetti.
Yüz maskeleri ciltteki ölü deriyi temizleyerek cildi arındırmakta ve sivilce, siyah nokta gibi sorunları gidermektedir. Düzenli kullanımda akne oluşumunu engellemekte ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Bazı maske tipleri cildi gerginleştirerek kırışıklık sorununu da azaltmaktadır.
Bir seferde kullandıktan sonra, tek kullanımlık maskeyi yıkamak yerine atmak daha mantıklı bir durumdur. Özellikle kullandığınız maskenin bulunduğunuz ortama göre dış kısmı virüs toplamış olabilir. Bu tarz tela maskelerin özellikle yıkanma esnasında bozulabileceğini unutmamak gerekir.
Eğer nemlendirici etkili, hafif formüllü bir maske kullanıyorsunuz her gün uygulayabilirsiniz. Ancak güçlü aktif bileşenler içeren, arındırıcı etkili maskeleri cildinizin hassasiyetine göre haftada bir kere kullanmanızı tavsiye ederiz.
Yeteri kadar uyumak stres seviyesini azaltır
Uyku sırasında salgıladığımız büyüme hormonu ise, cildin çok daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor; aynı zamanda yaşlanma belirtilerini geciktirerek ciltteki esnekliği de artırıyor. Büyüme hormonunun bu etkisi ise kolajen üretimini destekleyici özelliğinden geliyor.
Nemlendirici kullanmak cilt için oldukça önemlidir. Nemlendiriciden birkaç damla alın, yüzünüze ve boynunuza sürün. Cildiniz nemlendiriciyi emene kadar masaj yapın. Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için, en az 30 faktör içeren bir güneş koruyucu losyonuna ihtiyacınız olacaktır.
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı Sürülür? Cilt üzerinde durulanan maskeler tonikten önce, kil maskeleri ise tonikten sonra uygulanır.Yüz temizleme jelleri de tonikten önce uygulanması gereken cilt bakım ürünüdür. Tonikten sonra uygulanan ürünler, serum, nemlendirici ve kil maskeleridir.
Sabah ve akşam cildi temizlemek, nemlendirmek, serum uygulamak, peeling yapmak, maske uygulamak ve güneş kremi sürmek gibi adımları her gün alışkanlık haline getirdiğinde, bir cilt bakım rutininin var demektir.
Yüzü, buz gibi suyla yıkamanın gözenekleri küçülttüğü sanılır ama bu doğru değildir. Sıcak su da, cildin nemini emerek daha çok kurumasına neden olur. İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde kızarıklar varsa, kılcal damarlarınıza baskı yapması için soğuk suyla (buz gibi değil ama) yıkayabilirsiniz.
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Yüzü sert hareketlerle yıkamak, doğru bir davranış biçimi değildir. Bu şekilde yüz yıkamak, hassas ve narin olan yüz yapısına zarar verebilir. Ilık su ile yüzü yıkarken parmak uçlarıyla cilde dairesel hareketler eşliğinde masaj yapabilirsiniz.
Dermatologlar, cildi kuruttuğu için yüzün duşta yıkanmasını doğru bulmuyor. Duştan gelen çok fazla su yüzdeki hassas cilde zarar verebilecek önemli nem kaybına neden olabilir. Duşta kullanılan şampuan ve duş jelleri de yüze zarar veriyor. Bunun için duşta yüzünüzü korumanız şart.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri