Güneş ışınları, UV, çevresel koşullar, makyaj temizliği, yaşlılık, beyaz ten, beslenme şekli ve düzeni ciltteki renk eşitsizliğinin temel nedenleri arasındadır. Yüzdeki renk eşitsizliği özellikle makyaj sonrası cilt temizliğinin iyi yapılamamasından kaynaklanmaktadır.
Cildinizi ölü derilerden arındırmanız, oluşabilecek olan ton farklılıkların önüne geçer. Doğru peeling uygulaması ile birlikte ölü derilerden kurtulmalısınız. Ciltte oluşan ton farklılıklarının birçoğu güneş ışınlarından kaynaklanır. Yüksek koruma sunan güneş kremlerini tercih ederek oluşumun önüne geçebilirsiniz.
Cilt tonu eşitsizliğinin nedenleri güneş ışığına fazla maruz kalmak, stres, ergenlik döneminde kontrol altına alınamayan akneler, cilde uyumlu olmayan yanlış bakımın uygulanması, menopoz, hormonsal dengesizlikler veya yaşlanma olabilir.
Ciltteki renk eşitsizliğinin nedenlerinin başında; stres, aşırı derecede UV ışınlarına maruz kalma, yaşlanma ve çevre kirliliği gibi durumlar sebebiyle, vücuttaki melanin hormonunun gereğinden fazla salgılanması gelir. Cilt tonu dengeleyici uygulamalar ve koruyucu önlemlerle cilt tonu eşitsizliğinin önüne geçilebilir.
Peelingle birlikte cilt tonu eşitleyici maske kullanımıyla, daha etkili sonuçlara ulaşabilirsin. Limon özü ve kil içeren maskeler, cildin arınması ve renk düzensizliklerinin eşitlenmesi için etkili çözüm sunuyor. Özellikle limon, içerdiği meyve asitleri ve C vitamini sayesinde cilt tonu eşitlemek için birebir.
İlgili 40 soru bulundu
Cilt tonu eşitleyici serum: Özellikle C vitamini, kafein ve niacinamide içeren leke serumlarını kullanabilirsiniz. Renk dengeleyici krem: Çay ağacı yağı, yeşil çay özü, mandelik asit veya salisilik asit içeren renk dengeleyici, nemlendirici ve besleyici bakım kremlerini tercih edebilirsiniz.
Aydınlatıcı, leke giderici, C vitamini içerikli serumlar da cilt tonundaki eşitsizliklere yönelik önlemler arasında yer alır. Cildinizde makyaj etkisi yaratan BB ve CC kremler de ton eşitsizliğinin giderilmesindeki özel bakım ürünleri arasındadır.
Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.
Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.
Sensitive Camomille Kızarıklık Karşıtı Ton Eşitleyen Yatıştırıcı Krem, aspir ve gardenya çiçeklerinden elde edilen yeşil rengi sayesinde cilt tonunu eşitler, kızarıklıkları nötralize eder ve cildi aydınlatır.
Günlük kullanım için uygun olan bu krem, temizlediğiniz cildinize yeterli miktarda elinizle veya sünger yardımıyla sürerek yedirin. Eşit ve canlı bir görünüm için günde sabah ve akşam olmak üzere temiz cildinize uygulayın.
Ton Eşitleyici Krem Nedir? Cilt tonundaki eşitsizlikleri gidermeye yardımcı olan kozmetik bir bakım ürünü olan ton eşitleyici krem genellikle ciltteki koyu lekeleri, kızarıklıkları ve renk farlılıklarını azaltmak için kullanılır.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir. Lazer ışınları 3-4 mm'lik bir alana etki etmektedir.
Güneş Koruma: Güneş ışınları cilt tonu eşitsizliğine ve lekeye neden olabilir. Yüksek SPF korumasına sahip güneş kremleri kullanarak cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilirsiniz. Düzenli Cilt Bakım Rutini: Cilt bakım rutininizi düzenli uygulamak cilt tonu eşitsizliği ile savaşmada önemlidir.
Eğer kararma oluşan bir dokuya bal maskesi uygularsanız; zamanla renginin açıldığını görebilirsiniz. Bunun için 1 kaşık bala 1 kaşık tarçın ekleyin ve beyazlamasını istediğiniz cilt bölgesine sürün. Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çalışın ve cildin beyazlamaya başladığını fark edin.
Aşırı stres cildin kararmasına neden oluyor.
Şengör, ayrıca son zamanlarda 30-45 yaş arasındaki kadınlarda görülme sıklığı artan Hashimoto tiroiditi hastalığına dikkat çekiyor. Dr. Betül Şengör, "Bu hastalıkta ciltte hem kuruluk hem de akne görülebilirken, bazen de melasma isimli hormonal lekeler de gözlenebiliyor.
Taze sebzeler ve sağlıklı yağlar üzerine kurulmuş bir beslenme tarzı ve düzenli egzersiz östrojen seviyesini düşürür, dolayısıyla da melanin üretimini azaltır.
Dudaklar ve ağız çevresinin sürekli yalanması yada tükrük teması dermatitise buda zamnla pigmentasyona neden olmakta. Sıklıkla seboreik dermatitise bağlı olarak burun kanatları, nasolabial ve labiomental katlantılarda pigmentasyon gelişmekte. Sıklıkla kadınlarda ve koyu tenlilerde görülmekte.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Beyaz turp ten rengini açmakta iyidir. Dilimlenmiş beyaz turpu direk yüzünüze sürebilir yada suyunu ayrıştırarak suyunu pamuk kullanarak yüzünüze sürebilirsiniz. 30 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Patates cilt rengini açmada oldukça etkilidir.
Cilt kanseri gibi bazı hastalıkların hiperpigmentasyon oluşumunda etkili olabiliyor. Bu hastalıklar dışında karaciğer hastalıkları da hiperpigmentasyondan sorumlu olabiliyor ve işlevsiz bir karaciğer ciltte kararmalara sebep olabiliyor.
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Hiperpigmentasyon ve Ciltteki Koyu Leke Görünümleri
Ciltteki renk bozulmalarının nedenlerinin başında; stres, aşırı derecede UV ışınlarına maruz kalma, yaşlanma ve çevre kirliliği gibi durumlar yüzünden, vücuttaki melanin hormonunun gereğinden fazla salgılanması gelir.
Vücudunuzun veya yüzünüzün bazı bölümlerinin, vücudunuzun diğer bölgelerinden farklı tonda olduğunu fark edeceksiniz. Buna renk eşitsizliği denmektedir. Örneğin, ağzınızın etrafındaki alanda, yüzünüzün geri kalanından daha koyu veya yüzünüz boynunuzdan daha hafif gözükebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri