Kaynayan suyu derin kap içine alıp, yüzünüzü buhara tutabilecek rahat bir yere oturun. Buharın dağılmasını önlemek için başınızı ve kabı kaplayacak şekilde havluyu örtün. Başınız 20-30 cm yukarıda olacak şekilde yüzünüze buhar tutun ve 5- 10 dakika kadar devam edin.
Buhar banyosundan sonra, cildinizi nemlendirmek için nemlendirici krem kullanmanız önerilir.
Buhar aletinin buhar çıkışını cilde 30-40 cm. mesafede tutarak ve buhar verilecek bölgenin tümüne eşit miktarda buhar verilecek şekilde ayarlar. Cilt tipine göre 5-20 dakika arasında müşterinin yanından ayrılmaksızın kontrollü olarak cilde buhar uygular.
Ciltte bulunan gözenekleri açan buhar banyosu, siyah noktaları da anında temizler. Eğer cildinize çok sivilce ve leke varsa; bu detaylar üzerindeki gözenekleri açmak ve temizlemek için buhar banyosunu denemeniz önerilmektedir. Buhar banyosu yapan kişilerin yüzü daha sıkı ve canlı görünecektir.
Buhar banyosu yaptığında gözeneklerin doğal yollar ile genişlemeye başlar. Bu genişleme ile içeride biriken kirler arınır ve siyah nokta görünümü azalır. Buhar banyosu yaptıktan sonra bunu yüz temizleyicileri ile desteklemek yüzündeki pürüzsüzlüğün uzun süre korunmasını sağlar.
İlgili 17 soru bulundu
Özellikle, karma ve yağlı ciltleri derinlemesine temizlemek için buhar banyosu belirli aralıklarla yani haftada 1 veya 15 günde 1 olacak şekilde uygulanmalıdır. Ancak, kuru ve hassas cildi olanlar rutin cilt temizliğini sürdürmeli ve buhar banyosunu gerekmedikçe tekrarlamamalıdır.
Kekikli Buhar Banyosu: 1-2 litre kaynayan suyun içerisine 1 çay kaşığı taze ve kuru kekik konur. Gözeneklerin açılmasına yardımcı olan bu yöntem, ciltteki siyah nokta ve makyaj kalıntılarının temizlenmesine yardımcı olur.
Evet, buhar banyosu sivilce oluşumunu önlemede etkili bir yöntemdir. Özellikle sivilce oluşumuna meyilli olan yağlı cilt tipine sahip kişilerin düzenli olarak buhar banyosu yapması önerilir. Buhar banyosu cilt altında oluşan yağları giderir, gözenekleri açar, kan dolaşımını hızlandırır ve cildi derinlemesine temizler.
Genel olarak buhar banyosu yapabilmek için; Banyodan önce cildinize maske veya peeling uygulayarak etkili bir şekilde temizleyin, 3-4 bardak suyu kaynatın ve kaynamış suyu geniş bir kaba dökün, suya cildinizin ihtiyacına göre uçucu yağları ekleyin ve kâseye çok yanaşmayacak bir şekilde kafanızı kabın üstünde bekletin.
Nane yağının serin ve ferahlatıcı kokusu sayesinde bu uygulama, iyi hissetmeye yardımcı olan kişisel bir rutin haline gelebiliyor. Nane yağı ile hazırlanan buhar banyosu, burundaki tıkanıklık hissini hafifletmek için de kullanılabiliyor.
Cihazı çalıştırın ve üstündeki buhar çıkışını yüzünüze yakın bir konuma getirin. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca yüzünüze buhar verin. cihazı kullanmadan önce kullanım kılavuzunu okumanızı ve ürünün belirtilen amaç dışında kullanılmaması tavsiye edilir.
Cilt tipine göre peeling ürünlerinde değişiklik olur. 10 veya 15 dakika kadar yüze sıcak buhar verilir. İhtiyaç varsa da sıkma işlemi yapılır. Sonrasında yeniden buharda bekletilir ve cilt dezenfekte edilir. Tonik sonrasında da cilde uygun maske ile nemlendirme yapılır.
Buhar yöntemi, cilt gözeneklerini açmak için en eski ve etkili yöntemlerden biridir. Uygulama: Derin bir kapta sıcak su doldurun ve yüzünüzü suya doğru eğin. Başınızın üzerini bir havluyla örtün ve buharın yüzünüze gelmesini sağlayın. 10-15 dakika bu şekilde bekleyin.
Cildi şoklamak ve ardından maskelemek
Şoklama yönteminde önce cildinize buhar banyosu uygulayarak gözeneklerin açılmasını sağlıyor, sonrasında soğuk su ya da mümkünse buz küpleri yardımıyla gözeneklerin sıkışmasını sağlıyorsunuz. Bir buz küpünü 10 ila 15 saniye gözeneklere sürmek, cildi sıkılaştırmak için yeterli.
Buhar banyosunun Faydaları
Cildin nefes almasını sağlar. Lavanta veya diğer doğal yağlar eklendiğinde aromaterapi etkisi gösterir. Cildin fazla yağdan arınmasını sağlar. Sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur.
Yağlı ya da normal bir cilt yapısına sahip olanlar, haftada 1 defa buhar odalarını kullanabilirler. Hassas ve kuru cilt yapısına sahip olan kişiler ise 15 günde 1 defa ya da ayda 1 defa buhar odalarını en fazla 10 ya da 15 dakika kullanmalıdır.
Cihazın açma tuşuna basılarak cihaz çalıştırılır ve ilacın solunum yollarına gitmesi sağlanır. Bu sırada hasta mutlaka oturur pozisyonda olmalıdır. Yaklaşık 10 dakika sonunda işlemin bitmesine yakın cihazdan cızırtı sesi duyulmaya başlanır. Bu ses duyulduktan 1 dakika sonra nebülizatör kapatılır.
Akne ve Sivilce Kontrolü: Sauna, cildin temizlenmesine yardımcı olarak akne ve sivilce kontrolüne katkıda bulunabilir. Gözeneklerin açılması ve terleme, ciltteki yağ birikimini azaltabilir.
Buharlı cilt temizleme işlemini evde iki türlü yapabilirsiniz. Duş yaparken buhara maruz kalan cildinizde tüm gözenekler açılmış olur ve duş sırasında cilt temizliğinizi gerçekleştirebilir, duştan çıkınca da maske uygulamasını yapabilirsiniz. Bir diğer yöntem de sıcak su dolu bir kabın üzerine yüzünüzü tutmanızdır.
Cilt bakımı ve temizliği denildiğinde akla ilk gelen yüzü çok yıkamak ve yüze buhar banyosu uygulamak gelir. Ancak buhar banyosu yüzü aşırı ısıtır bu nedenle de cildin asit ve su dengesi bozulur. Bu durum da cilt egzamasına zemin hazırlar.
Suyu yeterince büyük olan, kenarı çok yüksek ve keskin olmayan bir kaseye dökün. Buna, ağzına kadar dolu üç çay kaşığı tuz ekleyin. Bu şekilde bir litre su için 9 g tuz şeklindeki mükemmel oranı tutturmuş olacaksınız. Yüzünüzle kasenin üzerine eğilin ve havluyu, buhar dışarı kaçamayacak şekil kafanızın üzerine koyun.
Temizleme ve arındırma: Yoni buhar banyosu, Yoni'yi temizlemek ve uyarmak, rahim mukozasının tıkanmasını azaltmak için ot buharının ısısını kullanır, böylece menstruasyon şikayetleri ve düzensiz dönemleri hafifletir ve pH değerinizi geri kazanmanıza yardımcı olur.
Buhar banyoları: Haftada bir kez cildinize buhar banyosu yapmak, gözeneklerinizi açmaya ve komedonları temizlemeye yardımcı olabilir. Buhar banyosunu içerisinde sıcak su bulunan bir kap üzerine eğilip, başınızı bir havluyla örterek yapabilirsiniz. Buharın cildinize etkili olabilmesi için 5-10 dakika bekleyin.
Banyo sırasında sıcak su, buhar, duş jeli, şampuan ya da diğer hijyen maddelerinin etkisi ile cildiniz yumuşar ve kirlerden arınır. Banyo sonrasındaysa cildiniz kısa bir süre içerisinde sıkılaşabilir. Bu nedenle cilt bakımına banyodan hemen sonra başlanması tavsiye edilir.
'Yüz saunası' olarak adlandırılan bu teknik, cilt tonunuzu eşitlerken daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Yüz için buhar cihazlarının en belirgin avantajlarından biri cildinizdeki kan dolaşımını hızlandırarak cildinizin termal derecesini artırması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri