🧊Cilt yüzeyine yakın kılcal damarlara zarar verebilir, hassas ciltlerde buz yanığı, ciltte tahriş ve kızarıklığa sebep olabilir.
Buzun doğrudan teması cildi tahriş edebilir. Buzu yaklaşık 10-15 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. Daha uzun süreli uygulamalar cilde zarar verebilir. Soğuk uygulamadan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.
- Buz uygulamadan önce yüzünüzü temizleyin. - Buzla cildiniz arasında ince mendil gibi bir bariyer olmasına dikkat edin. - Buzu cildinizde çok uzun süre tutmaktan kaçının. Uzun süre maruz bırakmak, cildin yanmasına neden olabilir.
Cildinizi, özellikle de göz altı gibi hassas noktaları uzun süre aşırı soğuğa maruz bırakmamalısınız. Buzu cildinize asla doğrudan sürmemelisiniz. Aksi halde buz yanıkları oluşabilir, aman dikkat.
Buzun da cildi yakma özelliği vardır. Sıcak yanıklarının haricinde çok nadiren gördüğümüz soğuk yanıkları da vardır. Cildi daha da tahriş ettiği için buz tedavisini kesinlikle önerilmemektedir. Yanan bölge el ve yüzümüzü yıkayabileceğimiz normal ısıdaki musluk suyunun altına tutulmalıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır!
Soğuğun gençleştirici ve suyun canlandırıcı özelliğinin bir araya geldiği yüze buz uygulaması ile cildinizi kısa sürede yenileyebilirsiniz. Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır.
Cildi gençleştirir.6-Günde iki kez buz kalıpları ile cilde masaj yapmak cilde tazelik ve canlılık kazandırır.7-Buz, doğal tonik olarak kullanılabilir. Büyük gözenekler, siyah nokta veya sivilce gibi cilt problemlerinin çözümünde etkilidir.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
Dudaklara geçici bir süre ile buz kompresi uygulamak dudak bölgesinin daha kırmızı bir renk almasını sağlar ve dolgun hale getirir. Dudaklara iki dakika süre ile uygulanacak buz kompresi doğal dudak dolgunlaştırma için hızlı sonuç verir.
Buzlu limonun cilde faydaları da turbo özelliktedir. Soğuk uygulamalar cildin genç kalmasına yardımcı olur bu yüzden yüzünüzü yıkarken hatta duş alırken çok sıcak suyu olabildiğince tercih etmemeniz iyi olur.
Gözenekler üzerinde şok etkisi yaratan buz, genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Buzluktan çıkarılan buzu herhangi bir şey yapmadan direk olarak sıkılaşmasını istediğiniz bölgede gezdirebilirsiniz.
Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur. Aynı zamanda soğuk; kan dolaşımını hızlandırır ve vücuttan toksinlerin atılımını hızlandırır.
Tıraş Sonrası Yapılacak İşlem
Seyrek sakala sahip kişiler, tıraş sonrasında bazı uygulamalar yaparak sakallarının gürleşmesini sağlamaktadır. Tıraş işleminden sonra tıraş edilen bölgeye bir parça buz sürmek, yüzdeki gözenekleri açar. Bu da sakalların daha gür çıkmasını sağlar.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Yüze Buz Nasıl Uygulanır? Buz küplerini cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bunun yerine yumuşak, pamuklu bir bezin içine üç-dört tane buz küpünü koyun ve dairesel hareketlerle 10-15 saniye boyunca toplamda iki dakikayı geçmeyecek şekilde- güne başlarken ve gün sonu temiz cildinize uygulayın.
Soğuk su, kan dolaşımını iyileştirdiği için saç derisinin de sağlığını olumlu yönde etkilemekte. Böylece saçların uzaması da hızlanmış olur fakat eksilerinden bahsedecek olursak soğuk suyun saç hacmini azalttığını söyleyebiliriz.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık cihazlarıyla başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Daha önceleri kullanılan buz ve elektrik cerrahisi kılcal damar tedavisinde başarılı olmamıştır.
Yüzdeki kılcal damar tedavisi için genellikle lazer ve ışık tedavileri ön plana alınabilmektedir. Bununla beraber yüzdeki kılcal damar tedavisi yöntemleri arasında IPL, KTP Lazer ve 4D Lazer gibi uygulamalar yapılabilmektedir.
Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. 4D Lazer, KTP Lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır. Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır.
Cildi nemlendirip, kuruma ve gerginlik oluşmasını önler. Cilt gözeneklerini temizler, yağlanmayı azaltıp sivilce ve akne oluşumlarını kurutur. Antioksidan ve anti-infalamtuar etkisi ile yaş kaynaklı kırışıklıkların oluşumunu geciktirir. Ciltteki ölü deriyi atıp, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
Direk Sıcakla Temas Edilmemelidir
Hasta kesinlikle buz yanığının olduğu kısmı sert bir şekilde ovmamalıdır. Ovarak ısıtmaya çalışmamalıdır. Çünkü hasar oluşturabilir. İlk yapılması gereken durum soğukla temasın kesilmesidir.
İnsan bedeni soğuk suda rahat olabilir. Ancak soğuk su kan dolaşımını artırır. Bu durum organlara daha fazla oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olur. Soğuk duş, vücut sıcaklığından daha düşük olduğu için canlandırıcı özelliğe sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri