Yüzme, bir spor dalı olarak çocukların fiziksel olduğu kadar zihinsel ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlıyor. Bazı yöntemler ile yüzme eğitimi iki aylıkken başlasa da uzmanlar ideal yüzme yaşı olarak 4-8 yaş aralığını işaret ediyorlar.
İDEAL BAŞLAMA YAŞI 4. Yüzme branşına ideal başlama yaşı 4'tür. Bunu sebebi ise kas ve eklem yapılarının esnekliğini yitirmemiş olmasıdır. Bu yaş gurubu çocuklar su üstünde kalabilme ve nefes alma çalışmaları yaparlar. 6 yaş itibari ile teknik çalışmalarına başlanabilir.
Yüzme çocuğunuz için ilgilendiğiniz bir spor dalı ise en erken 3 veya 4 yaşında yüzme sporuna başlatabilirsiniz. Erken yaşlarda başlatılan çocuk yüzme eğitimi profesyonel adımların atılmasına sebep olur. Bu yaş grubunda yüzme sporuna başlayan çocukların temel eğitimleri alıp yüzme sporunu sevmelidirler.
Yüzme öğrenmenin yaşı yoktur. En ideal yaş en erken yaştır. Yüzme bir tutkudur.
16 yaşında yüzmeye başlamak da kısa sürede yüzme öğrenilmesini sağlayabilir. Ülkemizde ise genel olarak 6 yaşındaki çocuklar yüzmeye başlamaktadır. Uygun havuzlarda 3 ile 5 yaş arasında ki minikler yaş grubu da yüzme derslerine katılabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Düzenli olarak kursa gelen, kararlı olan herkes ortalama 8 ile 12 saat arasında yüzmeyi öğrenebilmektedir. Yüzmeyi kaç günde öğrenebilirim derseniz özelliklerinizi iyi bilmeniz gerekir. Yüzmeyi öğrenme süresi minimum 2 ay, maksimum 4 ay olabilmektedir.
Öncelikle yüzmenin yaşı yoktur, yüzdüğünüz havuzlarda 3-4 yaşlarında afacanların yüzmeyi öğrenme çabalarına da şahit olacaksınız, 50′li yaşlarda düzenli olarak antrenmana gelen kişilere de. Henüz yüzmeyi bilmiyor olabilirsiniz, yaşınızın da önemi yok yüzmeye başlamak için.
Kısa sürede korkusunu yenebilen kişiler, yüzme öğrenim süresinde diğer insanlara oranla avantaj sağlayacaklardır. Ancak ne kadar sürede yüzme öğrenebilirim sorusuna ortalama bir yanıt vermek gerekirse 8-12 ders sonrasında önümüzdeki yaz için deniz kenarından denize doğru geçmiş olarak kendinizi hayal edebilirsiniz.
Yüzme, bir spor dalı olarak çocukların fiziksel olduğu kadar zihinsel ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlıyor. Bazı yöntemler ile yüzme eğitimi iki aylıkken başlasa da uzmanlar ideal yüzme yaşı olarak 4-8 yaş aralığını işaret ediyorlar.
(Ortalama; 8-12 seansta, ancak tecrübeyle söylenebilir ki ortalama yetenekteki bir kişinin, su duygusunu kazanması, suyun kaldırma kuvvetine inanması, suyla barışması, can güvenliğini sağlayacak kadar kendi kendine yüzebilmesi).
Özellikle gelişim dönemlerinde yapılan fiziksel aktivitelerin boy uzamasında önemli rol oynadığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Tüm kas gruplarını çalıştıran yüzme sporunu gelişim çağındaki çocukların yapması boylarının uzamasında önemli bir rol oynayacaktır.
Güvenli bir eğitim başlangıcı için ilk yüzme dersinde daha çok eğitmeniniz size yüzmenin temel bilgilerini aktarır. Yüzmede nefes egzersizleri, yüzmede su üstünde kalabilme, en kolay teknik olan serbest yüzme stilinde ayak çırpma, streamline suda kayma suyun akış çizgisini hissetme dediğimiz teknikler öğretilir.
·Motor becerilerini geliştirir. ·Kalp kaslarını geliştirerek küçük yaşta kalp krizi riskini önler. ·Kas ve kemik yapısını geliştirerek yaşıtlarından daha dinç ve zinde görünmesini sağlar. ·Yüzme sporu kas ve iskelet sisteminin gelişiminde fayda sağlarken aynı zamanda çocuklar için eğlenceli bir faaliyet haline gelir.
Bebeklerde yüzme engel teşkil eden herhangi bir sağlık problemi yoksa 6. aydan itibaren önerilmektedir.
Anne karnından çıktığı andan itibaren 9. aya kadar yüzme refleksini taşıyan bebekler zaman içerisinde bunu unutmaya başlıyor.
Belli bir süre önceki antrenmanlarına geri dönerek kondisyonunu ve yüzme tekniğini antrenmanlara başlayarak geliştirebilir. Peki merak konusu olan bu yüzme nasıl unutulur? Kısa bir süre eğitim almış olan biri eğer 3 – 5 yıl yüzmez ise yüzmeyi unutabilir. Ancak bu durum kişiden kişiye değişir.
İnsan her yaşta yüzmeyi öğrenebilir. Ancak öncelikle temel yüzme becerilerini öğrenmek gerekir. Herkes kendi başına da temel yüzme becerilerini edinebilir.
1- Yüzmeye başlamadan önce ortamın ısısına dikkat edilmelidir. 2- Yüzmeye başlamadan önce, tüm vücut kaslarına yönelik ısınma ve esneklik egzersizleri yapılmalıdır. 3- Yüzmede, doğru teknik uygulamaları yapılmalıdır. 4- Yüzme sonrası, mutlaka germe egzersizleri yapılmalıdır.
Panik, kaygı ve endişe gibi olumsuz duygular su üzerinde kalmayı engeller. Yüzme elbette bireysel çabayla da öğrenilebilir. Ancak panikten kaynaklanan boğulma tehlikesi de var olduğundan, yüzme eyleminin, boyu geçmeyen derinlikte havuzlarda öğrenilmesi daha uygundur.
Yüzme bilmeyen kişiler havuza giremez. Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur.
Haftada en az 3-4 kez yüzerek, vücuttaki yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırabilirsiniz. Her seansı en az 30 dakika süreyle planlayarak maksimum fayda elde edebilirsiniz. Yüzme ile kilo verme sürecinde sağlıklı bir beslenme planı da önemlidir.
Büyüme evresini geçmiş bir yetişkin olsanız bile durumunuza bağlı olarak boyunuzu 1-2 cm uzatabilirsiniz. Eklemlerinizde var olan bu boşluklar boyunuzun sporla uzamasına fırsat vermektedir.
Herkes yüzme öğrenebilir , yüzme sonradan öğrenilen ve unutulmayan bir aktivitedir. Yüzme eğitimi , bisiklet sürmeyi öğrenme , araba sürmeyi öğrenme vb. aktiviteler gibidir. İstekli ve azimli olursanız , yılmadan usanmadan derslerimize katılırsanız .
Yüzmenin vücudu şekillendirmesi mümkündür. Yüzmek tüm kas grupları üzerinde etkili olur. Yağ yakımı konusunda vücudu destekleyen önemli spor dallarından biridir. Bu sebep ile de yüzerken kilo kaybetmek ve vücudu şekillendirmek mümkündür.
“Yetişkinliğe erişip de yüzmeyi öğrenmek de neyin nesi?!” diyenler varsa eğer onlara inat, ufak tefek tüyolarla karşınızdayız. Pek çok merak için yaşımızı bahane ediyoruz ya, yok aslında öyle bir şey. Hele ki yüzmeyi öğrenmenin yaşı hiç yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri