Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir. Kol bölgesini sıkılaştırmak için; ağırlık kaldırmak, yüzmek veya diğer güç egzersizlerinden faydalanabilirsiniz.
Yüzmede bütün kasları kullanıldığı için hasta kilo verdikçe hem kasları korunmuş oluyor hem de deri sarkması daha az oluyor. Obezite hastalarında yüzme yapamayacak durumda olanlar kaslarını çalıştırabilecekleri diğer egzersizleri öneriyoruz. Ancak ağır, tempolu ve yorucu sporları asla önermiyoruz.
Bu hasta grubunda sarkma deformasyonu yoğun olduğu için ameliyatsız deri sarkma tedavi yöntemleri de istenilen çözümü sağlayamaz. Özetle, verilen yoğun kilolardan sonra görülen vücut sarkması için spor ve ameliyatsız yöntemler etkili olmaz.
İlgili 34 soru bulundu
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Eğer yüzeysel cilt sarkması probleminiz varsa Mezoterapi, Ultherapy, Thermage CPT gibi cildi sıkılaştıran yöntemler etkili olmaktadır. Fakat cilt altındaki dokularda da sarkmalarınız mevcut ise dolgu, botoks, Lazer gibi yöntemler ve hatta kombine tedaviler tercih edilmelidir.
Özellikle ağırlık çalışmaları, sarkan derilerin toplanma sürecini hızlandırır. Son çare ise ameliyattır. Deri sarkması yaşayan kişi gençse, derinin toparlanması daha kısa bir zaman alacaktır. Fakat belirli yaştan sonra, derinin kendini toplaması daha uzun sürecektir.
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Kilo kaybı nedeniyle oluşan kırışıklıklarda veya sarkmalarda kolajen takviyesi kullanımı, sadece yüzdeki kırışıklık ya da sarkmaların değil, tüm vücuttaki sarkmaların azalmasında önemli bir etkiye sahip.
Spor ile cildin daha gergin ve sıkı olacağı kesindir. O nedenle spor yapmak ihmal edilmemelidir. Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor.
Ailede deri sarkması sorunu olan bireyler, bu durumu daha fazla yaşama eğilimindedir. Hormonal değişiklikler de deri sarkmasına katkıda bulunabilir. Özellikle menopoz döneminde, hormon seviyelerindeki değişiklikler deri elastikiyetinin azalmasına ve sarkmaya neden olabilir.
Cilt Sarkmasını Engellemek İçin Yapılması Gerekenler
Ne yazık ki yaşın ilerlemesine engel olunamaz. Ancak meydana getireceği sorunlar büyük ölçüde geciktirilebilir. İşte cilt ya da yanak sarkması diye adlandırılan cildin elastikiye kaybı da alınacak ciddi önlemler ile engellenebilir.
Yüzmenin mucizevi etkisi, yüzme stilleri ile katlanarak size ulaşır. Kalça, kollar ve bacakların oldukça güçlü olması gereken yüzme stillerinde, bu bölgelerde yağ yakımı artar ve pürüzsüz bir görüntü oluşur. Buna ek olarak, kasların çalışma gücü arttığından beden sıkılaşır ve güçlenir.
Avokado, fındık, zeytinyağı, somon balığı ve keten tohumunda bulunan yağlar, deri hücrelerinin kendilerini yenilemesine, cilt esnekliğinin artırmasına yardımcı olur; cildin pürüzsüz, sıkı ve yumuşak olmasını sağlar. Cildin elastikiyetini korumak için A ve C vitamininden zengin gıdalar yiyin.
Bu fırsatı yakalayanlar yüzerek fit vücuda sahip olunup olunamayacağını merak eder. Buna evet cevabını vermek mümkün. Zira eşgüdümlü olarak bacak, kol, omuz, sırt, karın ve göğüs kaslarını çalıştıran yüzme böylece belirli bir zaman içerisinde kasların şekillenmesi olanak vermektedir.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Eğer kısa bir zaman diliminde çok fazla kilo verirseniz cildiniz azalan vücut yüzey alanınıza tam olarak adapte olamaz ve bu sebeple sarkmalar meydana gelir. Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır.
Kolajen ve elastin üretimini destekleyen beslenme alışkanlıklarının kazanılması yararlıdır. Sarkıklık görülen cilt bölgesine doğrudan uygulanan retinol veya hyaluronik asit bazlı krem, losyon veya pomadlar, ciltteki kolajen düzeyini artırarak gerilim sağlar ve sarkıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Kilo vermiş bir hastada genellikle kas gerilerek deri fazlası çıkartılarak cilt düzleştirilir. Eğer çok fazla bir deri ve cilt birikmesi varsa, bir miktar etkisi olabilir. Ama genelde sırt ağrıları için deri çıkartma ameliyatı yapılmaz. Kol bölgesinde ameliyatı izini kabul etmiş bir hasta için sonuçlar mükemmeldir.
Mutlaka günde 2-3 litre su tüketin. Su ciltteki kolajen dokunuzu destekler, cildinizi güzelleştirir ve sarkmalara karşı savaşır. Bilinçsiz diyet uygulamayın. Diyet yaparken mutlaka bir uzmandan yardım alın.
Cilt sarkması, yaşla ilişkili iki nedenden kaynaklanmaktadır: cilde elastikiyetini veren kolajen kaybı ve yokluğu cildin sarkmasına neden olan yüz yağının kaybıdır. Cildimiz yaşla birlikte elastikiyetini kaybeder, kaslarımız körelir ve sonuç olarak sarkık yanaklar ve çeneler gibi klasik yaşlanma semptomları alırız.
Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hindistancevizi yağı kuru cildi etkili bir şekilde tedavi edebilir, cildin sarkmasını önleyebilir ve kırışıklıkları giderebilir. Sabahları cilde az miktarda hindistancevizi yağı uygulayabilir ve gece yatmadan hemen önce bu miktarı ikiye katlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri