Swolf puanınız, bir havuz uzunluğu için geçen süre ile o uzunluk için atılan kulaç sayısının toplamıdır. Örneğin, 30 saniye artı 15 kulaç için swolf puanı 45'tir. Swolf, yüzme verimliliğinin bir ölçümüdür ve golfte olduğu gibi puan ne kadar düşükse o kadar iyidir.
doğal olarak, swolf skorunu geliştirmenin yolu ya daha hızlı yüzebilmek ya da tek kulaçta daha çok mesafe katederek verimliliği artırmak. 25m havuzlarda 35-45 arası, 50m havuzlarda da 70-75 civarı iyi skorlar olarak kabul edilir.
Mesela 25 metrelik havuzda yüzeceksem ve bunun 5 metresi duvardan ittirme ise net 20 metre yüzme kalıyor. Bir kulaçta 1–1.5 metre arası yüzebilmemiz gerektiğini düşünürsek, 20 ila 14 arasında kulaç atarak mesafeyi tamamlamamız gerekir.
Her gün yüzülebilir
Serbest, kurbağalama, sırtüstü veya kelebek gibi tercih edilen stillerde yüzülebilir. Mesafe kişinin kondisyon seviyesine göre değişebilmektedir.
Günde Ne Kadar Yüzmek Gerekir? Yüzmeyi bir hobi olarak yapan ve aynı zamanda vücudu güçlendirmek isteyen herkes, bunu düzenli hale getirebilir. Buna ilgi duyan kişiler haftada en az iki veya üç gün, bir saat yüzebilir. Yüzmenin süresi 30 dakikadan fazla olmalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Bilim insanı Alberto Minetti bilgisayar simülasyonu kullanarak, yüzerken parmaklar arasındaki en uygun mesafenin 3-8 mm. arasında olması gerektiğini yani parmakların doğal duruşunun en uygun teknik olduğunu keşfetti. Parmaklar arasında hafif bir yayılım sağlayarak, suyu çekme esnasında elimizin yüzey alanı artmaktadır.
Her halükarda yüzerken tüm kas grupları istemli ve / veya istemsiz bir biçimde çalıştırılır. Haftada Kaç Gün Yüzmek Gerekir? Haftalık yüzme sayısı çoğu havuz programında haftada 2 gün 1'er saatlik periyotları içerir. Haftada 2 gün ya da 3 gün yüzmek ve ardından kasların dinlenmesi için gereken zamanı vermek önemlidir.
Bir kulaç 183 cm uzunluğa denktir. Yüzme ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.
Kas ve iskelet sistemini çalıştırmasının yanında, vücudumuzda pek çok sistemin de düzgün çalışmasını sağlar. Özellikle omurga problemlerinde sırt üstü yüzme, tüm omurga çevresi kasların kuvvetlenmesini ve böylece duruşun düzelmesini yani doğru postürün oluşmasını kolaylaştırmaktadır.
70 kilo değerinde yetişkin bir insanın serbest stilde 500 metre yüzmesi 300-500 kalori yakımını sağlayacaktır. Aynı insanın 1 km yüzmesi ise hızına bağlı olarak 500-700 kalori arasında bir kalori kaybına sebep olacaktır.
Yüzme ile sırt, omuz ve kol kaslarının çalışmasıyla beraber duruşu etkileyecek kaslar güçlenir. Bu sayede yüzme sporu duruş bozukluğunun giderilmesinde önemli bir yere sahiptir. Yüzmenin fizyolojik faydalarından bir diğeri ise solunum sistemi üzerindeki olumlu etkileridir.
Evet, yüzerek kilo verebilirsiniz. Ancak yağ yakmak için doğru yönergelere uymanız gerekir. Yüzme, aerobik bir egzersizdir ve yağ yakmak için maksimum kalp atış hızınızın % 60-80'i arasında yüzmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, yeterince kalori yakamazsınız.
Yüzerek yüksek tansiyonun düşürülebildiğine yönelik araştırmalar vardır. Yüzme vücutta birçok kas grubunu çalıştırır. Omuz, göğüs, bacak, sırt, karın, kalça bölgelerindeki birçok kası çalıştırır. Omuz bölgesinde deltoid middle head, deltoid posterior head ve deltoid anterior head kaslarını çalıştırır.
Buna ek olarak yüzme, vücudu şekle sokmaya yardımcı olan bir spor olarak görülür. Spor yaparken farklı kas grupları çalıştığı için kol, bacak, bel ve sırt bölgelerinde incelme sağlanabilir. Özellikle bel ağrısına sahip kişilerde fazla kilolar bu ağrılara olumsuz yönde katkıda bulunur.
Hangi stilde olursa olsun eğer hızlı yüzüyorsanız nefesinizi verirken hem ağzınızı hem de burnunuzu kullanabilirsiniz. Çünkü hızlı yüzerken nefes alışverişi de aynı oranda hızlanıyor. Ağızdan nefes alıp ciğerlerinizi doldurduğunuzda havayı burundan aynı hızda boşaltmak mümkün olmuyor.
Serbest stil yüzerken nefes verme işlemini, suyun içerisinde burun ve ağızdan aynı anda yapmalısınız. Eğer bu şekilde nefes vermezseniz, nefes almak için başınızı suyun dışına çıkardığınızda önce kalan nefesinizi boşaltmak sonra nefes almak zorunda kalırsınız.
Yüzme tüm kasların aynı anda çalıştığı sporlardan biridir. Eğer doğru yüzme tekniklerini bilmiyorsanız hatta yüzmede doğru nefes alma verme tekniğini bilmiyorsanız yüzerken çabuk yoruluyor olmanız çok normaldir. Bu durum birazda kişinin kondisyonu ile alakalıdır.
En iyi yağ yakan, yüzme stili ise kelebek stilidir. Bu stil ile 10 dakika da 150 kaloriyi rahatlıkla yakarsınız.
Yüzerken vücudunuzdaki tüm kaslar harekete geçer ve her an aktif olarak çalışır. Böylelikle aynı anda hem kol hem karın hem de bacak kaslarınız güçlenir. Üstelik suyun direncine karşı kuvvet uyguladığınız için diğer egzersizlere göre yüzmenin faydası daha fazladır.
Sağlıklı bir diyetle birlikte düzenli olarak yüzme yapmak, vücuttaki yağ oranını azaltmaya ve dolayısıyla göbek bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olabilir.
Yüzme, esnekliği arttırdığı için de yürümeden daha faydalı. Ayrıca vücudun üst kısmını daha fazla kullandığınız için dengeli bir kas gücü kazanır, dayanıklılığınızı daha çok arttırırsınız. Sakatlanma riski de yürümeden daha düşük. Bununla birlikte yüzmek için bir deniz ya da havuz bulmak her zaman kolay olmayabilir.
> Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar neyi yanlış yapıyorlar? Balinalar yüzerken aynı zamanda denizi süzerek beslenirler. Dolayısıyla aldıkları ile verdikleri kalori eşittir ve belkide dengeli beslenme aslında buna deniyor...
Yüzmenin mucizevi etkisi, yüzme stilleri ile katlanarak size ulaşır. Kalça, kollar ve bacakların oldukça güçlü olması gereken yüzme stillerinde, bu bölgelerde yağ yakımı artar ve pürüzsüz bir görüntü oluşur. Buna ek olarak, kasların çalışma gücü arttığından beden sıkılaşır ve güçlenir.
Yüzme günlük hayatta düzenli olarak yapılıyorsa iyi bir fiziksel aktivitedir ve boyunuzun uzamasına katkı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri