Yüzük parmağının adı çiftlerin evlendiklerinde yüzüklerini sol ellerinin yüzük parmaklarına takmalarıdır. Bu geleneğin sebebi ise eski bir Latin Avrupa inancıdır. İnanca göre sol elin yüzük parmağında bulunan damarlardan biri kalp ile doğrudan bağlantılıdır.
Yüzük Parmağa Takılan Yüzüğün Anlamı
Genellikle yüzük parmağı medeni durumun belli edilmesi için tercih edilir. Söz, nişan gibi simgesel yüzükler evlenmeden önce genel olarak sağ yüzük parmağına takılır. Evlilik sonrasında ise bu yüzükler el değiştirir ve sol elin yüzük parmağına geçer.
Orta parmak Satürn gezegen enerjisine bağlıdır. Karmanın kanunu, sorumluluk ve amaçlarımıza sahip çıkarak, bunları gerçekleştirme gücü verir. Perikard meridyeni orta parmakta biter. Kalp bağlantısı ise kalbi enerjilendirir ve ilişkilerde güzellik, sabır ve anlayış getirerek ilişkileri güçlendirir.
Orta parmak hareketi; antik zamanlarda cinsel ilişkinin sembolü olarak, jesti alan kişiyi aşağılamak, korkutmak ve tehdit etmek amacıyla kullanılmıştır. Orta parmak, fallusu temsil ederken hemen sağ ve solundaki iki parmak ise testisleri temsil etmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Parmakların her biri iç organlardan birini veya birkaçını temsil eder. Baş parmak; beyin ve boğaz faaliyetinden sorumludur. Küçük parmak, elden, orta ve büyük parmak ayaklardan, elin ortası bağırsaklardan, baş parmağın temeli akciğer ve kalpten sorumludur.
Sağ El: Tanrısal boyutu temsil eder. Gözlemin, bilginin ve bilgeliğin, nedenlerin, nihai gerçeğin, sununun ve şefkat bilincinin sembolüdür. Sol El: varlıkların dünyasını temsil eder. Aktif zihnin kontrol edilmesi, niyetin düşünülmesi, kutsanma, prensip, geçici realite, izlemek, içsel hatırlama ve sevgi sembolüdür.
Güçlü parmakların özelliği
Başparmağın güçlü oluşu, işinizdeki başarının bir göstergesidir. Güçlü bir işaret parmak, zekâ ve karakter gücünü belirtir. Orta parmağın güçlü olması sorumluluk, güven ve zekâ göstergesidir. Yüzük parmak, sanatsal yetenek ve becerilerinizin gelişmiş olduğunu gösterir.
Ayrıca Türkiye Türkçesi ağızlarında da serçe parmağı karşılayan cıddik parmak, cırt barmaḫ, cırtlık parmak, cici bānak, çeçele barmaḫ, çıta parmak, çiçe, çite parmak, çıtık parmak, çili parmak, çinçe parmak, dilce parmak vb. çok sayıda söz kullanılmaktadır.
İşaret parmağı veya şahadet parmağı başparmak ile orta parmak arasında yer alır. Sağ el baz alındığında insan elinin ikinci parmağıdır. Anatomide digitus secundus veya digitus II olarak anılır.
Bu durumun nedeni orta parmağın ve yüzük parmağın kasları birbirine bağlı olmasıdır. Diğer parmaklarını bağımsız hareket ettirebilirken yüzük veya orta parmağını diğer parmaklarını hareket ettirmeden 45 dereceden fazla açamazsın. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Birçok kültürde farklı gelenek olarak evlilik yüzüğü yani alyans, kadın ve erkeğin sol elinin 4. parmağına takılır. Eski Romalılar, sol elin 4. parmağına aşk damarı manasına gelen Vena Amoris demişler ve bu yüzden alyanslarını bu parmağa takmayı adet etmişler.
Yüzük, çoğu zaman süs eşyası olarak kullanılan ya da nişan, evlilik gibi kurumların simgesi olarak parmağa takılan madenî halkadır. Varlıkları tarih öncesi çağlara dayanan yüzüğün ilk örnekleri Tunç Çağı'nda görülür.
Yüzük sağ parmaktaysa nişan yüzüğüdür, sol parmaktaysa evlilik. Toplumda herkesin bildiği ve gelenek olduğu üzere; bir kadına evlilik teklifi edilirken tektaş yüzük verilir, sonra alyans seçilir ve söz ya da nişanda ikisi birlikte sağ elin yüzük parmağına takılır.
Evlilik yüzüğü; iki elin sağ ve sol parmaklarına takılır. Ancak, yüzüğün sağ parmakta olduğu hallerde nişan yüzüğü olarak tanımlanabileceğinden bahsetmek gerekir. Bunun yanı sıra, sol parmaktaki yüzük ise evlilik yüzüğü olarak değerlendirilir.
Parmakların aniden kilitlenmesi, kasılı kalması ve ağrıması gibi belirtilerle ortaya çıkan tetik parmak, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalık. Genel olarak küçük parmak, yüzük parmağı ve başparmakta ortaya çıkan tetik parmak sorunu, özellikle sağ el parmaklarında yaygın olarak gözlemlenir.
1 — Serimizi teşkil eden 260 kişinin %3,46 sında dört parmak çiz gisi, %9,23 ünde geçit şekil tesbit edilmiştir (Tablo 1). Buna göre orta lama olarak her yüz kişilik bir gurupta 3-4 kişide dört parmak çizgisine, 9-10 kişide geçit şekle raslanıyor demektir.
Bizim kültürümüzde fazla bir anlam taşımasa bile özellikle Batı Avrupa kültüründe birine orta parmağını göstermek ağır hakaret anlamı taşır. İşaretin kökeni Ortaçağ'da İngiliz okçularına dayanmaktadır. İngiliz okçularının kullandıkları yaylara LONGBOW (uzun yay) adı verilir ve yayı germek için orta parmak kullanırdı.
Bunlara göre, kadın cinsiyetinde işaret parmağı uzunluğu ile östrojen hormonu yüksekliği arasında, erkek cinsiyetinde ise yüzük parmağı uzunluğu ile testosteron hormonu yüksekliği arasında ilişki bulunmaktadır10.
Yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olan insanlar çoğunlukla cazibe sahibi ve çekici insanlardır. Çoğunlukla problem çözme yetenekleri yüksek olur. Çoğu zaman gereğinden fazla şekilde agresif olurlar. Eğer sizin de parmaklarınız böyleyse sosyal, aktif ve dışa dönüksünüz demektir.
Serçe parmak ile orta parmak arasında yer alır. Yüzük parmağının adı çiftlerin evlendiklerinde yüzüklerini sol ellerinin yüzük parmaklarına takmalarıdır. Bu geleneğin sebebi ise eski bir Latin Avrupa inancıdır. İnanca göre sol elin yüzük parmağında bulunan damarlardan biri kalp ile doğrudan bağlantılıdır.
Vücudun sağ tarafını yönetir ve eril enerji vücudun sağ tarafındadır.
Ellerin çeneyi kapsayan şekilde duruşu bazen eleştirel tarzda dinlemeyi ifade eder. İki elimizi çenemizin altına kriko gibi koyduğumuzda, bu derin dinleme ve düşünme durumunu gösterir. Eller duruşumuzu da tamamlayarak ona belirli bir anlam yüklenmesine yardımcı olur.
El içinde göz şeklindeki nazarlıklar Türkiye, Yunanistan, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hindistan'da oldukça yaygın kullanılmaktadır. Türk ve İslam inanışında “Kalp gözü insanın Tanrı'yı, Tanır'nın da insanı gördüğü gözdür” denir. El figürü içindeki göz sembolü tüm Türk ve İslam sanatında oldukça yaygın kullanılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri