Evet var. Yayınlanan genelge ile Öğretmenliği kazandığınız takdirde muvaffakiyet yoluyla öğretmenliğe geçiş yapabilirsiniz.
Zabıt katipleri, yazı işleri müdürlüklerine bağlı olarak çalışırlar. Devlet memuru oldukları için hangi bölümden mezun olursa olsunlar, KPSS'ye girmek zorundadırlar.
Zabıt katipliği pozisyonuna başvuru yapabilmek için öncelikle KPSS sınavına girilmiş olması ve en az 70 alınması gerekir. Zabıt katipliği pozisyonuna başvuruda bulunmak için adayların en az lise mezunu olmaları beklenir. Zabıt katipliği pozisyonu için yaş sınırı yoktur.
Genel çerçevede zabıt katibi olabilmek için adalet alanında bir eğitim almak gerekmektedir. Bu eğitimler hem lise hem de üniversite üzerinden ön plana çıkar.
Hayır. Sözleşmeli personel de memur gibi kamu hukukuna tabidir.
İlgili 44 soru bulundu
Zabıt katibi maaşları, başlangıç seviyesinde aylık brüt 15.000-19.000 TL arasında değişebilir. Kıdemli zabıt katipleri ise ortalama aylık brüt 18.000-32.000 TL arasında maaş alabilirler.
Talep üzerine tayin isteğinde bulunabilmek için; görev yaptığı ilde en az üç yıl hizmet etmiş olmakla birlikte personelin geçiş yapmak istediği birimde aynı unvana haiz boş pozisyon bulunması gereklidir.
Yardımcı yargı personeli olarak görev yapmakta olan zabıt katiplerinin yükselebileceği yegane unvan, yazı işleri müdürlüğüdür. Yazı işleri müdürlüğü pozisyonuna yükselebilme şartları; Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde detaylandırılmıştır.
Meslekte 2 yıl, son görev yerinizde de fiilen 1 yılı doldurduysanız tayin isteyebilirsiniz.
Burada bulunan personel ile ilgili ve kurum ile ilgili yazışmalar, mahkumlar ile ilgiliyazışmalara bakarlar, duruşma işi , ifade işi veya haciz işleri olmadığı için bu işlere bakmazlar.
Adalet personeli olarak görevlerini idame eden Zabıt Katibi, Mübaşir ve Yazı İşleri Müdürlerinin, yasal hakları olan yıllık izinlerini kullanmaları beraber çalıştığı hakim veya savcının inisiyatifindedir.
Zabit katipleri, mahkemelerde duruşma tutanaklarını tutarlar ve diğer resmi belgelerin hazırlanması ve saklanmasıyla ilgili işleri yaparlar. Ayrıca, duruşma sırasında kullanılan tüm belgeleri ve delilleri yönetir ve mahkeme tutanaklarının hazırlanmasına yardımcı olurlar.
Zabıt kâtibi, Adalet Bakanlığı tarafından taşra ve merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere atanan yardımcı yargı personelidir.
Halihazırda hukuk fakülteleri ile iktisadi ve idari ilimler fakültelerinden mezun olan ve zabıt katibi ya da yazı işleri müdürü olarak görev yapan adliye personelinin hakim ve savcı sınavlarına girmeleri mümkündür.
Erkek ve Kadınlar için: Bütün kıyafetleriniz temiz ve ütülenmiş olmalıdır. Tercihen lacivert ya da gri,iki parçadan oluşan resmi bir takım elbise giyilmesi uygun olur. Giydiğiniz takım elbise resmi bir gömlek ya da bulüzle tamamlanmalıdır.
682 sayılı Pasaport Kanununun 14 ve ek 4'üncü maddesine göre yeşil pasaport alabilmek için 1, 2 ve 3. dereceli kadrolarda çalışmak gerekmektedir. Zabıt katipleri için 3. dereceli kadro ihdası olduğu için zabıt katipleri yeşil pasaporttan yararlanabilecektir.
d) İdarî Hizmetler Grubu; 1) Sayman, 2) Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Zabıt Kâtibi, Memur, Ambar Memuru, Satınalma Memuru, Veznedar, Emanet Memuru, Tebligat Memuru, Santral Memuru, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Mübaşir.
Zabit katipleri, genellikle normal ofis saatleri şeklinde çalışırlar. Ofis saatleri, hafta içi 8 ila 17 arasındaki mesai saatleri olarak belirlenir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 102 nci maddesinde; “Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için ikişer gün eklenebilir.” hükmü yer almaktadır.
2- Zabıt Katibi olabilmek için ikinci şart ise KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) ' den en az 70,00 puan almaktır.
Hâkim ve savcılar ile avukatlar, mahkemelerde çalışan zabıt kâtipleri ve diğer yardımcı kişilerin yıllık izinlerini kullandıkları adli tatil süresi içerisinde adli işler tamamen durmaz, Kanun'un 62. maddesine göre kurulan nöbetçi mahkemeler vasıtasıyla ve acil olanların görülmesine devam edilir.
- Zabıt kâtibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
Sözleşmeli personelin kadroya geçme şartları; 3 yıl sözleşmeli statüsünde çalışmış olma ve 1 yıl da aday memurluk süresini tamamlamaktır. Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçme Nasıl Olur? Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi kanun çıktıktan sonra yapılacak başvurulacak ile olacaktır.
Zabıt katipliği alımı Adalet Bakanlığı tarafından her yıl Mart ayı içerisinde gerçekleşir. Başvuruda bulunan adaylar KPSS puan türüne ve Adalet Bakanlığı Memur Atama ve Sınav Yönetmeliğindeki şartlara göre işe alınır. Zabıt katipliği alımı Adalet Bakanlığı tarafından yapılır.
“Devlet memuru veya sözleşmeli sağlık personeli olarak Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlayanlar, talepleri halinde sürelerle ilgili sınırlamalara tâbi olmaksızın ilgili mevzuata göre kurum içi veya kurumlar arası naklen veya açıktan atamaya hak kazanırlar.” Hükmü yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri