4- Adayların metinlerde yer alan imla kurallarına (Büyük küçük harf, paragraf başı, nokta gibi) riayet etme zorunluluğu bulunmamaktadır.
Uygulama sınavında imla kuralı ve büyük/küçük harf uyumu aranmayacaktır.
(Uygulamalı sınavda aday F ya da Q klavyeden herhangi birini seçebilecektir. Değerlendirme yapılırken büyük/küçük harf ve noktalama işaretleri dikkate alınmayacaktır.)
Tavsiyemiz tüm çalışmalarınızda bilinçaltınızı ve parmaklarınızı imlalı alıştırmanız yönündedir. Eğer sürekli imlasız yazmaya alıştıysanız da mutlaka her üç testten en az birisini imlalı yazmalısınız.
Yazdığınız kelime sayısına göre en fazla %40 oranında hatalı kelime yazma hakkınız var. Ama bu sizi mutlu etmesin ne kadar az yanlış yazarsanız o kadar iyi. En az 90 kelime yazmak da kurtarmayabiliyor. Çünkü alınacak kişi sayısının 3 katı mülakata kalıyor.
İlgili 20 soru bulundu
Her hâlükârda, adayların yazmış olduğu metinlerdeki yanlış yazılan kelime sayısının aynı metinde yer alan toplam kelime sayısının yüzde kırkından fazla olması veya iki ve üzeri satır ya da toplam 14 ve üzeri kelime atlanması hâlinde, aday başarısız sayılacaktır.
2- Zabıt Katibi olabilmek için ikinci şart ise KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) ' den en az 70,00 puan almaktır.
yapıldığı için sınav, ilk çıkan gruptan sonra metni herkes öğreniyor, senin de bu arada metne çalışma fırsatın oluyor.
Katip olabilmek için herhangi bir on parmak şartı aranmamaktadır. Katiplik için aranan en büyük şartlardan biri adayın bilgisayar veya daktilo sertifikasına sahip olmasıdır. Eğer aday geçmiş öğrenim yıllarında bilgisayar dersi aldı ise ve bu dersi başarıyla geçtiyse bunu ispat etmek zorundadır.
Sınav salonunda bulunan klavyeler dışında kesinlikle başka bir klavye ile sınav yapılmayacak ve izin verilmeyecektir. Adayların belirtilen gün ve saatte mazeretsiz olarak sınav yerinde hazır bulunmamaları halinde ve sınav komisyonunca uygun görülecek mazeret sunmadıkları takdirde sınava alınmayacaklardır.
UYGULAMA SINAV KURALLARI
maddesi uyarınca sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazılması şarttır.
Hükümlüler, kamu haklarından mahrum olanlar, sağlık sorunu olanlar, yaş şartını karşılamayanlar ve diğer koşulları yerine getiremeyenler zabıt katipliği pozisyonuna başvuru yapamazlar.
Bütün kıyafetleriniz temiz ve ütülenmiş olmalıdır. Tercihen lacivert ya da gri,iki parçadan oluşan resmi bir takım elbise giyilmesi uygun olur.
Zabıt katipliği sınavları için hazırlanıyorum. Sınavda f veya q klavye seçeneklerinden istediğimizi seçebiliriz ve 3 dakikada en az 90 kelime yazma şartı var. Şu anda q klavye ile 3 dakikada 70 civarı yazıyorum. F klavye ile de 40 civarı yazıyorum.
Bir önceki ilana baktığımızda neredeyse tüm Türkiye için alımların yapıldığı görülmekte olup taban KPSS'nin 70,000 ile 70,900 arasında kapattığı görülüyor.
Çok sık olmasa da adayların bir kısmı F klavye kullanmak isteyebiliyor. Ancak genel itibarı ile adaylar Q klavyeyi daha çok tercih ediyorlar. Ancak işin içinde olan zabıt katiplerinin yaptıkları yoruma göre adayların F klavyeye alışmaları gerekmekte olduğu yönünde.
Klavyede İdeal Yazma Hızı Nedir? Klavyede ortalama yazma hızı dakikada 40 kelimeyken ideal yazma hızı ise dakikada 65 ile 70 kelime arasında. Ortalamanın altında mı yoksa üstünde mi olduğunuzu çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz çünkü yazma hızını test edebileceğiniz web siteleri bulunuyor.
Katip Ne Kadar Maaş Alır? Katip olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Katip maaşı 2023 verilerine göre ortalama 23.500 TL civarındadır.
Kura yöntemi ile belirlenen metinden üç dakikada yanlışsız ve tekrarsız en az doksan kelime yazmak şartı, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime olup, adayların uygulamalı sınavda en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış ...
2023 zabıt katibi alımı için belirlenen taban puan 70 olarak açıklanmıştır. Bu puan lisan, önlisans ve ortaöğretim mezunları için ortaktır.
Zabıt katipliği için veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olanlardan ayrıca bir sertifika istenmez.
Örneğin 20 Kişilik alım için 400 kişi klavye sınavına çağrılır ve bu 400 Adaydan alım sayısının 3 katı yani 20 x3 60 aday sözlü sınava kalmaya hak kazanacaktır. Bu nedenle 60. Aday 107 kelime yazmışsa bu adliye için klavye sınavı 107 Kelime ile kapatmıştır denilmektedir.
Zabıt katibi maaşları, başlangıç seviyesinde aylık brüt 15.000-19.000 TL arasında değişebilir.
d) Zabıt kâtibi unvanı için sözlü sınava çağrılacakların belirlenmesi: Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı aday hesaplanarak sözlü sınava çağrılacaktır.
- Zabıt kâtibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri