Bu düzenleme, Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik'te yer almaktadır. Buna göre, zabıta veya itfaiye müdürü kadrolarında asaleten en az iki yıl görev yapmayanlar, diğer müdür kadrolarına atanamazlar.
Buna göre, zabıta müdürü kadrosuna atanmış ve bu kadroda en az iki yıl görev yapmış olanların, belediye başkanınca teknik veya idari müdürlük ayrımı yapılmadan tüm müdürlük kadrolarına (yazı, mali, temizlik, park bahçe müdürlükleri….) atanması mümkündür.
a) Zabıta şube müdürlüğüne atanabilmek için; 1) 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olmak. 2) En az iki yıl zabıta amiri kadrosunda veya altı yıl zabıta komiseri kadrosunda çalışmış olmak. 3) 1-4 dereceli kadrolara atanmak için 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen süre kadar hizmeti bulunmak.
Birincisine idarî zabıta, ikincisine de adlî zabıta denir. Ancak Türkiye'de bu iki tür faaliyeti, esas itibarıyla aynı kurum ve personel yürütür. Bu teşkilât İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Genel zabıta polis ve jandarmadan oluşur.
“Daha önce 5 dereceli kadroyu işgal ederek daha üst derecelere yükselme imkanı olmayan Zabıta Memuru kadrosunun üst derecesi 3 olarak belirlendi. Zabıta Komiserliği kadrosu ise 3 dereceli kadrodan 1 dereceli kadroya yükseltildi.
İlgili 19 soru bulundu
3.Derece ve kademem hangi şartlarda ve ne kadar ilerler? Genel olarak her bir hizmet yılınıza karşılık bir kademe, her üç hizmet yılınıza karşılık bir derece ilerlemesi yapılır. Bu şekilde yapılan işlemler ile eğitim durumunuza göre yükselebileceğiniz derece ve kademenin son kademesine kadar yükselebilirsiniz.
Devlet Memurları Kanunu'nun kariyer esası gereğine maaşınızın üzerinden ödendiği kadro/dereceniz (yani müktesep kadro/dereceniz) her yıl bir kademe her üç yılda bir de bir derece yükseliyor. Örneğin 9/1 olarak başlayan bir memur on altı yıl görev yaptıktan sonra (başka bir artış almadı ise) 3/1'ine düşüyor.
2023 yılı itibari ile 76 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Zabıta maaşları 26720 TL'dir. En düşük Zabıta maaşı 21380 TL iken, en yüksek Zabıta maaşı 43230 TL'dir. Güncel Zabıta maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Madde 48 - Belediye zabıta memurları, belediye memurlarına tanınan zam, avans, ikramiye, çocuk zammı, doğum yardımı, ilâç bedeli, tedavi gideri gibi mali ve sosyal haklardan aynen yararlanırlar.
Zabıtalar, ilçe ya da il belediyelerine bağlı olarak memur ya da işçi statüsünde çalışabilir. Memur olarak çalışmak isteyen zabıtalar, KPSS'den atanmak için yeterli puanı almak zorundadır.
Zabıta memuru kadrosunda olup hafta içi sabah 8 akşam 5 çalışan memur nöbet tutmasa maktu mesai ücretinden yararlanır mı? İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde zabıta memuru, zabıta komiserleri 7/24 esasına göre kesintisiz görev yapmaktayız. Mevcudumuzda bulunan zabıta amirleri gece nöbeti tutmamaktadır.
Zabıta Amiri kadrosuna atanabilmek için;
4 yıllık yükseköğrenim mezunları için iki yıl zabıta komiseri kadrosunda; 2 yıllık yüksekokul mezunları için üç yıl zabıta komiseri kadrosunda; lise ve dengi okul mezunları için dört yıl zabıta komiseri kadrosunda çalışmış olmak.
Zabıtada görevli memurlara maktu fazla çalışma ödenemez - Gazete Memur.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin Ek 1'nci maddesinde: “Kurumlar aynı unvana veya bu unvanın bulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara veya daha alt unvanlara naklen atama yapabilir.
Belediye Zabıtası
Özel bir amaç doğrultusunda güvenlik görevini yürüten zabıtalar kamu düzeni görevlisidirler. Kolluk kuvveti değildirler.
- Emekli olan kamu görevlisine ödenen 2.437,68 TL tazminat tutarının 2.559,70 TL'ye yükseltilmesi sağlandı. - Toplu sözleşme ikramiyesi 134,84 ₺ iken toplu sözleşmeyle 400 ₺'ye yükseltildi.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 16'ncı maddesinde belirtildiği üzere zabıta ekipleri hiçbir zaman trafik suç ve ceza tutanağı düzenlememektedirler.
Bu yaptırımlar genellikle idari para cezası, mühürleme ve denetlemedir. Bu yetkilerin haricinde zabıtaların, özel güvenlik hizmetleri kapsamında çalışan özel güvenlik şirketlerinin destek sağladığı polis veya jandarma teşkilatları gibi durdurma ve kimlik sorma yetkisi bulunmamaktadır.
Zabıta personelinin çalışma saatleri vardiyalar halinde görevin gereğine göre 24 saat iş 48 saat istirahat veya 12 saat iş 24 saat istirahat şeklinde düzenlenebilir. Belediye Zabıta Memurlarının haftalık olağan çalışma saatleri 48 saati geçmeyecek şekilde düzenlenir.
Yani zabıta memuru olarak görev yapan kişiler silah taşıma ruhsatı hakkı edinememiştir. Ancak silah bulundurma ruhsatı hakları devam etmektedir.
Yeni mezun bir itfaiye eri, ortalama olarak 13.000 TL ile 17.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli itfaiye erlerinin maaşları ise 20.500 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir. İtfaiye müdürü veya itfaiye şefi gibi üst düzey pozisyonlarda çalışanlar ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
Devlet memurları vermiş oldukları hizmet bedelleri için kadro derecesi altında ücret almaktadır. Kadro derecesi yapılan hizmeti ve karşılığında alınan hizmet bedeli olan maaşı en çok etkileyen durumlar arasında gösterilmektedir.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.
Devlet Memurları Kanunu'na göre memurlar hak edilmiş derece/kademelerinin üç derece yukarısı ve üç derece aşağı kadrolarına atanabilmekteler. Yani maaş aldığınız dereceniz 6/1 olmuş ise, Kurumunuz sizi üçüncü derece kadroya atayıp yeşil pasaport almanızı sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri