Sertifika sahibi olanlar zabıta olarak çalışmak için başvuruda bulunabilir veya çalıştıkları yerde mesleki gelişimlerini gösterebilirler. Sertifika programına katılmak için en az lise mezunu olmak, sabıka kaydının olmamak, B sınıfı ehliyet sahibi olmak gibi şartlar aranmaktadır.
Zabıtalar için iki statü vardır; Memur olmak isteyenler KPSS'den yeterli puanı alma almak zorundadır. İkinci statü işçi sınıfında çalışır. Başvuru yapanlar sözlü mülakat ve fiziki yeterliliğe tabi tutulur. Erkekler için 1.75 Kadınlar için 1.65 boy şartı aranmakta olup mezuniyet en az lise olması gerekmektedir.
Yerel yönetimlerde Zabıta ve Destek Hizmetleri sertifikası ile can ve mal güvenliği alanında çalışabilir. Kurumumuz aracılığı ile üniversiteden alacağınız sertifika üniversite sisteminde sorgulanabilir olacağı için Türkiye'nin her yerinde geçerlidir.
KPSS PUANI İLE ZABITA MEMURU ALIMI
İstanbul ili Kadıköy Belediye Başkanlığı bünyesinde, en az 70 KPSS puanı şartı ile toplam 10 zabıta memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Ayrıca açıklanan memur alımı ilanında adaylardan KPSS puanının yanı sıra farklı nitelikler de aranıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Yerel Yönetimlerde Zabıta Ve Destek Hizmetleri Kursu Fiyatı
Ya da bu kurs için size en yakın halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunarak bu kursa katılabilir ve sertifika sahibi olabilirsiniz. Aşağıdaki bilgiler kurs hakkında genel bir bilgi edinmeniz için bulunmaktadır.
Zabıta memurluğu için KPSS Ortaöğretim puanından en az 65 puan almak gerekmektedir.
Eğer zabıta memuru olmak istiyorsanız KPSS sınavına girmelisiniz. KPSS sınavından alacağınız yüksek puana göre zabıta olma şansınız artmaktadır. KPSS sınavında geçerli puan olan 70′i almanız durumunda zabıtalık için tercih yapabilirsiniz.
(1) Belediye hizmet birimlerinde memur kadrosunda çalışanlardan, belediye zabıta memurluğuna geçmek isteyenler; 35 yaşını aşmamaları, bu Yönetmeliğin 13/A maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan şartları taşımaları, 13/E maddesinde öngörülen sınavda başarılı olmaları kaydıyla 657 sayılı Kanuna ve ...
Zabıta maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 76 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Zabıta maaşları 26720 TL'dir. En düşük Zabıta maaşı 21380 TL iken, en yüksek Zabıta maaşı 43230 TL'dir.
Genel olarak, zabıta memuru olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir.
Lise ve üniversite mezunu adaylar, sınav ilanında aranan şartları taşımaları kaydıyla 2020 KPSS (B) grubu puanları ile müracaat edebilecek. Sınava girmek isteyen adayların, 21.06.2021 – 27.06.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda başvuru formu doldurması gerekiyor.
Adaylarda; 30 yaşını doldurmamış, erkekler için 1.67 metre, kadınlar için 1.60 metre boyunda olmak, boy ve kilo arasında 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak koşulları aranıyor.
Genellikle, zabıtalar hafta içi beş gün ve 8 saat çalışırlar. Sahada Çalışma: Zabıtalar, görevleri nedeniyle sahada çalışırlar ve görev yerlerine göre değişebilir.
Zabıtalar, belediyelere bağlı olarak toplum düzenini sağlamak için görev yapan kamu personelleridir. Zabıtalar devlet memuru statüsünde oldukları için maaşları ve özlük hakları devlet memurları kanununa göre düzenlenmektedir.
Madde 37 - Görevlerinde, lise veya dengi öğrenim yapmış olupta 3; ortaokul veya dengi okul mezunu olup 6 ve ilkokul mezunu olup 9 yıl başarı ile hizmet gören zabıta memurları, kadro durumu elverişli olmak şartiyle, yetkili zabıta amirinin teklifi ve belediye başkanının onayı ile belediye zabıtası komiser yardımcısı ...
Zabıta olmak için lise ve dengi okullardan mezun olan herkes başvuru yapabilir. Bunun yanında, KPSS sınavına girmiş olmak ve en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak gerekir. 30 yaşın üzerinde olanlar bu ilanlara başvuru yapamazlar.
Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. 6- SINAVIN TÜRÜ, YERİ, ZAMANI VE KONULARI: Zabıta Memuru alımı için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup; sözlü ve uygulamalı sınav 15-16 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavlar saat 09.30'da başlayacaktır.
(1) Belediye hizmet birimlerinde memur kadrosunda çalışanlardan, belediye zabıta memurluğuna geçmek isteyenler; 35 yaşını aşmamaları, bu Yönetmeliğin 13/A maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan şartları taşımaları, 13/E maddesinde öngörülen sınavda başarılı olmaları kaydıyla 657 sayılı Kanuna ve ...
sınavlar, itfaiye eri için ayrı, zabıta memuru erkek ve kadın adaylar için ayrı olmak üzere üç farklı parkur olarak hazırlanmıştır. Buna göre: 5- İtfaiye eri parkuru 02.00 dk , zabıta memuru (erkek) parkuru 1.55 dk. zabıta memuru (kadın) parkuru 2.05 dk ve altında tamamlayan adaylar 100 puan alacaklardır.
Zabıta Memuru adayı için 1. Etap parkuru 80 puan ve 2. Etap parkuru 20 puan olmak üzere toplam 100 puandan oluşur.
Zabıta memurluğu için KPSS Ortaöğretim puanından en az 65 puan almak gerekmektedir. Zabıta alımları KPSS P94 puan türü ile yapılmaktadır. Dolayısıyla zabıta atamalarında, KPSS ortaöğretim sonucuna göre P94 puanına bakılmaktadır.
Zabıta Memuru olmak için KPSS'den kaç puan almak gerekiyor? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri