ZADİTEN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ Eğer, ketotifene ya da ZADİTEN'in içerdiği yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlı (alerjik) iseniz, epilepsiniz (sara/bayılma nöbeti) varsa ya da daha önce nöbet yaşadıysanız kullanmayınız.
ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır. Doktorunuz ya da eczacınız tarafından verilen talimata dikkatle uyunuz.
Kullanım yolu nedeniyle yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ZADITEN'i doktorunuz gerekli görmedikçe gebelik döneminde kullanmayınız. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
epilepsi ya da nöbet öyküsünde (Bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri) kontrendikedir. ZADİTEN tedavisi sırasında konvülsiyonlar bildirilmiştir. ZADİTEN, nöbet eşiğini düşürebileceğinden epilepsi hikayesi olan hastalarda kontrendikedir (Bkz.
Göz damlaları bakterilerden arınmış steril durumda üretilirler. Kapak açılıncaya kadar steril durum korunur. Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür.
İlgili 40 soru bulundu
ZADITEN'in doğumdan itibaren 3 yaşına kadar çocuklarda etkinlik ve güvenliliği gösterilmemiştir. Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Kontrendikasyonlar: Ketotifen veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.
ZADİTEN, yemekler ile birlikte alınmalıdır. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ZADİTEN'in hamile kadınlarda kullanımı ile ilgili çok az deneyim bulunmaktadır.
Uykusuzluk, aşırı yorgunluk, bazı ilaçlar (alerji ilaçları, soğuk algınlığı ilaçları, makrolid antibiotikler vb), bazı yiyecek ve içecekler (greyfurt, çikolata, kafeinli ve alkollü içecekler vb), güneşte fazla kalma, kafa travması nöbetleri tetikleyebilir.
Sandoz Zaditen İlaç Aşırı Uyku, Aşırı Sersemlik Yapıyor! - Şikayetvar. Sandoz Zaditen İlaç Aşırı Uyku, Aşırı Sersemlik Yapıyor!
Alerjik rinit ve konjonktivit gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır. Günde 2 defa (sabah ve akşam) kg başına 0.05 mg (=1 oral damla) Page 2 2 / 9 örn:10 kg ağırlığındaki çocuğa sabah ve akşam 10'ar damla verilir. Tablet, şurup veya SRO film tablet formu kullanılır.
Allerjik ritine sekonder gelişen ABS'de antihistaminikler (Allerset, Alores, Zaditen Vs) burun akıntısını azalttıkları için kullanılmaktadır.
Alerjik rinit, halk dilinde saman nezlesi olarak bilinen ve klasik nezleye benzer semptomları olan bir rahatsızlıktır. Polenler, akarlar, tüyler gibi çeşitli etkenlere karşı vücudun bağışıklık sisteminin gösterdiği yanıt sonucu ortaya çıkabilir.
ZADİTEN oral damla, propil paraben ve metil paraben içerir. Alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir. Başka astım ilaçları, Uyku ilaçları ya da uyku haline neden olan ilaçlar, • Güçlü ağrı kesiciler, • Alkol, • Alerjik hastalıklara karşı etkili ilaçlar (antihistaminikler).
Bu ilacı her zaman tam olarak doktorunuzun veya eczacınızın size söylediği şekilde alınız. Emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Önerilen doz günde bir kez bir tablettir.
Epilepsi hastaları alkol, çayı çok sık tüketmemeli, kahve ve kola gibi kafein içeren içeceklerin tüketimi sınırlandırmalıdır. Bu içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebilecek özelliğe sahiptir. Epilepsi için kullanılan bazı ilaçlar, nar ve greyfurt gibi meyvelerle etkileşime girerek etkileri düşmektedir.
Görsel uyaranlarla tetiklenen nöbetler refleks epilepsinin en s›k tipidir. Seksüel orgazm›n tetikledi¤i epileptik nöbetler ise literatürde çok nadirdir. Burada seksüel orgazm ile geliflen nöbetleri olan iki olgu sunulmufltur.
Hastalığın tedavisi, nöbetleri durdurmaya yönelik ilaç tedavisidir. Burada en önemli nokta ilaçların düzenli ve planlı kullanımıdır. Her beş saralıdan dördünde uygun ilaçlar seçildiğinde ve yeterli dozda alındığında nöbetler kesilir. Diğer yöntem ise cerrahidir.
Özellikle nörolojik bir hastalık olan epilepsi, öfke ataklarıyla kendini gösterir. Normalde epilepsinin ayırt edici belirtisi bayılma olsa da bazı kişilerde bu hastalığın öfke nöbetleriyle karakterize olduğunu söylemek mümkündür.
Çay, kahve ve kola gibi içecekler kafein içerdiği için epilepsi krizini tetikleyen içecekler arasındadır. Greyfurt ve nar gibi meyveler ilaçlarla etkileşime girebildiği için nöbetler üzerinde olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Ancak hasta portakal, mandalina ve limonu rahatlıkla tüketebilir.
Daha yeni kaşıntıyı ve alerjiyi önleyen, Loratadin(Claritin, Alavert), Feksofenadin(Allerga), Setirizin(Zyrtec), Levosetirizin(Xyzal) gibi ilaçlar daha iyi seçenekler olabilir ve uyuşukluğa neden olma olasılığı daha düşüktür.
stupor (uyuşukluk), taşikardi (anormal hızlı kalp atışı), tremor (titreme) ve idrar retansiyonu (birikmesi) gibi yan etkiler bildirilmiştir. ZYRTEC®'ten kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız hemen bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri