Bu bitki naif ve güzel çiçekler açabilir. Eğer uygun ortam koşullarında düzgün bir şekilde bitkiye bakım sağlanırsa Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında çiçeklenme görülür. Hoş ve çok güzel bir görüntüsü vardır Çiçeklerin. Zamia bitkinin bakımı en kolay ve rahat Kil bilyesinde (hydrokultur).
Zamia bitkisi çiçek açar mı sorusunun cevabı uygun koşullar sağlanırsa evettir. Bitki gerekli şartlarda bakıldığında mayıs, haziran ve temmuz aylarında çiçeklenebilir.
Zeze bitkisi çoğaltımı - (Zambia, Zamia, Zamioculcas) Yapraktan, daldan, ve dal parçalarından - YouTube. Zeze bitkisini çoğaltmak oldukça kolay. Hem daldan, hem yapraktan, hem de dal parçalarından çoğaltılabilir.
Saksı seçimi konusunda ise büyük bir saksıya gerek yoktur. Zamia bitkisi aşırı köklenen bir bitki türü değildir. Zamia bitkisinin köklerinin sığdığı kadar bir büyüklükte olması gerekmektedir.
Zamia (Zamioculcas) Bitkisi'nin, dayanıklı olduğundan bahsetmiştik. 3-4 ay sureyle kupkuru toprakta yaşayabilir. Fakat, dikkatsiz ve özensiz sulamalar, sık sulamalar bitkiyi çürütebilir. Gövdesiyle gelişimini sürdürecek kadar suyu depolayabilir. -4 ve -5 derecelere kadar kuru toprakta kış şartlarına dayanabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Kış mevsiminde çiçeğinizin susuz kalmamasına dikkat etmeli, yaz mevsimindeyse çiçeğin su gereksinimini önlemek için ayda en az iki defa sulanmalıdır.
Yaz aylarında bir hafta yeterlidir. Sulama esnasında Zamia bitkinizin toprağı tüm nemi emebilmelidir. Zamia bitkinizin yapraklarına su püskürtmek bitkiniz için önemli değil sadece tozu temizlenmiş olacaktır. güneş ışığı bitkiye gelmemeli, gölge - yarı gölge alanlarda daha iyi yetişirler.
Zamia bitkimin yaprakları sararıyor ve yumuşuyor? Çok fazla sulandığına işaret eder. Daha az sulamanız önerilir.
18 cm lik saksıda 75-80 cm uzunluğundadır.Zamia bitkisi doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymaz ev ve ofislerinizde rahatlıkla gelişip bulunduğu ortamın havasını temizler,bulunduğu ortama doğal bir orman havası katar.
Bununla birlikte, zeze çiçeği zehirli bileşenler içerir, bu yüzden evde küçük çocuklar veya evcil hayvanlar varsa dikkatli olunmalıdır. Özellikle yapraklarındaki suların tüketilmesi tehlikeli olabilir. Zamya olarak da adlandırılan Zeze bitkisinin çoğaltılması oldukça basittir.
Aspirinle Çiçek Coşturan Yapımı
Gerekli malzeme olarak 1 tablet aspirin ve 1 litre su yeterlidir. Bu miktar sulama yapacağınız bitki sayısına göre değişkenlik gösterebilir. Aspirinler toz haline getirilerek su ile iyice karıştırılır. Daha sonra çiçeklere gerektiği ölçüde verilir.
Yapılan çeşitli araştırmalar sayesinde ev bitkilerinin stres ve kaygı bozukluklarına iyi geldiği biliniyor. Birçok ev bitkisi gibi zamia da üretkenliği ve yaratıcılığı artırıcı özelliğe sahip. Siz de doğal yollardan stres azaltıcı arıyorsanız bakımı oldukça kolay olan zamia bitkisi edinebilirsiniz.
Çünkü haşlanmış sebze suyu bitki ve çiçekler için çok besleyici. Haşlanmış sebze suyunu çiçeklere dökmeden önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Bu değerli su içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler ile çiçeklerinizin daha hızlı büyümesine yardımcı olur.
Ölmez otu, hiç solmayan çiçek olarak bilinir. Koparıldıktan sonra bile çiçeklerini dökmeyen bu bitki, her zaman capcanlı durur.
Ürün Açıklaması Zamioculcas bitkisi, Türkçemizde Zamia, Zeze, Zuzu, sonsuzluk bitkisi olarak farklı isimlerle bilinmektedir. Parlak yapraklarının güzelliği ve herdem yeşil ve Bakımı kolay olduğundan bu bitki, ülkemizde sıkça tercih edilir hale gelmiştir. 1 veya 2 metre daha uzağa yerleştirilmesi en iyisidir.
Çiçeksiz bitkilerin en bilinen türleri algler, likenler, yosunlar ve eğrelti otudur. Ayrıca fotosentetik özelliğe sahip olmayan mantar, cıvık mantar ve bakteriler de çiçeksiz bitkiler kategorisine girer. Bitkiler arasındaki sınıflandırmada çiçeksiz bitkiler bir grup olarak değerlendiriliyordu.
Hepimizin çevresinde mutlaka, evinize aldığınız bitkiler hakkında aynı odada uyumamamız gerektiği, sağlığa çok zararlı olabileceğini söyleyen insanlar olmuştur. Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Evinizi Sık Sık Havalandırmaya Özen Gösterin
Evinizdeki havayı temizleyerek kalitesini artırmanın en kolay yolu ise gün içinde ara ara pencereleri açarak temiz havanın içeri girmesini sağlamaktır. Böylece evinizi günde birkaç defa havalandırarak bile ortamdaki zararlı hava partiküllerini yok edebilirsiniz.
Evdeki kötü havayı temizleyebilen Aloe Vera, filtreleme etkisi ile ev ortamını temiz hava standartları ile buluşturabiliyor. Gayet hoş bir görünüme sahip olması ve kolay bakımı yapılabilmesi de Aloe Vera'nın önde gelen özellikleri arasında.
Bitkinizin yapraklarında sararma görüyorsanız, bu yaprakları dikkatli bir şekilde budamanız gerekir. Çünkü orta noktadan başlayan sararmalar, kısa süre içinde diğer yapraklara da yayılacaktır. Yaprağı budamak ise, hastalıkların bitkinin tamamına geçmesini engeller.
Bunun yanı sıra çiçeğin yerini sevmemesi, toprağının uygun olmaması, düzensiz sulama durumu ve çiçeği aşırı güneş ışığı alan yerlerde bırakmak gibi durumlar da çiçeğin solmasına neden olmaktadır.
“Deve tabanı çiçeği neden ağlar?” sorusu, bitki yetiştirmeyi seven çoğu kişi tarafından merak edilir. Ağlamasının nedeni değişkenlik gösterse de genellikle fazla sulamaya bağlı olarak gerçekleşir. Bu yüzden deve tabanı çiçeğini aşırıya kaçmadan, haftada 2 kere sulamak yeterli olur.
Günde bir iki saat güneş alması, koyu gölgede bırakılmaması, yazın yakıcı öğle civarı tepe güneşinden kesinlikle korunması gerekiyor. Kuşkonmaz yapraklarının canlı yeşil görünümü toprak özelliği ve sulama düzeniyle bu şartlara bağlıdır.
2. Patos Sarmaşığı ( Pothos Sarmaşığı) Patos Sarmaşığı diğer ismiyle Pothos sarmaşığı bitkisi tüm yaşam alanları için uygun bir bitkidir. Bulunduğu ortama mükemmel bir görünüm katar ve yatak odası için de oldukça uygun bir bitkidir.
Tül kuşkonmaz bitkisi ev bitkileri arasında popülerliğe sahip bir bitki değildir. Açık renkli yaprakları ile güzel bir görünüme sahip olan bu bitki evde yetiştirilmek için oldukça uygundur. Sıcak bölgelerde açık havaya rahat bir şekilde uyum sağlayabilen bir bitki türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri