Elbise, jile, dökümlü yazlık ceket, pantolon, bluz ve gömlek dikimine uygundur. Hafif parlak ve kaygan yapıya sahiptir. Likralıdır. İç göstermez.
Krep Kumaş İç Gösterir Mi? İnce krep kumaşlar giyildiğinde iç göstermez ancak vücut hatlarını ortaya çıkarır. Özellikle de likralı bir krep kumaş giyiyorsanız bu mümkündür.
1-Zara Krep Şifon: diğer şifonlara oranla daha kalın ve oldukça dökümlü kumaştır.diğer şifonlar kadar uçuş uçuş özelliğine sahip değildir. genel olarak bluz,eşarp,şal,namaz başörtüsü, tunik, elbise, abiye kıyafetler ve kadın iç giyiminde kullanılır.
Krep kumaşların en belirgin özelliği oldukça hafif yeri yapıya sahip olmasıdır. Konforlu kullanım için oldukça büyük bir avantaj sağlayan bu durum yaz aylarında ideal kıyafetler geliştirme konusunda yardımcı olur. Göze çarpan bir diğer özelliği ise hava geçirgenliğinin yüksek olmasıdır.
Krep kumaş; ipek, yün ve viskoz kumaşların karışımlarından elde edilen karma bir yapıya sahiptir. Kumaşın içeriğindeki doğal malzeme oranı arttıkça hava geçirgenliği ve yaz aylarında kullanılma şansı da artmaktadır. Krep kumaş kullanılarak; abiye, elbise, pantolon ve ceket tarzında ürünlerin dikilmesi de mümkündür.
İlgili 30 soru bulundu
Kilolu kadınlar kıyafet seçiminde krep, viskon, şifon, kaşmir ve pamuk gibi kumaşlardan yapılmış modelleri tercih ederek daha ince ve şık görünebilirler.Doğru renk ve model uyumu da çok önemlidir. Bu yazdıklarımız zayıf gösteren kumaşlar arasında gösterilmektedir.
Özellikle kadın giyim ürünlerin krep kumaşların tercih edildiği görülmektedir. Salaş ve hava alan bu kumaş yapısı terlemeye neden olmaz. Bu özelliğiyle yaz aylarında kullanım konforu sunmaktadır.
İpek ya da yün ve viskoz gibi farklı türlerden üretimi gerçekleştirilen, polyester ve pamuk karışımlı kumaşa krep kumaş denmektedir.
Krep kumaşlar kendi içinde türlere ayrılır. Genellikle şık giyim tarzı denildiğinde akıllara direkt krep kumaştan üretilen ürünler gelir. Terletmeyen kumaşlardan olduğu için yaz ve bahar aylarında kullanıma uygundur. Dökümlü ve salaş bir görünümü vardır.
Dökümlü ve salaş bir kumaş türüdür, Şık ve gösterişlidir, Genellikle zor buruşur (Pamuk oranına göre değişir).
Hafif, dökümlü ve üste yapışmayan özelliğe sahip olduğundan tesettür kıyafetlerde de sık kullanılırlar. Yıkanıp akabinde hemen giyilebilen krep kumaşlar ütü sevmeyenler içinde oldukça idealdir.
Zara krep kumaşını elbise, etek, pantolon, pardösü ürünlerinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Buruşma ve kırışma yapmaz. Yıkanabilir özellikte olup, dikişte hiç bir sorun çıkarmaz. Son derece de dökümlü kumaştır.
Krep Kumaş Özellikleri Nelerdir? Krep kumaş; likralı ve esnek bir yapıya sahiptir. Salaş ve dökümlü görünümünün yanı sıra rahatlığı da krep kumaşlarda bulacaksınız. Yaz aylarında çokça tercih edilen krep kumaş özünde bulundurduğu doğal ipliklerin karışımı sayesinde hava geçirme özelliği olduğundan terletmeyi önler.
İpek krep kumaş türleri ütüleme konusunda da oldukça kullanışlı kumaşlardır.
Bundan dolayı tesettür giyiminde de sıklıkla kullanılan krep kumaş; viskoz, yün ve ipek karışımından elde ediliyor. Birçok çeşidi bulunan krep kumaş; yazlık krep, empirme krep, taşlanmış krep ve double krep olarak satışa sunuluyor.
Krep kumaş feraceler, hafif ve kaliteli görünümü nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir diğer kumaştır. Eğer yaz ve kış aylarında kullanmak üzere bir ferace seçimi yapacaksanız; krep feraceler beklentinizi fazlasıyla karşılar. Çünkü bu kumaşlar, ipek, viskoz, pamuk ve yün karışımından üretilir.
Yazlık tiril tiril bir kumaştır. Açık renklerde ışıkta hafif iç gösterebilir, astar gerekebilir.
Giysilerin üretimininde kullanılan tüm kumaşlar, doğal, sentetik lifler tüylenme eğilimi gösterir. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim azdır.
En Çok Tercih Edilen Şal Kumaşı
Hem kumaşın pamuksu yumuşaklığı hem de her mevsim kullanıma uygun olması, Medine ipeği kumaşını çok daha çekici kılar. Medine ipeği şallar çoğunlukla krep kumaşa benzetilir. Krep kumaştan farklı olan noktası ise Medine ipeğinin krep kumaş kadar kaygan olmamasıdır.
Bu etkisiyle büyük bedenlere çeşitli kıyafet imkanı da sağlar. Krep kumaşlar, genellikle yazlık ürünlerde kullanılan bir kumaş türüdür. Hafif ve dökümlü yapısı sebebiyle, yaz aylarını bunaltıcı sıcaklarını bir miktar da olsa hafifletebilmektedir.
Krep kumaşları yıkarken elde ya da makinede temizlik seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Çamaşır makinesinde yıkamayı tercih ediyorsanız düşük devirde, 30 derece ısıda yıkamanız önemlidir. Elde yıkamanız durumunda suyun ısısının ılık olmasına özen gösterebilirsiniz.
Yuvarlak örme makineleri tarafından üretilen scuba kumaşlar sentetik ve dayanıklı yapılarından dolayı genel olarak kışlık ürünlerde kullanılmaktadır.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri