Zarf Bazında Listeleme ekranı zarfın (fatura paketinin) detay bilgilerini içerir ve gönderilen zarfların hata açıklamasını belirtir. Fatura Bazında Listeleme ekranı her bir faturanın bilgilerini içerir ve faturalara yanıt verebileceğiniz, verilen yanıtı görebileceğiniz menüdür.
1.2 Zarf Nedir? e-Fatura olarak düzenlenen faturaların, istenilen adette bir araya getirilerek topluca Gelir İdaresi'ne gitmek üzere tek belgede gönderilmesine Zarf adı verilir. Faturaların Gelir İdaresi'ne gönderimi ya da Gelir İdaresi'nden alımı tek tek fatura olarak değil, zarf bazında gerçekleştirilir.
1000 “ZARF KUYRUĞA EKLENDİ”: Gönderici fatura belgesi olan zarfı oluşturur ve Merkez Birime gönderir Bu zarf Merkez Birimde kuyruğa alınır. Ne yapılmalı: Durum kodunun güncellenmesini beklemeniz gerekir.
Zarf işlenmiş, kontrollerden geçmiş ve merkez sistemde bir hata almamışsa zarfın durumu “ZARF BAŞARIYLA İŞLENDİ” olmaktadır. Bu aşamada zarfın durumu sistem yanıtı ile Gönderici Birime gönderilir.
Zarf Bazında Listeleme Ekranında “GİB Elektronik Fatura Merkezine iletildi.” ya da “GİB Elektronik Fatura Merkezi yanıtı geldi.” mesajları görüldüğünde mükellefler tarafından e- fatura alıcıya başarıyla iletilmiş varsayılarak işlem tesis edildiği gözlenmiştir.
İlgili 23 soru bulundu
ETTN ifadesinin açılımı "Evrensel Tekil Tanımlama Numarası" olarak bilinmektedir. Bu alanın e-faturalarda bulunma zorunluluğu vardır. Bu numarayı fatura düzenleyen kişi oluşturamaz. İlgili sistem tarafından bu numara kendiliğinden verilir.
e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
1200 - Zarf başarıyla işlendi
Gönderilen zarf işlenip kontrollerden geçtiğinde ve herhangi bir hata alınmadığında e-fatura 1200 durum kodu şeklinde güncellenecektir. Bu noktada zarfın durumu ile sistem yanıtı Gönderici Birim'e iletilir. Gönderim esnasında bir hata yaşanmışsa dahi sonraki aşamaya geçilir.
Zarflar, fiile yöneltilen neden, ne zaman, nereye, ne kadar ve nasıl sorularının cevaplarını oluşturur. Aşağı, yukarı, nazikçe, çok, az, fevkalâde, en, ileri, geri, şimdi, geç gibi kelimeler cümle içerisinde zarf olarak kullanılabilir. Türkçede pek çok sıfat aynı zamanda zarf olarak da kullanılabilir.
Zarf; bir malzemeyi alıcısına ulaşması esnasında korumak ve gizlemek amacıyla veya estetik amaçlı olarak kullanılan, kâğıt veya plastikten üretilen paket. Kırtasiye malzemesi olarak kullanılan zarflar daha çok posta sistemlerinde kullanılmaktadır.
Herhangi bir hata durumunda paniğe kapılmayın, e-faturalar iptal edilebilir. İptal süreci kesilen faturanın türüne ve ne zaman gönderildiğine göre değişiklik gösterebilir. İptal süreci içerisinde ise yanlış gönderilen faturayı sadece gönderici taraf iptal edemez, alıcının da e-faturayı reddetmesi gerekir.
Alıcı fatura için 8 gün içerisinde onay ya da retvermezse ticari e-Fatura otomatik olarak onaylanır.
0007431: E-Faturaya Cevap Verme Süresi - Uygulama yanıtı 8 gün geciktiği için cevap kabul edilmedi - Gelir İdaresi Başkanlığı E-Fatura Forumu. Fatura alıcıya başarıyla iletildi. "Uygulama yanıtı 8 gün geciktiği için cevap kabul edilmedi" ibaresi karşı taraf tarafından kabul edildiği anlamınamı geliyor.
Fatura zarf xml'ini, https://portal.emikro.com.tr/ üzerinden "giden faturalar" alanında ilgili faturaya sağ tıklayıp "zarf indir" seçeneği ile indirebilirsiniz.
UUİD ya da ETTN numarası aynı anlamlara gelir. Türkçede evrensel benzersiz tanımlayıcı demek olan ETTN, e-faturaya ait benzersiz bir numaradır.
Arşive alınma işlemi tamamlandıktan sonra zarf numaraları ekteki resimde olduğu gibi bir uyarının içerisinde yer almaktadır. Arşive alınan faturaların zarf ID'leri portalden görülememektedir. Alıcıya faturanızın içerisindeki Fatura Numarasını ve ETTN numarasını verebilirsiniz.
Cümle içerisinde zarları bulmak oldukça kolaydır. Cümlede zarf olan kelimeyi bulmak için bazı sorular sorulabilir. Bunlar; nasıl, ne zaman, nereye, ne kadar sorularıdır. Bu sorulardan alınan cevap olan kelime cümle içerisinde zarf olarak kullanılan kelimedir.
Zarflar çoğunlukla fiilleri niteler ve bize bir şeyin nasıl, ne sıklıkla, ne zaman, veya nerede yapıldığı hakkında bilgi verir. Zarflar niteledikleri fiilden sonra gelirler.
Zarfların ölçü olarak da çok fazla çeşidi bulunuyor. En yaygın olarak tercih edilen ölçüler arasında 15,15, 10,15, 12,17 ve 15,21 zarf bulunuyor. Ancak bu ölçüler de zarfın türüne göre değişkenlik gösteriyor.
Firmaların birbirleri arasında düzenleyeceği faturalar eğer 2000 TL'den fazla ise kağıt olarak düzenlenemeyecek. Firmaların vergi mükellefi olmayan vatandaşa düzenleyeceği veya firmaların yurt dışına düzenleyeceği faturalar 5.000 TL 'den fazla ise yine kağıt ortamında olamayacak.
PK tanımlı olması gereken posta kutusu etiketinde GB'nin tanımlı olması halinde alınan koddur. Faturanın tekrar gönderilmesi gerekir. Alıcının ekstra kontrol istemesi halinde alınan koddur. Yeniden fatura gönderimi yapılmalıdır.
8. 4.400 TL altı tutarlar için e arşiv fatura kesilir mi? Kesilebilir fakat herhangi bir zorunluluğu bulunmamaktadır. Kesilen faturanın alıcısı vergi mükellefi ise ve fatura KDV dahil 4.400 TL'yi aşıyorsa, zorunluluk devreye girer ve faturanın e-arşiv olarak kesilmesi gerekir.
Gib Portal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde e-fatura ve e-arşiv fatura kesmenize yardımcı olan bir uygulamadır.
GİB Portalı kullanmanın en önemli avantajlarından biri e-imza ya da mali mühür gerekliliğinin olmamasıdır. Ücretsiz bir uygulama olmasının yanı sıra geriye dönük uzun vadede faturaları arşivlenmemesi önemli bir dezavantajdır.
e-Fatura numarası üç haneli alfanumerik birim kod ile 13 haneli müteselsil numaranın birleşiminden meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri