1 adet iri beyaz soğan kabukları soyularak 4 parçaya ayrılır. Önceden kaynatılmış 200 ml (2 su bardağı) klorsuz suya eklenerek ağzı kapatılır ve kaynamaya bırakılır. 5 dakika kaynayan soğan yenmez ama suyu sabah ve akşam yemeklerden önce içilir. Bu uygulamaya 5 – 7 veya 15 gün devam edilir.
Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir. SOĞAN SUYU ZAYIFLATIR MI? Soğan suyu, yüksek miktarda antioksidan içeriği ile vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur, toksin maddelerin atımını kolaylaştırır, yağ yakımını hızlandırır.
Soğan kürü tarifini uygulayarak gün içinde yemeklerden yaklaşık 15 dakika kadar önce içebilirsiniz. Zayıflamak için soğan kürü uygulama süreniz, 6 hafta ile 10 hafta arasında olmalıdır.
Manavdan ya da marketten alacağınız 5 adet soğanın kabuklarını soyun ve yumruk atarak parçalara ayırın. Ardından 2,5 litre suya atarak güzelce kaynatın. 10 dakika boyunca kaynattıktan sonra suyunu süzerek soğan suyunu içebilirsiniz.
Sirkeli suda yıkadığımız bir adet kuru soğanı dörde bölerek, tencerede kaynatılan 2 bardak klorsuz su içine atın. Bu şekilde yaklaşık beş dakika kaynattıktan sonra soğan suyu kürünüz hazır olacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Yemek yemeden önce tüketmek daha etkili olacağından karnınız aç iken içmeniz önerilir. Aksatmadan tüketildiği zaman en az 4 kilo vermenize yardımcı olacak olan soğan suyu kürü, uygulandıktan 20 gün sonra etkisini gösterecektir.
Yağ yakımını hızlandırıcı özelliği ile ön plana çıkan soğan kürü düzenli tüketildiği takdirde 3-4 kilo vermenize yardımcı olacaktır. Uygulandıktan sonraki ilk günlerde fark edilse de asıl önemli etkilerini uygulamanın ardından 20 gün içerisinde gösterecektir.
Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren soğan suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca toksin maddelerin atımını da kolaylaştırarak yağ yakımını hızlandırır. Özellikle aç karnına tüketilen soğan suyu metabolizma hızını arttırır ve kilo vermeyi destekleyici rol oynar.
Soğanın ayrıca kolesterol düzeyine, şeker düzenine ve tansiyona da olumlu etkileri yapılan birçok çalışmada gözlenmiştir. Soğanda bulunan Saponin maddesinin ayrıca kilo vermeyi kolaylaştırıcı etkisi vardır.
Soğan suyu aşırı tüketildiğinde mideye zarar verebilir. Gaz ve şişkinlik oluşumuna yol açabilir. Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir.
Kürü hazırlamak için kırmızı, beyaz ya da kahverengi kabuklu dilediğiniz çeşit birkaç soğana ihtiyacınız olacak. Bu soğanları kabuklu bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu nedenle öncesinde sirkeli suda bekleterek ardından da yıkayarak mutlaka temizleyin. Dilerseniz kabuksuz da kullanabilirsiniz.
Soğan kürü; sabahakşam günde iki defa, içebiliyorlarsa aç karnına, yoksa en erken yemekten 1.5-2 saat sonra içilmelidir.
Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.
Soğan suyu hazırlandığı andan itibaren öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir.
Soğan kürü 15 gün düzenli kullanılmalıdır. Kullanıldıktan 6 ay sonra tekrar kullanılması önerilir. Ayrıca hazırlamadan önce soğanların taze olması çok önemlidir. Hazırlanan kür günlük olarak tüketilmeli ve ertesi gün tekrar yeni bir kür hazırlanmalıdır.
Kesilen soğanlar suya atılır ve 5 dakika kadar ağzı kapalı şekilde kaynamaya bırakılır. Ilınması beklenildikten sonra su süzülüp düzenli olarak öğlen yemeğinden önce bir bardak olacak şekilde içilir. 15 gün boyunca düzenli yapılan soğan suyu kürü hemen hemen her kadında işe yarayacaktır.
•Soğan suyu ile hazırlanmış olan kür, sağlık sorunlarına fayda sağlaması açısından en az altı ayda bir defa 15 gün süreyle uygulanmalıdır. Bu süreyi aşmamaya dikkat edilmelidir. •Hazırlanmış olan kürü ılık olarak tüketmelisiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmelisiniz.
Yüksek oranda antioksidan içeren soğan suyu bu özelliğiyle vücuttan ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor, toksinleri de temizleyerek yağ yakımını hızlandırıyor. Tek başına zayıflatmasa da özellikle aç karnına içilen soğan suyunun metabolizma hızını artırdığı ve zayıflamaya böylelikle destek verdiği biliniyor.
Bu bakımdan soğan suyu hem yararlı bir besin kaynağı hem de hastalıklara karşı bir ilaçtır. Çiğ soğan suyunun vücuda faydaları şu şekilde sıralanabilir: İyi bir idrar söktürücüdür, kan şekerinin düşmesine engel olur, sindirimi hızlandırır ve bağırsak hareketlerini düzenler.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
Soğanı doğrayın ve sıkılmış limon suyunu soğanın üzerine dökün. Karıştırın ve bu karışımı 30 dakika bekletin. Dilerseniz üzerine kara biber de dökebilirsiniz. Soğanın kokusu ve keskin tadı limon suyu tarafından nötrleştirilir.
Ayrıca soğan kürü adet kanaması dışında herhangi bir kanamaya neden olmamaktadır. Regl döneminde soğan kürü veya suyu içmek ise adet kanamasının artmasına sebep olmaktadır. Çünkü soğan kürünün adet söktürücü bir özelliği bulunmaktadır. Fakat bunlar dışında herhangi bir zararı da bulunmamaktadır.
→Sorumuz: Haftada 4 kilo soğan tüketen bir aile, bir ayda kaç kilo soğran tüketir. →Çözüm: Matematikte bir ay 4 hafta diye kabul edilir. 4 haftada ne kadar yediklerini bulmak için 4'ü 4 ile çarparız. →Cevap: 1 ayda 16 kilogram soğan tüketmektedir.
1 Su Bardağı (200 ml lik) Soğan Suyu 46,00 kaloridir. Soğan Suyu içeriğinde 8,04 Karbonhidrat(g), 2,18 Protein(g), 0,41 yağ(g), 0,37 lif(g), 446,00 Sodyum(mg), 250,00 potasyum(mg), 62,00 Kalsiyum(mg), 2,00 A Vitamini(ui), 6,66 C Vitamini(mg), 0,92 ve Demir barındırır. Soğan Suyu kalorisi ve besin değerleri…
Soğan suyu saça faydaları saymakla bitmez. En önemli faydalarından biri soğan suyunun beyazlayan saçları doğal rengine döndürmesidir. Saçlar soğan suyuyla eski rengine geri kavuşur. Ayrıca bir diğer faydası da saçların kökten uca beslenmesini sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri