Perdenin en ölçüsü pencere kenarlarının bitiminden itibaren sağı ve solu 10 cm taşırarak alınmalıdır. Yükseklik ölçüsüne tavandan itibaren, perdenin kapanmasını istediğiniz yere kadar ölçtükten sonra 10 cm sarım payı ilave edilmelidir.
Stor perdenizi komple açın ve metre yardımı ile enine ve boyuna ölçülerini alın. Sonra bu ölçüleri birbiri ile çarpın perdenizin metrekaresi ortaya çıkacaktır. Perdenizin eni 1,45 cm boyu ise 2 metre ise bu perdenin metrekaresi; 1,45*2 = 2,90 şeklinde olacaktır.
Stor perde ölçüsü alırken camınızın en ölçüsünü olduğundan 10 cm daha geniş tutmalısınız. Boy ölçüsünü ise camınızın kapanmasını istediğiniz yerine kadar almanız yeterli olacaktır. Zebra perde eve stor perde ölçüsü aynı şekilde alınmaktadır.
Her zaman önce en sonra boy yani önce genişlik sonra yükseklik yazılır. Perde ölçüleri genellikle cm cinsinden ölçülür ve yazılır. Örnek perde eni 120 cm boyu 200 cm ise perde ölçüsü 120 x 200 cm şeklinde yazılır. Önce en sonra boy yazılır ve aralarına x konulur.
Tül Perde Ölçüsü Nasıl Alınır? * Perdenin boy ölçüsü alınırken, kornişten (perdenin takılacağı yerden) istenilen yere, metal mezura kullanarak ölçüm yapabilirsiniz. Uzun isteniyorsa yere, kısa isteniyorsa peteğe kadar ölçüm yapılır. Çıkan ölçüden 2-5 cm kısa sipariş edebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
3 Metre Tül Perde Pilesiz 300 X 260.
Örnek: Müşterinin istediği perde genişliği 1 metre olan müşterimiz perde pile tercihinde sık pile olarak istediğinde= 3 metre + kenar dikiş katlama payı için 20 cm, toplam 320 cm (3 metre 20 cm) kumaş kullanılır.
Perdeyi dekor olarak kullanmak istiyorsanız pileli şekilde sabit şekilde dikilmelidir. En ölçüsü pencerenin durumuna ve uygulanacak cephe genişliğine göre ayarlanmalıdır. Standart pencerelerde perde eni olarak 70 – 90 cm genişlik ölçüsü idealdir.
Karesi Taç Çizgili Keten Tül Perde 4 Metre (400x260) Sık Pileli Dikim ZİNAR400. Peşin Fiyatına 3 Taksit!
İlk olarak camın yüksekliğini ölçmeli, daha sonra o sayının 3 cm eksiğini sipariş vermelisiniz. Ağırlıklı olarak yerde birikmesini istiyorsanız, yere kadar ölçüp 15 cm fazlasını eklemelisiniz. Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız.
Stor perdeler tek kat yukarı ya da aşağı doğru çalışır. Ancak zebra perde çift kat yukarı aşağı doğru çalışır. Böyle çalışmasını sağlayan perdenin arka kısmı perdenin monte edildiği çıtaya entegre edilmesidir. Bu sayede yarım ya da tam açık olarak kullanılabilir.
Dışarıdan içeriyi göstermeyen stor perde özelliğinin yanı sıra dışarıdan içeriyi göstermeyen tül perde seçeneği de sunan zebra perdeler oldukça şık tasarımlardır. Gece içeriyi göstermeyen tül perde özelliğini içerinde barındırması nedeniyle doğal olarak zebra perdeyi tercih sebeplerinden yapmaktadır.
Perdenin en ölçüsü pencere kenarlarının bitiminden itibaren sağı ve solu 10 cm taşırarak alınmalıdır. Yükseklik ölçüsüne pencerenin en üst noktasından 10 cm yukarıya doğru pay bırakılarak, perdenin kapanmasını istediğiniz yere kadar ölçtükten sonra 10 cm sarım payı ilave edilmelidir.
Çerçevenin bittiği yer ile duvar arasında kalan boşluğa perde takılabilir. Perdenin montajı sırasında problem yaşanmaması için, genişlik ölçüsü kasa ölçüsünden 2 cm küçük olmalıdır. Örneğin; Genişlik ölçüsü 150 cm olarak ölçülen bir pencere boşluğu için üretilecek olan perde 148 cm olmalıdır.
32 TL m2 olan zebra perde fiyatı 2 m2 için 68 TL dir.
Tül ölçüsü genişliği / eni korniş genişliği ile aynı olmalıdır. Boy ise tavan ile yer arasındaki yükseklikten 2-3 cm kısa olmalıdır. Hesaplamaları ise kornişte alınmış olunan 100 cm genişlikte 250 cm tül kullanılmalıdır. Kornişlerde tül kullanımı ortalama 1 e 2.5 veya 3 olmalıdır.
Örnek olarak eni 1,20 olan bir perdenin boyu 1,70 olsun. Bu ölçülerde bir perde satın almak istediğinizde, boy uzunluğu 1.70 olmasına rağmen perde 2 m'lik kumaştan kesileceği için perdenin hesaplamasında, M²= en x boy= 1.20cm x 1.70 cm= 1.2 x 2= 2.4 m² olarak hesaplanır.
Her ne kadar ülkemizde genellikle perdeler tavandan yere kadar uzansa da bu aslında zaman zaman boğucu bir atmosfer yaratabiliyor. Daha geleneksel bir görünüm için perdeleriniz yere hafifçe değmeli; modern bir duruş istiyorsanız da perdenizin yüksekliğini yerden bir iki cm yukarıda bitirmelisiniz.
Bire üç pile (%200 pile)
Hesaplarken (Perdenin Ölçüsü x 3) + 20 cm kenar payı şeklinde hesapladığımız orta dereceli pile şeklimizdir. Pileye oturmayan, salkım saçak duran kumaşlar için biçilmiş kaftandır.
Zebra Perde En Ölçüsü: Resimdeki yatay çizginin uzunluğunu ölçün. Işığı engellemek için pencerenin sağ ve solunda duvar devam ediyorsa en az 10ar cm ( tavsiyemiz 20şer cm) fazla not edin. Örneğin alınlıklar dahil pencere genişliği 140 ise perde eniniz en az 160 cm ideali 180 cm olmalı.
Işığın birçoğunu soğurduğundan dolayı güneşlik perde cama yakın sırada, yani ilk sırada olmalıdır. Ayrıca ısının da tamamının içeri girmesini engeller ve bu nedenle yaz ayları sıklıkla bu perde kullanılır. Perde kornişlerinde ikinci yani orta sıraya takılacak perde ise tül perde olmaktadır.
Müzikte perde, bir sesin, tüm ses yelpazesi (aralığı) üzerindeki konumunu belirtir. Bir sesin perdesi, o sesi oluşturan ses dalgalarının titreşimlerinin frekansına bağlıdır. Örneğin; 880 Hz'lik bir ses yüksek perdeli, 55 Hz'lik bir ses alçak perdeli kabul edilir.
Pile nasıl hesaplanır pilesiz tül için 1 metreye 1metre tül alınır seyrek pile için 1 metreye 2 metre tül alınır Boru pile için 1 metreye 2.5 metre tül alınır Sık pile için 1 metreye 3 metre tül alınır.
Düz dikim pilesiz perde için örnek, 2 metre genişliğe 2 metre kumaş harcanmaktadır. 1'e 2 Seyrek Pile perde için örnek, 2 metre genişliğe 4 metre kumaş harcanmaktadır. 1'e 2.5 Orta Pile perde için örnek, 2 metre genişliğe 5 metre kumaş harcanmaktadır.
Klasik bir tül perdede ölçü almak oldukça kolaydır. Ölçü duvardan duvara ya da pencere bitiminden 25 cm pay arttırılarak kolayca alınabilir. Tavandan yere kadar uzanan bir model tercih ederseniz boy ölçüsü 5 cm fazla olmalıdır. Tül perdede genişlik; Perdenin genişliğini istediğiniz kadar uzun tutabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri