Zen meditasyonu, bedeni ve zihni sakinleştirmeye yardımcı olan meditasyon tekniklerinden biridir. Bu meditasyon yöntemi ile zihninizi bilinçli bir şekilde yönlendirerek, düşüncenizin içerisinde düşünce yaratabilirsiniz. Bu da anlık olarak zihninizi boşaltmanıza yardımcı olur.
Zen Terapi'de biz de yaşam enerjisi Chi'yi merdiyenler üzerinden bedene dağıtmayı öğreneceğiz. Özellikle zihni, iç organları iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Danışanlarla birebir gerçekleştirdiğimiz bu terapide, Chi Qong ve meditasyon, psikoterapi ile Zen'in uyumundan doğmuş olan yöntemlerden yararlanacağız.
Zen Masajı
Az veya orta şiddetle uygulanan ve tüm tekniklerin bir arada kullanıldığı bu İsveç masajı, stresi azaltır, kan dolaşımı hızlandırır, kasları gevşetir ve zihninizi dinlendirir. 30 dk / 50 dk.
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Kas ve bağ dokunun daha hızlı iyileşmesine destek olur. Ağrıları, şişkinliği ve kas spazmlarını azaltmaya yardımcıdır. Eklemlerde esnekliği ve hareket aralıklarını arttırır. Spor sırasında oluşabilecek yaralanmalarda iyileştirici etki sağlayarak fiziksel performansı arttırır.
İlgili 34 soru bulundu
Zen felsefesinin ortaya çıkması ve öğretilerinin yayılmasıyla birlikte, Zen varılmak istenen aydınlanma hali için kullanılan bir terime dönüşür. Sözlü ve uygulamalı öğretileri günlük hayatta kolayca uygulanabilir olan Zen felsefesi zihninizi dinginleştirmeyi temel alır.
Zen, kökeni Hindistan'daki Dhyana (ध्यान) okuluna kadar uzanan bir Mahāyāna Budist okulunun Japoncadaki ismidir. Hindistan'dan Çin'e geçen okul, burada Ch'an (禪) olarak ismini duyurmuştur. Tang Hanedanlığı döneminde Çin'de belli başlı Budist okullar arasına giren Ch'an, Çin'den Kore, Vietnam ve Japonya'ya yayılmıştır.
Zen, aynı zamanda yapılması gerekenin özen ve dikkatle yapılması anlamına geliyor. Kısaca, gündelik yaşamımızda uygulayabileceğimiz bir felsefe diyebiliriz. Zen öğretilerine göre, zihnimizi durdurmaya çalışmak mantıksız. Yalnızca her şeyi olduğu gibi bırakmamız gerekiyor.
Zen felsefesi, Hint Mahayana Budizmi ile Taoizm'in bir karışımıdır. İlk olarak Çin'de başlamış, Kore ve Japonya'ya yayılmış ve 20. yüzyılın ortalarından itibaren Batı'da çok popüler olmuştur. Bu felsefenin özü mantıksal düşünce veya dil tarafından yanıltılmadan, hayatın anlamını doğrudan anlamaya çalışmaktır.
2023'e hızlı bir giriş yapan Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş İstanbul Jewelry Show'u değerlendirdi. Zen Pırlanta'nın firma sahibi Emil Güzeliş pırlanta ihracatımızın normalden çok daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekti. Sayın Güzeliş 2023'te hedeflerinin ihracatı en az %20 arttırmak olduğunu söyledi.
Zen keşişleri günlerinin bir kısmını başkalarının hizmetinde geçirirler; bu kişiler manastırdaki diğer keşişler veya dış dünyadaki başka insanlar olabilirler. Bu onlara alçak gönüllülüğü öğretir ve hayatlarını başkalarına da adanmış hale getirerek bencilleşmelerini engeller.
Zen, basitçe açıklayacak olursak, “meditatif hal” anlamına geliyor. Zen öğretisinin temelinde “dyana” yani meditasyon var. Farkındalık ve iç gözlem bu yaşam biçiminde büyük önem taşıyor. Zen felsefesi her insanın içinde sezgisel bir bilgelik olduğunu söylüyor.
Markası ne olursa olsun kullanmadığınız takılarınızı en iyi fiyata Zen Pırlanta mücevherleri ile değişim yapabilirsiniz.
zen üstadları ile çırakları arasındaki diyaloglardan, zen ustalarının ve rahiplerinin hikayelerinden oluşan kısa, öz, aydınlatıcı, hoş ve esprili hikayelerdir. genelde hayata ve gerçekliğe dair basit, sade ama kuvvetli ve çarpıcı yorumlar getirirler.
İçerisinde doğal kaynak suyu, %100 kristal şeker, yaban mersini aroması, e160a renklendirici, fesleğen tohumları, sitrik asit, kıvam artırıcı yer alır. Gazsız bu içeceği gün içinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Anlamı ise meditasyondur. Yani Zen kelimesi meditasyon anlamına geliyor. Budist geleneğin kullandığı bir yöntem olan Zen'in yolculuğu Dhyāna okulu ile Hindistan'da başlıyor ve Çin'e uzanıyor.
Zen Pırlanta 1998 yılında Türk markası olarak kuruldu. Türkiye'ye ve dünyaya sadece pırlantalı mücevher satışı yapıyor.
Kullanmadığınız eski tüm takılarınızı en iyi fiyata dilediğiniz Zen ile değiştirelim. Değişim için sizi mağazalarımıza bekliyoruz.
Altın ya da pırlanta fark etmeden nereden almış olursanız olun, kullanmadığınız takılarınızı ve ziynetlerinizi Zen Pırlanta' ya getirin, istediğiniz zaman en iyi fiyata değişim yapın. Takılarınıza fiyat almak ve dilediğiniz Zen mücevherlerini seçmek için sizi mağazalarımıza bekliyoruz.
Dünyanın en büyük elmas firması De Beers grubunun pırlanta markası Forevermark, tüm dünyada belirlemiş olduğu yüksek standartlara uygun belirli mücevher firmalarıyla lisans ortaklığına giriyor. Türkiye'de tek Forevermark Yetkili Mücevhercisi olarak Zen Pırlanta'yı seçti.
Zen Uyku, ilaç kullanmadan uyumanızı sağlayan akıllı bir metronomdur. Bilekliğinizi takın, cihazı çalıştırın ve uykuya geçişinizi hızlandırın. Zen Uyku uyumaya hazır olduğunuzda kendini kapatır.
Modern Türkçede kullanımı "Keşiş hayatı sürmek" deyimi Türkçede her şeyden elini ayağını çekip, yalnız başına yaşamak anlamında kullanılır.
Ensō (Japonca: 円相; "daire"), Zen Budizmi'nde zihnin vücudun yaratmasına izin vermediği bir anı ifade etmek için bir veya iki engelsiz fırça darbesi ile elle çizilmiş bir çemberdir. Ensō, mutlak aydınlanmayı, gücü, zarafeti, evreni sembolize eder ve Japon estetiğinden doğan minimalizm ile karakterizedir.
Forevermark pırlantaları dünyanın en beyaz, en temiz, en parlak ve en mükemmel kesilmiş pırlantalarıdır. Diğer pırlantalardan en önemli farkı da özel bir kimlik numarasıyla mühürlenmiş olmasıdır. Pırlantanın üstünde, tam kalbinde yer alan bu mühür, o pırlantanın eşsizliğini gösterir.
Zen, Farsça'da "kadın" anlamına geliyor. Türkiye'de ise Zen, pırlanta dendiğinde akla ilk gelen marka. 1890 yılından beri kuyum dünyasının içerisinde olan bir ailenin 3. kuşak temsilci Emil Güzeliş tarafından 2000 yılında kurulan Zen Pırlanta, Türkiye'ye ve dünyaya sadece pırlantalı mücevherler sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri