Zencefil çayı gün içinde istenilen zamanda tüketilebilir. Metabolizmayı hızlandırmak için en iyi zaman sabah saatleridir. Uyandıktan sonra aç karnına içildiğinde metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sisteminin düzenlemesine yardımcı olur.
Zencefil diyeti için özel bir zencefil çayı hazırlamanız ve bu çayı her öğününüzden yaklaşık 30 dakika önce içmeniz yeterli. Ancak daha etkili olabilmesi için bu diyet süresince tabii ki daha az karbonhidrat tüketmeniz öneriliyor, aklınızda bulunsun. Gelelim zayıflamaya yardımcı olan zencefil çayının hazırlanışına.
Zencefil çayı aç ya da tok karnına içilebilir.
Sağlıklı yaşamın sırlarından biri de zencefil olmaktadır. Bağışıklık sistemini daha güçlü tutmak ve hastalıklardan uzak kalmak için ara öğünlerde zencefil çayı içmeniz tavsiye edilir. Yemek saatlerinde bir kase zencefilli yoğurt yiyerek bağırsak sağlığını da korumuş olursunuz.
İlgili 20 soru bulundu
Zencefilin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır. Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Zencefil Ne Kadar Tüketilmelidir? Zencefil faydalı ve lezzetli bir baharattır ancak önerilenden fazla kullanmak sakıncalı olabilir. Zencefil çayı için önerilen miktar günde 1 veya 2 fincandır. Herhangi bir biçimde günde 4 gramdan fazla zencefil tüketimi önerilmez.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez. Tansiyon hastalarının da kontrollü ve uzman eşliğinde zencefil tüketmesi gerekir.
Zencefilin günde 2 gramdan fazla tüketilmesi insan vücuduna zarar verebilmektedir. Zencefil çay şeklinde tüketilirse günde 2 fincandan fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Günde 2 bardaktan fazla tüketilen zencefil çayının insan vücuduna zarar verebileceği bilinmektedir.
1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyin. Ayrıca içerisine 1 dilim limon atın.
Zencefil çayı içerek yavaşlayan metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Gece yatmadan 30 dakika önce içilen 1 bardak zencefil çayı, gece boyu metabolizmanızı çalıştırır ve uykuda bile yağ yakmanızı sağlar.
Hazımsızlık gibi mide sorunlarına iyi gelir ve sindirimi kolaylaştırır. Zencefil limon çayı balgam söktürmeye yardımcı olur. Limon mide bulantısını gidermeye yardımcı olur. Zencefil limon çayı mideyi yatıştırarak bulantıyı azaltmayı sağlar.
Son yıllarda artan obeziteye karşı savaş açan ve tüketildiğinde etkili olan doğal besinler bulunuyor. Bunlardan en etkili olanlardan biri zencefildir. Hem toz hem de taze olarak tüketilen zencefil ile bel ve göbek bölgesinde biriken inatçı yağlardan kurtulabilirsiniz.
1 çay kaşığı zencefil kaç kalori? Zencefil Tozunun 100 gramında 335 kcal kalori, ayrıca 1 Çay Kaşığı yani 3 gram Zencefil Tozunda 10 kalori bulunmaktadır.
Taze olarak ya da kurutulduktan sonra toz haline getirilerek kullanılan zencefil, pek çok rahatsızlık için şifa kaynağıdır. Boğaz ağrısına, kuru öksürüğe, regl ağrılarına, şeker seviyesini dengelemeye ve kötü kolesterolü düşürmeye karşı faydalıdır.
Zencefili toz ya da taze kök olarak kullanabilirsiniz. Ancak kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız çünkü zencefilin kan sulandırıcı etkisi bulunur. Sarımsak Sarımsağın iltihap söktürücü etkisinden faydalanmak için haftada birkaç kez bir diş sarımsağı suyla birlikte hap gibi yutmalısınız.
Zencefil, özellikle kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklar için şifa kaynağıdır. Kalp ritim bozukluğu olan kişilerin düzenli olarak tüketmesi önerilen bu besin tüm kalp rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda damar sıkışması yaşayan kişiler için damar açıcı besinlerin başında zencefil gelmektedir.
Toz zencefil, çok yıllık bir bitki olan zencefilin kurutularak öğütülmesi ile elde edilen bir baharat çeşidini oluşturuyor. Kullanımının pratikliği ve tüketim ömrünün daha uzun olması sebebiyle toz zencefil, bitkinin taze haline göre daha sık tercih ediliyor.
Taze zencefil çayı hazırlamak da oldukça kolaydır. Öncelikle bir diş sarımsak kadar olan kök zencefilin kabuklarını soymanız gerekir. Ardından zencefili bir bardak suya koyarak 10 dakika kaynatmanız yeterlidir. Tüketmeden önce bir çay kaşığı bal da ekleyerek şifa deposu içeceğinizi tatlandırabilirsiniz.
Zencefil bilinenin aksine tansiyonu kesinlikle yükseltmez. İçindeki kimyasal bileşenlerin hipertansiyon olarak bildiğimiz yüksek kan basıncını azaltıcı bir etkiye sahiptir. Fakat yüksek kan basıncını düşürmek için zencefil tıbbı tedavi gerekiyorsa mutlaka tıbbı tedavi yolu izlenmelidir.
Zencefil çayı, kan sulandırıcı ilaçlar, aspirin ve anti-inflamatuar (iltihap önleyici) ilaçlar ile etkileşmektedir. Bu tür ilaçlar kullanan kişilerin zencefil çayı tüketmeden önce kendilerini takip eden doktora danışmaları gerekir.
Günde 2 fincan zencefil çayı tüketimi, bitkinin sağlık üzerine etkilerinin optimum seviyede seyretmesini destekler. Genellikle aç karnına sabahları ya da öğünlerden önce tüketilmesi önerilen zencefil, metabolizmayı hızlandırmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.
Yarım bardak yoğurda ekleyeceğiniz birer çay kaşığı toz zencefil ve zerdeçal, bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sizi hastalıklardan ve kışın daha sık görülen kalp krizinden koruyor. Soğuk havanın damarları büzücü etkisiyle, kalp krizi ve ani ölüm riski ortaya çıkabiliyor.
Fazla miktarlarda tüketildiğinde şişkinliğe ve mide ekşimesine yol açabilmektedir. Bu sebeple günde 1,5-2 gramdan fazla tüketilmemesi gerekir. Ayrıca zencefilin kan sulandırıcı etkisi vardır. Bu nedenle kan inceltici ilaçlarla aynı anda tüketimi konusunda bir doktora danışılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri