Zencefil Çayı Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Zencefil çayı, bağışıklık sistemini güçlendirerek sağlığa katkıda bulunur. Güçlü anti-bakteriyel özelliği sayesinde vücudunuzu hastalıklara karşı korumada etkili olur.
Yapılan deneysel araştırmalarda zencefilin sahip olduğu antioksidan etkilerin standart antioksidan maddelerle karşılaştırılabilecek kadar yüksek olduğu tespit edilmiştir. İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı desteklemektedir. Zencefil soğuk algınlığını önler ve tedavisinde yardımcıdır.
Rendeleyip suyun veya sütün içine ilave ederek tüketebilirsiniz. Rendeli veya dilimli olarak demleyebilir, zencefil çayı elde edebilirsiniz. Sütlü tatlılarda daha hafif bir lezzet elde etmek için kullanabilirsiniz. Tavuk, balık ve et yemeklerine pişme esnasında ilave edebilirsiniz.
Zencefilin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır. Zencefil, mide ağrısına ve mide bulantısına karşı etkili olmasının yanı sıra, mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür. Diareyi (ishal) önler ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Taşıt tutması, sabah bulantısı, kolik, mide rahatsızlığı, ishal, irritabl bağırsak sendromu (IBS), kanser tedavisinin neden olduğu mide bulantısı dahil olmak üzere çeşitli sindirim ve mide sorunlarına iyi gelir. Ayrıca baş dönmesi semptomlarını da azaltıcı etkisi vardır.
İlgili 39 soru bulundu
1 çay kaşığı kuru zencefilde, 6 cal, 1 gramdan az yağ, 0 protein, 1 gr karbonhidrat ve 1 gramdan az lif bulunur. Kuru zencefilde ayrıca çok az demir vardır.Yarım fincan kadar taze zencefilde; 19 kalori, 1 gramdan az protein, yağ ve lif, 4 gram karbonhidrat vardır. Taze zencefil C vitamini ve demir içerir.
Zencefil bal limon karışımı; şişkinlik ve kabızlık problemine iyi gelmekte olup, sindirimi dengeler. Hem balın hem de zencefilin mide sorunları hakkında oldukça önemli yararları vardır. Zencefil bal limon karışımı yapılmasıyla insan vücudun harika etkiler sağlamaktadır.
Zencefili Kimler Tüketemez? Zencefilin etkileri genellikle sindirim sistemi üzerinde olduğundan sindirim sistemi hastalıklarına (ülser, mide ekşimesi, reflü vb.) sahip kişilerin zencefil tüketmeleri önerilmez.
Zencefil bal öksürük kesebilir, zararlı mikroorganizmaları temizleyebilir. Bağışıklığı güçlendirme ve vücudu korumada yardımcı olduğu için soğuk algınlığına karşı da koruyucudur. Gribal rahatsızlıklarda rahatlatıcıdır ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.
Taze zencefili soyup dilimleyin. Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
İçeriğinden dolayı zencefilin günlük tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Bunun yanı sıra fazla taze zencefil tüketimi kalpte ritim bozukluğuna, depresif durumlara ve deri döküntülerine yol açabilir.
Kullanımının pratikliği ve tüketim ömrünün daha uzun olması sebebiyle toz zencefil, bitkinin taze haline göre daha sık tercih ediliyor. Üstelik zencefil tozu kurutma ve öğütülme işlemlerinden geçtiği için bitkinin kök halindeyken sahip olduğu acı ve ferah baskın tadı daha yumuşak ve tatlımsı bir aromaya dönüştürüyor.
Zencefil çayı aç ya da tok karnına içilebilir. Peki, zencefil çayı ne zaman içilir? Aç karnına içildiğinde iştahı kesici etkiye sahip olan zencefil çayının özellikle kilo problemi olanlar için aç karnına içilmesi önerilir.
Ceviz, balık, avokado, fındık, badem gibi besinlerin içinde bulunan Omega-3 ve benzeri yağların vücut direncini artırdığı ve bağışıklığı güçlendirdiği biliniyor. En önemli kaynağı güneş ışığı olmasının yanında hamsi, istavrit, somon ve ton balığı da D vitamini içeren önemli besin kaynaklarıdır.
Kuru ve inatçı öksürüğü kesen zencefil, tarçın, zerdeçal, limon ve bal karışımı, en doğal balgam sökücülerden biridir. 4- Halsizliği giderir: C, D ve K vitamini bakımından zengin olan karışım, hastaların birkaç gün içerisinde yataktan kalkmasını sağlıyor.
Bir bardak su için bir çay kaşığı toz zencefil kullanabilirsiniz. Kaynamış olan suyun içine toz zencefili atın ve 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra dilerseniz balla tatlandırarak ya da içine limon dilimi ekleyerek içebilirsiniz.
Zencefil limon çayı, soğuk kış günlerinde başımıza dert olan öksürüklere karşı doğal bir antikordur. Vücuda sağladığı bin bir çeşit yararı ile birlikte vücudumuza dost olan bir bitki çayıdır. Kas yorgunlukları, vücuttaki yağ oranının dengelenmesi ve mide de oluşan rahatsızlıklara karşı direnç sağlar.
Taze zencefili 3-5 dakika sıcak suda demleyip çayını içebilirsiniz. İçme suyunuzun içinde taze zencefil dilimleri bekletip içebilirsiniz.
Zencefil, enfeksiyon riskini azaltabilecek zararlı bakteri ve virüslerle savaşmada etkilidir. Zencefil özü, birçok farklı bakteri türünün büyümesini engelleyebilir. Taze zencefil, solunum yolu enfeksiyonlarının yaygın bir nedeni olan solunum sinsityal virüsüne (RSV) karşı etkilidir.
Zerdeçal ve zencefil kuru cildi nemlendiren, yaşlanmayı önleyen, kırışıklıkları azaltan ve cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olan süper bileşenler içerir. Hatta Hintli kadınların neredeyse hepsi ciltlerini ölü derilerden arındırmak için zerdeçal ve zencefili peeling olarak kullanırlar.
Sindirimi kolaylaştırır, mide dostudur. Kalbi korur, kolesterol düzeyini dengeler.Bağışıklık sitemini güçlendirir. ÜRÜNÜMÜZÜN İÇERİSİNDE YER ALAN LİMON YAĞI GERÇEK LİMONDAN, ZENCEFİL YAĞI İSE GERÇEKZENCEFİLDEN ELDE EDİLMİŞTİR. Ürün içeriğinde başka hiçbir sentetik aroma, korucu madde bulunmaz.
Zingiber officinale (Zencefil) eski çağlardan beri tüm dünyada doğrudan antimikrobiyal etkinliğe sahip olması nedeniy- le bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılmıştır.
Özellikle geceleri yatmadan bal ve toz zencefil karışımı içilirse geceleri tutan öksürük nöbetlerine doğal yollardan son verebilirsiniz. Grip ve soğuk algınlığı tedavisinde, cilt sağlığı ve kozmetik alanlar gibi çeşitli alanlarda zencefil tozu büyük faydalar sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri