İşte, tüm detaylar. Kış aylarında çok sık bir şekilde karşı karşıya kalınan gribal enfeksiyonlara karşı tam bir savunma oluşturan zencefil- bal- limon karışımı, kapalı ortamlarda bulunan mikroplara karşı bağışıklığı güçlendiren özelliklere sahiptir.
Enfeksiyonlara karşı zencefil
Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Zencefilin mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğunu kanıtlanmıştır. Antiseptik etkisi sayesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine karşı da etkilidir.
Zencefil çayı, sıcak su içerisinde dilimlenmiş zencefil veya kuru zencefil demlenerek hazırlanabilir. Tadı keskin gelirse limon veya bal ile tatlandırabilirsiniz. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklar için, mide bulantısı veya hazımsızlık gibi sindirim sorunları için tüketilebilir.
Soğuk algınlığına, gribal enfeksiyona, nezleye ve sinüzite iyi gelen zencefil bal limon karışımı pratik bir şekilde hazırlanabilir.
Evet, Ballı Zencefil Boğaz Ağrısına İyi gelir.
Soğuk algınlıkları ile ilgili hastalıkların tümünde (Grip, nezle)hem iyileştirici hem de bağışıklık sistemini güçlendirici etki gösterir. Ballı Zencefilin faydalarından biri de sindirim sistemini ile ilgilidir.
İlgili 16 soru bulundu
Zencefil kökü doğal olarak antimikrobiyaldir, yani bakterileri öldürür. Zencefil suyu içerek, zararlı bakterileri sisteminizden uzaklaştırmaya yardımcı oluyorsunuz.
Zencefil bal limon karışımını her gün sabah akşam tok karnına bir yemek kaşığı olacak şekilde tüketebilirsiniz.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Zencefilin yapısında gingerol adlı bir biyoaktif bileşik bulunur. Bu bileşik sayesinde zencefil, iltihabı azaltarak ağrı kesici etki gösterir. Bu etki özellikle taze zencefilde daha güçlüdür. Bir araştırmada taze zencefilin egzersiz sonrası yaşanan kas ağrılarını yaklaşık yüzde 25 oranında azalttığı ölçülmüştür.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez. Tansiyon hastalarının da kontrollü ve uzman eşliğinde zencefil tüketmesi gerekir.
Zencefil basit gribal enfeksiyonlardan tutun da kanser tedavilerine kadar pek çok alanda kullanılır. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle ve öksürüğe karşı doğal bir antibiyotiktir.
İşte, tüm detaylar. Kış aylarında çok sık bir şekilde karşı karşıya kalınan gribal enfeksiyonlara karşı tam bir savunma oluşturan zencefil- bal- limon karışımı, kapalı ortamlarda bulunan mikroplara karşı bağışıklığı güçlendiren özelliklere sahiptir.
Zencefil Zararları
Kanı seyreltici etkisi vardır. Düşük tansiyon problemi yaşayanlar asla tüketmemelidir. Çünkü tansiyon düşürücü etkisi vardır. Mide ekşimesi, reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişiler asla tüketmemelidir.
Kış mevsiminde popüler bir kullanım oranına sahip olan zencefil, öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürür. Böylece solunum yollarındaki daralmayı açar ve nefes almayı kolaylaştırır. Antibakteriyel özelliği vücutta bulunan mikroplarla savaşır.
Zencefil midenin en yakın arkadaşı olarak bilinir. Öyle ki yüzyıllar öncesinde kusma ve deniz tutması gibi durumlarda insanlar zencefil tüketirdi. Henüz bilim kanıtlamadan önce bile midenin dostuydu. Akciğerin en büyük hazinesi alveollar.
Limon, vitamin açısından zengin içeriği sayesinde pek çok faydaya sahiptir. Zencefil çayı limon ile birlikte hazırlandığında faydasını daha da arttırır. Hem limonun hem de zencefilin olumlu etkilerinden faydalanmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. 1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyin.
Çorba gibi besinleri tüketmek, protein oranı yüksek gıdaları almak da enfeksiyonların meydana gelmesini önler. Yoğurt ve kefir gibi besinleri tüketmek vücudu temizler. Enfeksiyon hastalığını da iyileştirmeye yardımcı olur. Süt ürünlerini enfeksiyon hastalığı tedavisinde kullanmak önemlidir.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Vücutta inflamasyon oluştuğunda, ağrı, vücut ısısında artış, titreme, ödem, kızarıklık, hassasiyet ve işlev kaybı akut inflamasyon belirtileri olarak ortaya çıkar. Akut enflamasyonda yaranın olduğu bölgede kızarmış bir cilt, ağrı, sıcaklık ve şişlik görülür.
Hazırlanışı: Zencefil bal karışımı için en bilinen tarif olarak bir tatlı kaşığı balla karıştıracağınız bir çay kaşığı kadar toz zencefili bekletmeden tüketebilirsiniz. Bu, öksürük ve soğuk algınlığı için oldukça etkili, pratik bir tariftir.
- Vücuttaki iltihabı azaltıyor: Yüksek antioksidan içeriğe sahip bu harika baharat bağışıklığınızı desteklediği gibi anti-inflamatuar özelliğiyle de vücuttaki iltihabı azaltmak için elinden geleni yapıyor. Zencefilin bu etkisi romatoid artrit hastalığında ağrıların ve iltihabın azaltılmasında da oldukça etkili.
Bu içecek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve akciğerlerden mukus dışarı atacaktır. Akciğerler, bağışıklık sisteminiz için çok önemlidir, çünkü birincil işlevi, oksijeni teneffüs etmek ve depolamak ve burun yoluyla karbondioksit vermektir.
Zencefil Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir? Zencefilin faydalarının yanında yan etkileri oldukça az olarak görülür. Fazla miktarlarda tüketildiğinde şişkinliğe ve mide ekşimesine yol açabilir. Bu sebeple zencefilin günde 1,5-2 gramdan fazla tüketilmemesi gerekir.
Arzu ederseniz limon ve zencefil miktarını arttırabilirsiniz. Son olarak zencefil ve limonun üzerini örtecek kadar bal ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Zencefilli ballı limon şurubunu buzdolabında 2-3 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri