Zencefilli çayı isterseniz soğuduktan sonra süzüp buzdolabına kaldırıp soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Zencefil çayını akşamları hazırlarsam içine biraz da papatya ekliyorum. Farklı çay tarifleri denemeyi severseniz siz de ekleyebilirsiniz. Tarçın tadı sevmiyorsanız birkaç tane karanfil ekleyebilirsiniz.
Zencefil ve tarçın çubuğunu demliğe koyun ve üzerine sıcak su ekleyin. Demlenmesi için 5 dakika bekletin. Demlenen zencefil çayını fincanlara alın. Arzuya göre limon ve bal ile servis edebilirsiniz.
Zencefil çayı yapımı için taze ya da toz formu kullanılabilir. Ayrıca çay yapımı için sadece zencefil kullanılabileceği gibi zerdeçal, kakule, tarçın, kuşburnu, rezene, limon, bal ve karabiber gibi bileşenler de kullanılabilir.
Zencefiller, portakal ve limon parçalarını sıcak suyun içine ekleyin. Karanfil tanelerini de ekleyin, 1 dakika kaynatın. İsteğe göre biraz bal ilave ederek karıştırın. 10 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz.
Bir bardak su için bir çay kaşığı toz zencefil kullanabilirsiniz. Kaynamış olan suyun içine toz zencefili atın ve 5 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra dilerseniz balla tatlandırarak ya da içine limon dilimi ekleyerek içebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Günde bir kez zencefil çayı tüketenlerin hazımsızlık ve kabızlık yaşama olasılığı daha düşüktür. Ayrıca mide asidi reflüsü, mide bulantısı veya aşırı gazdan muzdarip olma riskleri çok azdır. Yayınlanan bir araştırma, zencefil çayının kusma ve mide bulantısında önemli ölçüde rahatlama sağladığını kaydetmiştir.
Gece yatmadan 30 dakika önce içilen 1 bardak zencefil çayı, gece boyu metabolizmanızı çalıştırır ve uykuda bile yağ yakmanızı sağlar. Zencefil çayı içerken diyet ve egzersiz yapmayı da sürdürürseniz çayın zayıflama etkisi artırmış olursunuz.
Taze zencefili soyup dilimleyin. Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz. İnatçı bir öksürüğe sahipseniz bir bardak sütün içine bir çay kaşığı karabiber ve balı karıştırın.
Limonu sıkıp bardağa dökün. Ardından bir çay kaşığı zencefili ekleyip karıştırın. Sonrasında kaynamış olan suyu bardağa ekleyip balı ilave edin. Bal ve zencefil bir arada öksürüğe ve boğaz ağrısına çok iyi geliyor.
Nane limonun içine bir dilim de zencefil ekleyebilirsiniz. Bu durumda çok daha etkili bir çay elde edersiniz. Ancak zencefilin çayınızı acılaştıracağını unutmayın.
Peki, zencefil çayı ne zaman içilir? Aç karnına içildiğinde iştahı kesici etkiye sahip olan zencefil çayının özellikle kilo problemi olanlar için aç karnına içilmesi önerilir. Hazımsızlık ve gaz problemi olanlar ise zencefil çayını tok karnına içtiklerinde maksimum fayda görür.
Hem limon hem de zencefil, iltihaplanma karşıtı özelliklere sahiptir. Bu da, daha hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Böylece, ikisi birlikte metabolizmayı hızlandıran ve daha fazla kalori yakılmasını sağlayan güçlü bir kombinasyon oluşturur.
Bol su içmek başta olmak üzere bol sıvı içilmesi gerekir. Bunların dışında; boğaz spreyleri ve pastiller de gıcıklanma hissini hafifletir. Aynı zamanda bitkisel çaylar ve kürler ile de tedavi edilebilir. Örneğin; gargara yöntemi, adaçayı, bal ve tarçın karışımı, zencefil ve bal yöntemi ile tedavi edilebilir.
İşte bu muhteşem üçlüden oluşan pratik bir tarif vereceğiz. Öksürük ve soğuk algınlığı için birebir olan bu içeceği her sabah yapabilirsiniz. Bal boğazınızı yumuşatırken Zencefil de antibakteriyel ve anti-inflamatuar etkileriyle bakterilerle savaşacak.
soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları ve Tarifleri
Şifalı ve lezzetli bir zencefil çayı hazırlamak için biraz bal, limon, tarçın ve zencefil yeterli olmaktadır. Tarçın isteğe bağlı olarak eklenmektedir. Su kaynadıktan ve biraz bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde zencefil ve çubuk tarçın sıcak suya eklenmektedir.
Zencefil bal limon, solunum rahatsızlıkları ile ilgili olarak birkaç şekilde etkilidir. Ancak bu karışımı beslenme rutinine eklemeden önce doktor onayı alınması daha sağlıklı olacaktır. Bu karışım balgam söktürücüdür; inatçı öksürüğün ve ses kısıklığının atlatılmasını kolaylaştırır.
Zencefil bal karışımı adına yapılan ve en fazla bilinen tarif; bir tatlı kaşığı bal ile bir çay kaşığı toz zencefilin karıştırılarak hemen tüketilmesidir. Bu karışım; soğuk algınlığı, grip, öksürük gibi mevsimsel hastalıklar için oldukça faydalı bir karışımdır.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Zencefil kilo aldırmayan bir üründür. Çünkü zencefil kilo aldırmak yerine kilo verdiren bir üründür. Bu yararı sayesinde sıkça tercih edildiğini görmekteyiz.
Yarım baş zencefil ve bir tutam tere atılarak bekletilen bir litre sudan her gün 2 fincan kadar tüketilmesi akciğerlerin temizlenmesine katkı sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri