Neredeyse toplumun %50'si reflü, gastrit, gaz veya mide ekşimesi problemleriyle uğraşıyor. Zencefilin düzenli kullanımı, mide kapağı sorunlarını önleyerek yemeklerin geri kaçmasına engel oluyor. Midedeki asit seviyesini azaltıyor ve 'helicobacter pylori' bakterileriyle savaşarak midenizdeki sorunları çözmeye aday.
Helicobacter pylori tedavisi mutlaka yapılmalıdır. HP enfeksiyonu tedavisinde özellikle 4'lü terapi oldukça etkilidir. Helicobakter pylori 4'lü tedavi şu içeriklerden oluşur; bizmut tuzu, PPI, metronidazol ve tetrasiklin. Doktorunuza danışarak size uygun tedavi yöntemine hemen başlanmalıdır.
Zencefil iltihap ve bakterilerle savaşarak vücudu koruyan bir kök bitkidir. Asit giderici özelliği de olan zencefil özellikle gastrit semptomlarını azaltmak için önerilmektedir. 1 bardak kaynamış suya birkaç parça zencefil atarak 4-5 dakika demledikten sonra bitki çayı şeklinde zencefili tüketebilirsiniz.
Mide mikrobu olarak bilinen helikobakter pylorinin yeşil çay içenlerde daha az görüldüğü gözlenmiştir. Ayrıca yeşil çayın, kolera, tifo, kandida ve mikoplazma mikroplarına karşı da etkili olduğu düşünülmektedir.
Zencefilin etkileri genellikle sindirim sistemi üzerinde olduğundan sindirim sistemi hastalıklarına (ülser, mide ekşimesi, reflü vb.) sahip kişilerin zencefil tüketmeleri önerilmez.
İlgili 43 soru bulundu
Enfeksiyonlara karşı zencefil
Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara karşı tepkileri hızlandırmaya yardımcı olur. Zencefilin mantar enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olduğunu kanıtlanmıştır. Antiseptik etkisi sayesinde, mide ve bağırsak enfeksiyonlarına, hatta gıda zehirlenmelerine karşı da etkilidir.
Bu durum, yapılan araştırmalarla da desteklenmiştir ve zencefil tüketiminin mide boşalma süresini yaklaşık yüzde 30 oranında hızlandırdığı ölçülmüştür. Ağrılara İyi Gelebilir: Zencefilin yapısında gingerol adlı bir biyoaktif bileşik bulunur. Bu bileşik sayesinde zencefil, iltihabı azaltarak ağrı kesici etki gösterir.
Helicobacter pylori midede gastrit ve ülseri tetikleyen bir bakteridir. Gastrit ve ülserin çözümlenmesi için öncelikle aynısafa bitkisinin kullanılması gerekir. 21 gün Aynısafa bitkisinin kullanılmasının ardından bir hafta ara ile 21 gün daha brokoli kürünün uygulanması gerekir.
Tuz tüketimi H.pylori tedavisinde etkinliği arttırmak için kısıtlanmalı. Kahve H.pylori enfeksiyon riskini arttıracağı için tüketilmemeli. İyi yıkanmamış çiğ meyve ve sebze H.pylori bulaşma riski artacağı için iyice yıkanmış olmasına özen gösterilmelidir.
Probiyotikler: genellikle antibiyotiğe dayanıklı bir patojen olan Helicobakter Pylori tedavisinde probiyotikler etkilidir. L.Fermentum, L.Casei ve L.Brevis bu patojenle savaşma da en etkili probiyotikler arasında yer alır.
Tahin özellikle reflü, ülser ve ve gastrit hastalığından muzdarip olan hastaların çok kullandığı bir besindir. Tahin bu hastalıkların tedavisi için önemli bir besindir.
Mide-bağırsak dostu probiyotik yoğurt veya kefir tercih edebilirsiniz. Rezene ve papatya çayı gaz giderici özelliğe sahiptir. Aşırıya kaçmamak şartıyla bitki çaylarından ıhlamur, melisa, adaçayı, melisa, ekinezya, tarçın-karanfil, ayvalı ıhlamur, elma çayını da tercih edebilirsiniz.
Endoskopi: Mide endoskopisi yapılırken alınan mide biyopsi örneğinin mikroskop incelenmesi ile helikobakter pilori teşhisi yapılabilmektedir. Üre nefes testi: Üfleyerek yapılan üre nefes testi ile helikobakter pilori teşhisi yapılabilir.
Zeytinyağı, mide ülseri ve kansere karşı koruyucudur. Akdeniz diyetinin ana kaynağı olan zeytinyağında bulunan polifenoller, HELICOBACTER PYLORI (H.Pilori) bakterisinin neden olduğu enfeksiyonu önleyebiliyor.
Propolis örneklerinin tümünde genel olarak çok yüksek anti-Helikobakter aktivitesi belirlendi.
Kendiliğinden ortadan kalkması mümkün değildir.
Helikobakter Pilori Tedavisi
Bir mide koruyucuyla beraber verilen iki haftalık antibiyotik tedavisiyle, hastalık yüzde 85-90 oranında başarıyla tedavi edilebiliyor. Mikroorganizmanın ölüp ölmediği ise üre nefes testi, dışkıda antijen taraması gibi girişimsel olmayan yöntemlerle saptanabiliyor.
Kekik mide hastalıklarına neden olan bakteriyi öldürüyor
Yapılan çalışmada, Kuzey Kıbrıs'ta bulunan bu kekik türünün gastrit ve duedonal ülserler, mide kanseri ve mide lenfomasında etken olarak bilinen Helicobacter pylori isimli bakteri üzerinde öldürücü etkisi olduğunu saptadı.
Mide koruyucusu ile birlikte 2 haftalık antibiyotik kullanımı hastaların %90'lık kısmında başarı elde edilmesini sağlar. Ancak mikroorganizmanın tamamen yok olup olmadığı da dışkıda antijen taraması ya da üre nefes testi ile tespit edilir.
Helikobakter pilorinin tedavisinde, antisekretuvar ajan olarak proton inhibitörü ile iki farklı antibiyotik birlikte kullanılır [6,7]. Tedavide kullanılan ilaç türleri, klaritromisin Page 2 90 [8], amoksisilin [9] ve lansoprazoldür [10].
Gastritin ilerlemesi ile oluşan ve mide mukozasının yarası olarak tanımlayabileceğimiz ülserlerinin iyileşmesini hızlandırır. Ayrıca mideye yerleşen ve gastrit gelişmesine neden olan bir bakteri olan Helicobacter pylori üzerinde öldürücü etkisi olduğu yapılan çalışmalar ile kanıtlandı.” değerlendirmesinde bulundu.
Kalp hastaları, tansiyon hastaları, bağırsak hastalığı olanlar ve kan sulandırıcı kullanan kişilerin toz zencefil tüketmesi önerilmez.
3- Enfeksiyonu azaltır: Zencefil mikropları öldürür ve enfeksiyonun diğer hücrelere sıçramasını engeller.
Bu yaygın, bilinçsiz kullanım, kullanan kişilerin çok ciddi yan etkilerle karşılaşma riskini karşımıza çıkarıyor. Bu ürünleri kullanan kişiler, kontrolsüz ve hekim bilgisi dışında kullanmamaları konusunda bilinçlendirilmelidir. Zencefilin, kan sulandırıcı ilaçlarla da birlikte kullanılmaması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri