İçeriğinde ki bileşikler ile antiinflamatuar bir besin olan zencefil ve zerdeçal, iltihapla mücadelede oldukça etkilidir ve romatizma ağrılarına iyi gelir.
İltihaplı romatizmaya karşı yapılacak olan en etkili çözümlerden birisi de düzenli olarak egzersiz yapmaktır. Romatizma olan bölgeye zencefil yağının sürülüp 5-10 dakika güneş banyosu yapılması da ağrıların ve şişkinliklerin giderilmesini sağlayacaktır.
İltihaplı romatizma hastalığının kesin çözüme ulaştıran bir tedavisi yoktur. Bu hastalığın henüz bir tedavisi bulunamamıştır. Bu hastalık tedavisinde genel olarak bir ilaç tedavisi şeklinde uygulama olmaktadır. Bu sebeple bu hastalık uzun bir süre hatta ömür boyu devam edebilmektedir.
Hafif tatlı ve baharatlı tadı nedeniyle zencefil çayı lezzetlidir. 1 yemek kaşığı taze, soyulmuş zencefil veya 1 çay kaşığı toz zencefili 2 su bardağı (475 ml) su ile kaynatın. 10 dakika sonra süzün ve limon veya bal ile karıştırarak afiyetle için.
Zencefilde bulunan “gingerol” güçlü bir iltihap önleyicidir ve bu nedenle osteoartrit ve romatoid artrit gibi şiddetli ağrılara yol açan hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca yaşa bağlı eklem ağrıları, diz ağrısı gibi yaşlılıkta sık görülen ağrıların hafifletilmesine yardımcı olur.
İlgili 33 soru bulundu
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Birçok romatizma hastalığı kroniktir; genelde tamamen yok olmaz. Hastalığı tamamen ortadan kaldıran bir çözüm olmasa da hemen her hastalığa uygun tedavi mevcut. Her geçen gün yeni ve daha etkili ilaçlar kullanıma girmektedir.
Zencefilin yapısında gingerol adlı bir biyoaktif bileşik bulunur. Bu bileşik sayesinde zencefil, iltihabı azaltarak ağrı kesici etki gösterir. Bu etki özellikle taze zencefilde daha güçlüdür. Bir araştırmada taze zencefilin egzersiz sonrası yaşanan kas ağrılarını yaklaşık yüzde 25 oranında azalttığı ölçülmüştür.
Kandaki enfeksiyon için doktorun tavsiye edeceği bir antibiyotiği kullanmak gerekmektedir. Bunun dışında oluşumunu önleyecek bazı tedbirler almak faydalı olacaktır. Antibiyotik tedavisine hızlı bir şekilde başlanmalıdır. Bazı durumlarda serum yolu ile alınabilir.
Eklem romatizması için de anti inflamatuar ilaçlarla birlikte balık yağı, yumurta, zencefil ve keten tohumu gibi doğal yöntemler etkili olacaktır. Bunların yanı sıra eklem romatizmasına iyi gelen doğal yöntemler şu şekilde özetlenebilir: Balık yağı Zencefil.
İltihaplı Romatizma için herhangi bir kesin tedavi yoktur. Şeker hastalığı, yani diyabet ve yüksek tansiyon gibi kronik bir hastalık olan romatoid artrit tedavisi ömür boyu devam edebilir.
İltihaplı romatizmaların genetik olduğu düşünülmektedir. İltihapsız vakalar ise çoğunlukla hareketsizlik, obezite ve yaralanmalar sonucunda meydana gelmektedir. Bağışıklık sisteminin zayıf olması hastalığın gelişmesini tetikleyen bir diğer faktördür.
Eklem ağrıları için tüketilebilecek bitkilerin başında ısırgan otu gelmektedir. Isırgan otu içerisinde yer alan özler sayesinde eklem ağrıları azalmaktadır. Aynı zamanda ısırgan otu tıbbi bir değer taşımaktadır. Eklem sağlığı için C vitamini önemli bir yer tutmaktadır.
- Vücuttaki iltihabı azaltıyor: Yüksek antioksidan içeriğe sahip bu harika baharat bağışıklığınızı desteklediği gibi anti-inflamatuar özelliğiyle de vücuttaki iltihabı azaltmak için elinden geleni yapıyor. Zencefilin bu etkisi romatoid artrit hastalığında ağrıların ve iltihabın azaltılmasında da oldukça etkili.
Hindistan yemek kültürünün önemli bir parçası olan zencefil içerdiği curcumin isimli madde ile iltihaplara karşı etkili doğal bir antioksidandır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmalara göre cucurmin isimli maddenin iltihaplanmaya neden olan farklı moleküler yapıları engellediği kanıtlanmıştır.
Zencefil antioksidan kaynağı bir bitkidir. Bu bakımdan en etkili damar açıcı bitki çeşitleri arasında yer alır.
Zencefil Zararları
Kanı seyreltici etkisi vardır. Düşük tansiyon problemi yaşayanlar asla tüketmemelidir. Çünkü tansiyon düşürücü etkisi vardır. Mide ekşimesi, reflü gibi mide rahatsızlığı olan kişiler asla tüketmemelidir.
Aynı zamanda damar sıkışması yaşayan kişiler için damar açıcı besinlerin başında zencefil gelmektedir. Kolesterol düşürücü olarak bilinen bu besin, tansiyonu da dengeleyerek sabit tutmaktadır.
Vücutta inflamasyon oluştuğunda, ağrı, vücut ısısında artış, titreme, ödem, kızarıklık, hassasiyet ve işlev kaybı akut inflamasyon belirtileri olarak ortaya çıkar. Akut enflamasyonda yaranın olduğu bölgede kızarmış bir cilt, ağrı, sıcaklık ve şişlik görülür.
Fesleğen iltihap giderici özelliğe sahiptir. Oluşan toksinleri böbrekler aracılığıyla atılmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda vücuttaki iltihabın kimyasalları azaltır ve ağrı kesici özelliği taşımaktadır. Sofraların vazgeçilmezi olan ıspanak içinde iltihap kurutan antioksidanlar ve bol miktarda E vitamini bulunur.
9) Probiyotik Besinler
Bağırsak dostu probiyotik besinler vücuttaki iltihabı önleme ve azaltma konusunda oldukça etkilidir. Romatizma hastaları sirke, turşu, yoğurt, kefir, boza gibi probiyotik besinleri daha fazla tüketmeye özen göstermelidir.
İltihaplı romatizma neden olur? İltihaplı eklem romatizması temelde vücudun kendi bağışıklık sisteminin yine kendi vücut dokularını yabancı olarak algılaması nedeniyle, kendi dokularına saldırması ile oluşur. Oto-immünite adı verilen bu durum özellikle eklem zarları ve eklem dokularında kendini gösterir.
İltihaplı eklem rahatsızlıkları için karaciğer arkası, kürek kemikleri arası ve ağrıyan bölgelere hacamat yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri